6 Ay Ek Gıda Öğünleri Sınırlımı Yoksa Doyana Kadar mı Yemeli?
118 görüntüleme
Z
Zeynep E. B.
2 Aralık 2025 20:37
Bebeğim 6 ay 12 günlük anne sütü ile besleniyor 5. Aya girdiğimizde doktorumuz tadımlara başlattı 6. Aya girdiğimizde öğünleri 2 ye çıkartmamı söyledi öğlen sebze çorbası veya muhallebi akşam üzeri ya meyve ya da yoğurt yedir dedi miktar belirtmedi 9. Aya kadar anne sütü öncelik diye biliyorum öğlen ek gıdayı ne kadar yerse ağzını açarsa okadar yediriyorum 1 1 bucuk saat sonra emziriyorum 2 saatte 1 uyuyor her uyku öncesi emiyor. Akşamda ya yoğurt ya meyve verıyordum ama anne sütünü az içer diye az verıyordum istesede vermiyordum ama bu aralar gece çok sık uyanmaya başladı acaba açlıktanmı diye akşam doyana kadar yedırıyorum 1 saat sonra yatmadan öncede emiyor ve artık yoğurt yanına bır sebze püresi ekliyorum ya da muhallebi yapıyorum ama bu aralar tek meme emiyor. Sizce doğrumu yapıyorum yanlışmı öğünleri ne kadar olmalı sınırlımı olmalı yoksa doyana kadar yemelimi
B
Buket ..
2 Aralık 2025 21:17
Annem günde 5-6 öğün yedirmen lazım diye beni zorluyor doktor 2 öğün diyor. Ben 3-4 öğün veriyorum doyunca gegiriyor o yüzden gegirdikten sonra vermiyorum. Bu ara gece uyumadan önce vermiyorum çünkü uyuyamıyor. Eğer bebeğiniz mutluysa huzurluysa doğru yapıyorsunuzdur. Yeme işinin doğrusu yanlısı olduğunu düşünmüyorum her bebek farklı bu konuda
Z
Zeynep E. B.
2 Aralık 2025 21:27
Günde 2 öğüne fazla dıyen var bana 5-6 nereye 😄kaç aylık bebegınız bu arada? Ben öğün sayısından cok miktarına takılıyorum işte doymalımı yoksa tadım gıbı yapıp arkasına emmelimi
E
Emel
2 Aralık 2025 21:54
9 aya kadar en cok anne sutuyle beslenmesi lazim degil mi bizde 6 ay 13gunluguz hala tadim yapar gibi 1 yemek kasigini gecirmiyorum her sofra kurduğumda teklif ediyorum yerse yiyor sonrasında emiyor gece uykusundan 2 3 saat once ek gıda vermemeye dikkat ediyorum sindirimi zor olur diye valla benimkinde tokluk hissi yok 1 kase corba versem onuda icer tum gun memede emer fazlasını kusuyor ama bence sen cok yediriyorsun dis yuzunden uyanıyor olabilir mi
B
Buket ..
2 Aralık 2025 22:06
7 aylık bebeğim.bence ilk 10-15 gün tadım sonraki günlerde doymalı çünkü 6 aydan sonra gün içinde çok enerji harcamaya başlıyorlar
Z
Zeynep E. B.
3 Aralık 2025 04:07
@Emel : İşte fazla gelse kusar diye düşünüyorum ama kusma yaşamadık çok şükür oyuzden sormak istedim
Z
Zeynep E. B.
3 Aralık 2025 04:08
@Buket Evet işte ama bu anne sütünü almayı aazaltırsa nasıl olmalı çünkü iki meme emerken bazen tek emşyor