5,5 Aylık Kabızlık Sorunu

69 görüntüleme
Z

Zahide B.

10 Ağustos 2025 00:28
Oğlum 5,5 aylık oldu 1 aydır kakasını uyarılmadan (fitil, şurup, masaj vb.) yapmıyor. Ikınma zorlanma yok sadece ara sıra normalden şiddetli ağlaması oluyor. Emziriyorum ve mecbur kalmadıkça mama vermiyorum. Mamayı normalden fazla sulu veriyorum. Tadımlara 2 hafta önce başladık suyu da arttırdım yine de değişen bişey olmadı. Doktor tavsiyesiyle yulaf ve probiyotik başladım sevdi yiyor. Yine değişen olmadı. Ne yapmam gerekir başına gelen var mı yardımcı olur musunuz?
Özge E. B.

Özge E. B.

10 Ağustos 2025 00:50
Merhabalar,
Bence mamayi olması gerektiği gibi vermek gerekir. Ben öyle düşünüyorum. Geçmiş olsun. Benim bebişimde 4 aylik henüz böyle birsey yasamadim
Cihan K. .

Cihan K. ..

10 Ağustos 2025 01:13
Ek gıdaya bir süre ara vermeniz belki durumu düzeltebilir diye düşündüm. Bence tadım için erken başlamış olabilirsiniz. Emzirebildiginiz kadar bol emzirip mamayı da normal şekilde verirseniz düzene girebilir. Osman hocanın ek gıdaya geçişle ilgili YouTube videosunu izleyin isterseniz sizin sorununuzla ilgili de konuşmuştu hoca orada.
Fadile B.

Fadile B.

10 Ağustos 2025 01:35
Galiba siz bebeğiniz 2 3 gün yapamayınca kabız olduğunu düşünüyorsunuz bırakın o ne zaman yaparsa yapsın uyarılmaya alışırsa ileride bağırsak sorunları yaşarsınız.
Z

Zahide B.

10 Ağustos 2025 11:20
Doktora gittiğimde kaka yapmama durumu 15 gün olmuştu. Şurup verdi fitil verdi hatta doktora kalsa hep öyle ilerleyeceğiz. Çok su ver zeytinyağı içir dedi. Ek gıdaya da doktor başla dedi diye başladım.
K

Kübra P.

10 Ağustos 2025 23:11
Geçmiş olsun zor bi durum ben bunu kızımda yaşadm kızım 5 yaşında şuan ve kabızlık sorunu hâlâ devam ediyor ilk çocuğumdu ne kadar çok çare aradm ama nafile bu sebeple hastanede bir hafta yattık kızım 1yaşındayken. En son bir prof. Muayene etti ve dediki herkesin nasıl bir karakteri varsa bağırsaklarında bir karakteri var be bebeğin bağırsak karakteri bu ömür boyu böyle olcak ve sadece destekleyebiliriz. Bunun için de lifli probiyetik destekli beslenmek lazım o dönemde kızıma duphalac diye bir surup yazdı faydası oldu. Korkmayın malesef bu durum değişmiyo.
1 sürekli destekli tuvalete çıkarmak bağırsak tembelliği yapıyor fitil vs
2 yaşı uygunsa kefir o konuda harika
3mama sulu yapıncs da koyu yapıncada kabız yapar o yüzden ölçüsünde vermek en doğrusu
4 karnına masaj yap ve bacak hareketlerini yaptır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir