5,5 Aylık Bebek Uyumuyor

97 görüntüleme
G

Gülçin D.

29 Temmuz 2025 06:40
merhaba kızım 5,5 aylık gece de gündüz de uyumuyor. aksam 22:00 derin uykusuna geçiyor en erken 05:00 da uyanıyor. derin dediğime bakmayın en az 10 defa emmek icin uyanıyor. normalinde emip uyuyan bebek son 3 haftadır gece kalktıgında en az 2 saat uyumuyor. uykular hayal oldu bizim için tükenmiş durumdayım. uykuya geçerken de ağlamaya başladı lütfen yardım edin🙏🏻
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

29 Temmuz 2025 07:08
5,5 aylık kızınızın hem gündüz hem gece uyumaması, akşam 22:00'de uykuya geçse bile gece en az 10 kez emmek için uyanması ve son 3 haftadır tekrar uykuya geçmekte zorlanması, çok ciddi bir uyku yoksunluğu yaşadığını göstermektedir. Uykuya geçerken ağlaması da aşırı yorgunluğun ve yerleşmiş olumsuz uyku dernekleşmelerinin belirtisidir.
Bu zorlayıcı süreci yönetmek için şunları yapabilirsiniz; Öncelikle bebeğinizin gündüzleri en azından kısa uykular almasını sağlamaya çalışın, bu gece uykusunu da olumlu etkileyecektir. Emzirmeyi uyku başlangıcı olmaktan çıkarmak için, bebeğinizi yatağına uykuya tam dalmadan, uyanık ama uykulu halde bırakmayı deneyin. Gece sık uyanmalarında ise, her zaman emzirmek yerine, farklı sakinleştirici yöntemlerle (örneğin, nazikçe sırtını okşama, ninni) tekrar uykuya dönmesini teşvik edin. Bebeğiniz bu dönemde hızla büyüyor ve uyku becerileri gelişiyor; tutarlı ve sabırlı bir yaklaşımla bu durumu aşabilirsiniz. Aşırı yorgunluğunuz ve uyku eğitimi için destek almaktan çekinmeyin.
P

Pınar A. ..

29 Temmuz 2025 07:15
Merhabalar öncelikle gerçekten çok zor bir süreç. Gündüz uykularını halen bebeğim de bende düzenleyebilmiş değilim fakat gece uykularımız nispeten daha düzenli. Bence uyku için 22.00 geç bir uyku saati. Mesela saat 19.30 gibi uyku rutinlerine başlamanızı öneririm biz çok faydasını gördük. Öncelikle duşunu aldırmak , uyku saati yaklaşırken biraz yavaşlamak , perdeleri kapatmak , uyku için hafif güzel bir melodi açmak ardından önce karnını doyurup emerek uyumamasını sağlamak için bir kitap okumak gibi biraz daha vakit geçirip 20.00 gibi uyutmanız tavsiye ederim bu şekilde biraz da olsun uykularının düzene gireceğini düşünüyorum kızımın gece uykularını bu şekilde yapıyoruz.
Ö

Özge C. Ö.

29 Temmuz 2025 07:31
Ben kendi oğluma örnek veriyorum sabah 7 de mi kalkıyor maksımum ıkı saat uyanık kalma süresi tanıdım ıkı saat sonra ılk uykusunu yaptırıyorum o rutini olusturabılmek biraz zor ama ıkı güne alışıyorlar bebekler gün için de en az 3 4 uyku yapıyoruz ki gece uykusuna gectıgınde derin uyuyabılsın uykudan ziyade belki diş sancısı da olabilir emmek rahatlattığı için ondan da gece uyanıyo olabılır
B

Burcu L. ..

29 Temmuz 2025 08:05
Benimde bebeğim 5.5 aylık bu zamana kadar gündüz ve gece uykuları düzenliydi.Ancak 3 gündür gece mızırdanarak ağlayarak uyanıyor emip uyuyor.Normalde gece 2 kere kalkan bebeğim son 3 gündür 4-5 defa kalkıyor.Bende dişten şüphe ediyorum.Bir kaç kez yatmadan tetagil işe damaklarını ovaladım o zaman sadece 1 kere kalktı.Sanırım sizin de diş sancılarınız var bizim gibi.Gerçekten sakin kalmak çok zor sizi çok iyi anlıyorum.Ama eşinizden destek isteyin nolur.Yoksa tek başına özellikle geceleri çok zor oluyor
G

Gülçin D.

29 Temmuz 2025 08:06
tetagili deneyecegim mutlaka, tesekkürler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir