5.5 Aylık Bebeğim Dönmüyor
153 görüntüleme
E
Esra A.
19 Şubat 2026 23:23
Bebeğim 5.5 aylık hafif dönme çabası başladı ama tam anlamıyla dönmüyor omuzlarını ve bacaklarını kaldırıyor oyuncağı almaya çalışırken o kadarla kalıyor. Doktor artık dönmesi gerektiğini ve sürekli yerde vakit geçirmesini vsöyledi. Oyun halısına ara ara koyuyordum ama doktorun dediği kadar koymadım ondan dolayı mı dönmüyordur
Z
Zlyh z.
19 Şubat 2026 23:30
Benim kızımda çok geç döndü bende çok yere bırakmamıştım . Her çocuğun gelişim hızı farklı sağlıkla büyüsünler
E
Esra A.
19 Şubat 2026 23:32
Kaç aylıkken dönmüştü acaba. Doktor dönmesi gerekiyor diyince endişelendim ben normal diye düşünüyordum. Bir önceki doktor döner annesi zamanı vardır demişti

Yeter O. ..
19 Şubat 2026 23:34
Kızım 6. Ayda döndü merak etmeyin döner
E
Esra A.
19 Şubat 2026 23:38
Teşekkür ederim yorumunuz için 🙏 inşallah döner bir an önce

Azer ..
19 Şubat 2026 23:39
Merhaba, benım bebeğim de 6. ayın ortalarında tam olarak dönmeye basladı😅bu yazdıklarınızı görünce kendımı hatırladım nasıl stres olup üzülüyordum. Şimdi sanıye yanımdan ayıramıyorum koltukların altından çıkarıyoruz, bir sanıye yerınde durmuyor😊 Her bebek kendine özel bir gelişim sürecinde. Lütfen sabırlı olun, her anın tadını çıkarın.
E
Esra A.
19 Şubat 2026 23:41
Çok teşekkür ederim. Evet aslında her çocuk özeldir çok fazla kıyasa girmiyordum ama doktor hanım öyle diyince hem kendimi suçlu hissettim hem de endişe duydum.ailemden uzakta olduğum için çok vaktim oluyor ve genelde kucağımda acaba çok mu kucakta tuttum diye kendimi suçladım

Yeter O. ..
19 Şubat 2026 23:44
Esra hanım geçte dönebilir şimdi kızım 8 aylık bir çok şeyi yeni yeni yapıyor her çocuk farklıdır emin olsun sırt üstünden yüz üstüne dönüyordu tekrar sırt üstüne dönmeyş bugün yaptı tam tur yani geç olabilir de merak etmeyin
E
Esra A.
19 Şubat 2026 23:46
Teşekkür ederim yorumunuz için yeter hanım 🙏 anne adaylarından böyle şeyler duymak iyi geliyor gerçekten 🥰

İlsu O. K.
20 Şubat 2026 00:51
Esra Hanım Merhaba; kendinizi hiç suçlamayın ❤ bebekler için karın üstü geçirilen zaman çok kıymetli ve önemli. Bebeğin vücut ağırlık merkezini tanıması-kontrolü sağlaması yer zamanlarında oluyor. Yerde vakit geçirmesi demek dönmeye-sürünme-ayağa kalma-uzanma gibi şeyleri denemeye çalışması demek. Mümkünse günün büyük kısmını yerde geçirmeli oynamalı yine oturma sürecide yerde yapılabilir. Bebeğinizin dönmek için uzanma çabası, kol ve bacak kaldırması varsa bebeğiniz dönemiyor değil aslında daha dönemiyor (bol bol desteğe pratik yapmaya ihtiyacı var ). Bebekler için motor gelişiminde beklenen ay aralıkları var evet ama her bebekte kendine özel gelişiyor birazda. 30 haftalık erken doğdu oğlum ben küvözde dönen bebek gördüm yoğunbakımda, oğlumun dönmesi 7 ayı buldu. Doktorunuz aslında size olması gerekeni söylemiş "yerde vakit geçirmeli" demiş. Bebeğinize zaman tanıyın doktorunuz bir sonraki kontrolünüzde durum değerlendirmesi yapacaktır zaten.
E
Esra A.
20 Şubat 2026 06:59
Çok teşekkür ederim İlsu Hanım 🙏♥️
L
Linda K.
27 Şubat 2026 20:30
Benim bebeğimde 1 hafta sonra 6 aylık olacak ama hala dönmedi sağ sol yarım dönüyor ama tam dönmeyi tamamlamadı daha doktor bize de dönmesi gerektiğini söyledi bu durum beni çok strese düşürdü bu şekilde bebeğime de çok yüklendiğimi farkettim yerde geçirdiği her vakitte hemen egzersiz yaptırıyorum ve çevrenin söylemleri de beni bunaltıyor dönmesi lazımdı oturması lazımdı sanki bişey varmış gibi konuşmaları da beni geriyor ne yapacağımı bilmiyorum sadece bekliyorum şuan artık
E
Esra A.
2 Mart 2026 21:44
@Linda Kara merhaba linda hanım bu hafta özel hastanede bir önceki doktor olmadığı için sonuçlarımızı göstermek için başka doktora girdik ben dönme durumunu da anlattım sizin gibi aynı bebeğim de tam dönmüyor bugün 6 aylık oldu doktor bey çok ılımlıydı dönme bir basamak değil dedi canı istemez dönmez dedi ve anne baba faktörü de önemli dedi ben anneme sorduğum da 8 ay civarı dönmüşüm mesela doktor bey bunun etkili olduğunu söyledi
E
Esra A.
2 Mart 2026 21:44
Bizim içimiz de rahatladı sizin de içiniz rahat olsun istediklerinde dönerler inşallah 🙏
L
Linda K.
2 Mart 2026 21:51
@Linda Kara merhaba linda hanım bu hafta özel hastanede bir önceki doktor olmadığı için sonuçlarımızı göstermek için başka doktora girdik ben dönme durumunu da anlattım sizin gibi aynı bebeğim de tam dönmüyor bugün 6 aylık oldu doktor bey çok ılımlıydı dönme bir basamak değil dedi canı istemez dönmez dedi ve anne baba faktörü de önemli dedi ben anneme sorduğum da 8 ay civarı dönmüşüm mesela doktor bey bunun etkili olduğunu söyledi
E
Esra A.
2 Mart 2026 21:53
Sevindim içinizin rahatlamasına 🥰 doktor dönmüyor şikayetimin üstüne muayene edeyim bi dedi sırt üstü yatarken ellerinden tuttu ve kendini kaldırdınız gayet gücü yerinde dedi siz de o şekilde bakabilirsiniz
E
Esra A.
2 Mart 2026 21:54
Bir de önemli olan yapmadığı şeyler değil yaptıklarını tekrarlanıyorsa geriye gidiyorsa gelişimi ozaman sorun vardır dedi