5.5 Aylık Bebeğimde Uyku Sorunsalı
182 görüntüleme
K
Kamil E.
22 Haziran 2026 22:26
Artık çıldırma aşamasındayız . Uykuya dalmakta zorlanıyor geceleri sık sık uyanıyor. Uyutmaya çalışırken bile gel gel hareketi yapıyor ya biz yanlış bişey yapıyoruz ya da bize bu çeşidi denk geldi sabah 6 7 gibi kalkıyor gün içinde 3 4 saat uyuyor 45 dk olacak şekilde ( sanki alarm varmış gibi uyanıyor) dışarı çıkarıyorum evde uyumayan çocuk aşağıda arabasında 5 dk da uyuyor. Vallahi çocuk büyütmek Zor zanaatmiş Allah herkese sabır versin hemdee çok sabır versin
Y
Yeter Ç. G.
Premium Üye
22 Haziran 2026 22:38
Sabah yürüyüşü yapıyor musunuz mesela uyandıktan sonra ki 8 den sonra uyanıyorsa önce uyandırın karnını doyurup altını değiştirip dışarı çıkarın gece gündüz farkını anlasın bilmiyorum belki yapıyorsunuzdur birde akşam altıdan sonra kesinlikle uyumasın en az 3 saat uyanık kalıp gece uykusuna geçirin bir nebze olsun uykusu düzeliyor bence denemeye değer.

Hatice E.
Premium Üye
22 Haziran 2026 22:40
Merhaba, sanırım herkesin ortak sorunu uyku :) bebeğim yarın 18. Haftaya giricek (4,5 ay) henüze 4. Ay atağı uyku konusunda yaşamadık ve her bebek elbette farklıdır ama ben kendi bebeğimde her zaman şunları uyguladım eminim sizde yapmışsınızdır ; öncelikle gündüz uykularımız alarm kurulmışçasına bizdede 40 dk aylarına göre uyanıklık sürelerini aşmamak gerekiyor ve uyku sinyallarini çok iyi gözlemlemek lazımmış bunu farkettim eğer uykuya dalamıyorsa zorlamıyorum eğer zorlarsam boşuna kendi enerjinizide harcamış oluyorsunuz bir 15-20 dk sonra tekrar deniyorum yine uyumuyorsa o uykuyu pas geçiyorum.Akşam uykusuna 19:30 da yatıyor öncesinde uyku rutini yapıyorum gece sadece beslenmek için uyanıyor ve uykuya geri daliyor bu aşamada asla onunla konuşmuyorum o ses çıkarsa dahi cevap vermiyorum sonrasında bakına bakına uykuya geri dönüyor. Herzmaan aynı yerde uyutuyorum yatak odasında ve karartma perdesi ile sabah 7:30 gibi ise uyanıyor uyanmıyor ise ben perdeleri aralayarak uyanmasını sağlıyorum çok geç uyandırmıyorum.
F
Figen
22 Haziran 2026 22:51
Benim bebeğim de 4 ay 11 günlük şuan 10 günü aşkındır uykuya dalamıyoruz sürekli uyku vakti geldiğinde ağlama krizleri eller hep ağızda ne kucakta ne ayakta ne de kendi kendine asla uymuyor anneler ne yapmalıyım
R
Rabia K. ..
22 Haziran 2026 22:58
Büyüme atakları da oluyor dönem dönem mesela bebeğim uyuyan uykuyu seven bebek ama gel gel öğrendiği hafta yatmamisti dönmeyi öğrendiği hafta yatmadi ben artık uyumuyorsa ya diş yada yeni birşey öğreniyor diye düşünüyorum rutin uyku süreleri vs bahsetmiyorum eminim ona göre bı düzeni vardır en güzeli salmak 8. Aydayiz bakıyorum uyku işareti varsa uyutuyorum yoksa ne onu ne kendimi yoruyorum başka türlü baş edemedim ben

Begüm A.
22 Haziran 2026 23:05
Büyüme ataklarında malesef yaşanıyor böyle şeyler büyüdükçe fark ediyorsunuz aslında olması gereken şeylerin olduğunu ben de çok zorlu bir 6 ay geçirdim şu an tahmine debiliyorum yaşadıklarınızı.Uyku gerçekten uyumayan çocuk uyumuyor ben de çok çabaladım ilk 6 ay boyunca şimdi 9 aylık olmak üzere uyku süresi biraz daha uzadı ama sallayarak uyumaya alıştığı için beşiğinde sallanmak istiyor ya da dışarda arabasında uyuyor dışarda bir evdeysek de mecbur ayakta uyutuyorum . Annelere verebileceğim en büyük tavsiye sallamaya alıştırmayın ama uyumuyorsa da gerçekten yapacak bir şey olmuyor malesef .Demem o ki büyüyene kadar dişimizi sıkıp bebeğe ayak uyduracağız illaki bir yerde kendi kendine uyumaya alışacak diye düşünüyorum
K
Kamil E.
22 Haziran 2026 23:59
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Vallahi rutin de oluşturduk. Sabah erken de uyandirdik. Akşam 20.30 gibi duş alirip 21.00 emmeye geçip 9.30 da uyuduğu da oldu. Full ışık kapatıp da yatırdık. Dışarı elimden geldiğince de çıkarıyorum. Ekmek almaya bile beraber gidiyoruz. Eşim de hiperaktasyon var. Paşa da sarılık geçmişi var 3 ay boyunca kucağımızda uyuttuk reflü çıktı. Geçti dedik bu sefer aşılardan dolayı gecesi şaştı menenjit özellikle . Sonrasında süt ve süt ürünlerine alerjisi çıktı. Yani anlayacağınız oluruna bırakacağız. Çünkü düzen kurmaya çalıştıkça paşa da yoruluyor bizim de sabır taşımız çatlıyor bu sefer çocuğa yükleniyoruz. Şunu kabullendik her çocuk kendine özeldir. İyi geceler
K
K.Y
23 Haziran 2026 00:37
Aynı bezginlik ve gerginlikle buraya yazmak için geldim artık ağlamak istiyorum zaten tükürdüğüm hayatı zor hiç mi bir şey yolunda gitmez diye isyan edesim geliyor aşırı bunaldım ben beceremiyorum herhalde
K
Kamil E.
23 Haziran 2026 00:45
Siz değil büyük çoğunluğumuz böyle bu devrin çocukları bizim gibi değiller :)

Merve A.
23 Haziran 2026 02:39
16 aylık kızım var. Gece saat 02:30 ve daha yeni uyudu. Akşam 8 den sonra gece uykusuna yatırıyorum ama maksimum 1 saat sonra uyanıyor ve ne yaparsam yapayım uykuya dönmüyor geri. Dün gece saat 4 te ağlıyordum artık uyumamaktan. Kendi doktorumuz bize dedi ki “ size doktorunuz olarak değil 2 çocuk annesi olarak şunu söyleyebilirim : uyumayan çocuk uyumuyor. “ ben de pes ettim artık çabalamıyorum. Ağlaya zırlaya geceleri geçiriyorum. Elbet geçecek bu günler. 3-5 yıl sonra 🤣
K
Kamil E.
23 Haziran 2026 02:42
Allah hepimize sabır versin :)
Yükleniyor...