6 Ay Ek Gıda

136 görüntüleme
G

Gökçe N. B.

16 Mart 2026 16:22
2 gün oldu tadımlara başladım havuçla başladım püre halinde veriyorum ama asla almıyor tükürüyor ya da öğürüp kusuyor normal mi
Afranur K.

Afranur K.

16 Mart 2026 16:37
Biz de yoğurtla başladık, kabak havuç vs. Veriyorum ama ya yüzünü ekşitiyor ya tükürüyor bence normal bi süreç ama hayatında ilk kez süt ya da mama haricinde bir şeyleri yemeyi öğreniyor. Yolun çok başındalar 😂 inanılmaz başındalar yani
G

Gökçe N. B.

16 Mart 2026 16:38
Afranur Keskin
Biz de yoğurtla başladık, kabak havuç vs. Veriyorum ama ya yüzünü ekşitiyor ya tükürüyor bence normal bi süreç ama hayatında ilk kez süt ya da mama haricinde bir şeyleri yemeyi öğreniyor. Yolun çok başındalar 😂 inanılmaz başındalar yani
Tedirgin oldum ya dedim ben mi bişeyi yanlış yapıyorum acaba
Afranur K.

Afranur K.

16 Mart 2026 16:46
Şöyle, ben önüne dokunması için bir miktar koyuyorum eline de püre kaşığı var wee baybnin ondan veriyorum. Üstünde zaten kollu bi mama önlüğü var. Dokunuyor oynuyor yere atıyor vs.
Bi de benim önümde 1-2 tatlı kaşığı kadar oluyor. Onu da bir çay kaşığı ile veriyorum.
Ağzına alıyor eviriyor çeviriyor bazen yutuyor bazen de tükürüyor. Yediği miktar zaten en fazla 1-2 çay kaşığıdır.

Bu süreçte yoğurt yerken mesela sanki ekşi bir limon yiyormuş gibi yüzünü buruşturdu, havuç çok pütürlü geldi tükürdü, kabağı yedi ama daha sonra kustu vs vs oldu hepsi.

Bu arada patates, havuç gibi gıdalara biraz anne sütü ekliyorum hem pürüzsüz olsun gem de belki tadı benzer gelir diye 😅 belki onun da etkisi vardır bazı şeylerde

Sürecin böyle ilerleyeceğini düşündüğüm için bana normal geliyor açıkçası. 9. Aya kadar tanıması, mıncırması , dokusunu öğrenmesi içim fırsatımız olduğunu düşünüyorum.
G

Gökçe N. B.

16 Mart 2026 16:47
Afranur Keskin
Şöyle, ben önüne dokunması için bir miktar koyuyorum eline de püre kaşığı var wee baybnin ondan veriyorum. Üstünde zaten kollu bi mama önlüğü var. Dokunuyor oynuyor yere atıyor vs. Bi de benim önümde 1-2 tatlı kaşığı kadar oluyor. Onu da bir çay kaşığı ile metal veriyorum. Ağzına alıyor eviriyor çeviriyor bazen yutuyor bazen de tükürüyor. Yediği miktar zaten en fazla 1-2 çay kaşığıdır.

Bu süreçte yoğurt yerken mesela sanki ekşi bir limon yiyormuş gibi yüzünü buruşturdu, havuç çok pütürlü geldi tükürdü, kabağı yedi ama daha sonra kustu vs vs oldu hepsi.

Bu arada patates, havuç gibi gıdalara biraz anne sütü ekliyorum hem pürüzsüz olsun gem de belki tadı benzer gelir diye 😅 belki onun da etkisi vardır bazı şeylerde

Sürecin böyle ilerleyeceğini düşündüğüm için bana normal geliyor açıkçası. 9. Aya kadar tanıması, mıncırması , dokusunu öğrenmesi içim fırsatımız olduğunu düşünüyorum.
birde sizin gibi deneyeyim bakalım ne stresli bişey ya😂
Afranur K.

Afranur K.

16 Mart 2026 16:51
Gökçe Nur Bozkurt
birde sizin gibi deneyeyim bakalım ne stresli bişey ya😂
Stres yapmayın ama ya siz de eğlenin bence, eşim diyor mesela sen çocuktan çok konuşuyorsun çok gülüyorsun diye 😅 ama onlar birer ayna gibi bizden yansıma alıyorlar. Bebeğinize bir şeyler yedirirken önünüze bir tabakla 1-2 lokma bir şey alın, bir kase yoğurt olur, bir iki parça domates salatalık olur. Siz yerken o da sizi taklit eder bu sayede. İlk günden beri ben de ağzıma mutlaka bir şeyler götürüp kocaman kocaman çiğniyorum çok eğleniyor mesela. Yemek yemeyi sevmesi de bir süreç bunu böyke desteklersek stressiz bir beslenme stili geliştirebiliriz.
A

Ayşe Ş. ..

16 Mart 2026 18:18
Havucu bizde hiç sevmedik hala sevmiyoruz 10 ay bitmek üzere. Tükürmesi öğürmesi normal kusması iyi değil başka besine geçin. Zorlamayın biraz ara verin havutça 1-2 hafta kadar ara sıra denersiniz olmazsa zorlamayin
G

Gökçe N. B.

16 Mart 2026 18:20
Ayşe Şahin
Havucu bizde hiç sevmedik hala sevmiyoruz 10 ay bitmek üzere. Tükürmesi öğürmesi normal kusması iyi değil başka besine geçin. Zorlamayın biraz ara verin havutça 1-2 hafta kadar ara sıra denersiniz olmazsa zorlamayin
Kabakla patates arasında gidip geliyorum hangisini denemeliyim
A

Ayşe Ş. ..

16 Mart 2026 18:30
Yeşil kabak. Bal kabağı da olur bu arada son demleri alın dondurucuya atın biraz. Sonra çok işinize yarar. Mevsimi olan herşeyi alınca fazla alın atın dondurucuya. Ben yazın karadut şeftali falan koymuştum kışın yedirdim valla iyi oluyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir