5.5 Aylık Ek Gıda

91 görüntüleme
Esra K.

Esra K.

11 Şubat 2026 21:14
Bebeğim yemeklere çok istekli masada gördüklerine atılıyor tadımlara başladım ama masada çorba vs varsa bir iki çay kaşığı tattırıyorum istediği için acaba sorun yaratır mı amaç doyum değil tadım ama gün içindeki tadımlarda istediği için kendi Avcu kadar veriyorum bağırsak gelişimi açısından bir zararı olur mu
Afranur K.

Afranur K.

11 Şubat 2026 21:26
Ben de yeni başlayacağım tadımlara ama sanırım burada tek kafamdaki soru işareti tuz ve baharat olurdu, kendi yemeklerinizdeki tuz miktarı şimdilik bebeğiniz için erken bence. Sıklıkla 1 yaşından sonra tanıştırmayı hatta mümkünse ilk 2 yılda hiç tuz kullandırmamayı öneriliyor. Gelecekteki hipertansiyon riskinden dolayı.

Kafamdaki 2. Sorun da herhangi bir gıdaya alerjisi varsa çorba gibi karışık bir gıdada keşfetmekte zorlanmaz mısınız? İlk başta bütün besinleri tek tek tattırmanın amacı aslında alerjik reaksiyonları görmek olduğu için.

Deneyimli anneler yazacaktır şimdi ama yaptığınızı yanlış bulmuyorum ama zamanlamasının doğru olduğunu düşünmüyorum tek tek tadımları bitirdikten sonra bize yapılan çorbanın tuzsuzu bebeğin de yiyeceği gıdadır benve zaten.
Esra K.

Esra K.

11 Şubat 2026 21:29

Afranur Keskin

Ben de yeni başlayacağım tadımlara ama sanırım burada tek kafamdaki soru işareti tuz ve baharat olurdu, kendi yemeklerinizdeki tuz miktarı şimdilik bebeğiniz için erken bence. Sıklıkla 1 yaşından sonra tanıştırmayı hatta mümkünse ilk 2 yılda hiç tuz kullandırmamayı öneriliyor. Gelecekteki hipertansiyon riskinden dolayı.

Kafamdaki 2. Sorun da herhangi bir gıdaya alerjisi varsa çorba gibi karışık bir gıdada keşfetmekte zorlanmaz mısınız? İlk başta bütün besinleri tek tek tattırmanın amacı aslında alerjik reaksiyonları görmek olduğu için.

Deneyimli anneler yazacaktır şimdi ama yaptığınızı yanlış bulmuyorum ama zamanlamasının doğru olduğunu düşünmüyorum tek tek tadımları bitirdikten sonra bize yapılan çorbanın tuzsuzu bebeğin de yiyeceği gıdadır benve zaten.

yanıtınız için teşekkür ederim çok doğru söylüyorsunuz masada çorba vs çok çok az verdim çok özendiğinden ama doğru ben de bir hipertansiyon hastası olarak sırf özendi diye bu riski almasam daha iyi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir