5,5 Aylık Bebek Uyku Sorunu
76 görüntüleme
G
Gökçe D.
21 Aralık 2025 17:00
Merhaba, benim de bebeğim 5,5 aylık fakat gündüz 30dk’dan fazla uyumuyor bu sebeple 4 uyku olarak gidiyoruz ve geceleri saat başı uyanıyor özellikle 1 haftadır da geceleri de uyandığında uykuya geri dalamama problemi oluştu 1 saati buluyor geri uykuya geçişi bazen 30dk’da uyanıyor gece bile. Memede uyutmuyorum ama bu 1 haftadır asla yatağında uykuya dalamıyor önceden böyle değildi elimi tutar uyurdu yatağında şimdi hep kucak istiyor. Bu durumun sebebi ne olabilir?
Ö
Özlem Ç.
21 Aralık 2025 17:01
Diş çıkarıyor olabilir, eliniz temizken bir kontrol edin isterseniz.
G
Gökçe D.
21 Aralık 2025 17:04
Özlem hanım baktım damağında ve alt diş etlerinde bir şey yok henüz, dışarıdan görünen bir kabarıklık beyazlık yok
A
Aslıhan U. ..
21 Aralık 2025 17:14
26. Hafta da atak var belki erken geliyor olabilir gökçe hanım. Bir de benim oğlumdada görünen bir kabarinti yok ama doktorumuz dişi kabarmış dedi. Ben zeytinyaginda karanfil bekletip karanfil yağı yaptım onunla günde 3 4 kez akşam da yatmadan masaj yapıyorum çok rahatlıyor. Doktorunuz ile görüşüp diş sancısı için jeller var onlardan onerirse kullanabilirsiniz. Bir de gece uykusu konusunda bebekler sıcak sevmiyor doğalgaz ve ya soba fazla yakıp evi isitiyorsaniz o yüzden de uyanıyor olabilir biz gece ideal sıcaklığı 22 23 olarak bulduk 1 tog tulumla yatırıyoruz oda 24 derece olsun uyumuyor bizim oğlan inşallah çözülür sıkıntınız
B
Büşra İ. S. ..
21 Aralık 2025 17:40
Gündüz uykularını uzatmayı deneyebilirsiniz. Çok değil. İlk uyandığında hemen almak yerine 10 dk daha geriye döndürmeye çalışın. Hemen günaydın demeyin. Sessizce yanına yanaşıp hiç ses çıkarmadan geri uyutmaya çalışın. 4 kez30 dk 2 saat uyku yapar.ve bu ona az geliyor olabilir. Az uyku gece uyanmalarini artırır. Dalamama sorunlarını beraberinde getirir.