5.5 Aylık Kafa Sallama
97 görüntüleme
G
Gamze V.
24 Mart 2026 22:14
Bebeğim 5.5 aylık erkek bugün birden bire durduk yere kafa sallamaya başladı, daha önceki haftalarda seni ham ham yapıcam diyerek oyun oynadığımızda sadece eliyle tutup ağzıyla yakalamak için baş sallardı
Göz teması var, konuşunca yüzüne bakıyor, br şey söyleyince dinliyor ama kafa sallaması aklımı karıştırdı. Bu arada çok salyalıyız eller sürekli dişte ve damaklar rahatlatılmaya çalışılıyor.
Kafa sallamasının nedeni ne olabilir tedirgin oldum
Göz teması var, konuşunca yüzüne bakıyor, br şey söyleyince dinliyor ama kafa sallaması aklımı karıştırdı. Bu arada çok salyalıyız eller sürekli dişte ve damaklar rahatlatılmaya çalışılıyor.
Kafa sallamasının nedeni ne olabilir tedirgin oldum
S
Sinem
Premium Üye
24 Mart 2026 22:54
Benimkide 8 aylık olmak üzere sürekli kafa sallamaya başladı ve dediğiniz gibi geri kalan her şey normal göz teması var. Forumlarda okuduklarıma göre kendilerini rahatlatma, oyun, taklit gibi sebeplerle yapabiliyorlarmış. Göz teması iyiyse çok takılmamak lazımmış. Bende bir yandan tedirgin oluyorum diğer yandan normalmiş diyorum
G
Gamze V.
25 Mart 2026 00:08
Bende aynı şekildeyim, şuanda uykusundan uyandı kafa sallama hareketi yaptı daha da çok tedirgin oldum.
A
Asya A.
25 Mart 2026 00:11
Benim ikizlerden birinde vardı ayı ilerledikçe geçiyo

Latife K.
25 Mart 2026 00:20
Bence tedirgin olmayın. Çünkü bebekler ara ara dönemlerde kafa sallama hareketi yapıyorlar. Kendini rahatlatma, oyun sanma, diş ağrısı gibi sebeplerden olabiliyor. Göz teması varsa, ismine dönüp bakıyorsa, sosyal iletişimi iyiyse korkulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum
Yükleniyor...