5.5 Aylık Bebeğim Çok mu Zayıf?

163 görüntüleme
S

Sıla Ö. K.

12 Aralık 2025 16:29
Bebeğim 38+5 te 2910 gr doğdu. 1. ay 3845 gr, 2. Ay 4450 gr, 3. Ay(2 ay 3 haftalıkken kontrole gitmiştik) 4800 gr, 4. Ay 5470 gr, 5 ay 10 günlükken de 5900 grdı. Şu an 6 kilo. Tam 5.5 aylık oldu. Tr’de yaşamıyorum. Burada doktor az beslenmiş diyerek mama başlattı. Çocuğumun gelişimi gerçekten az mı? Doğduğunda boyu 52 cm di şu an 65 cm. Biberona hiç alışık olmadığı için mamayı da çook zor içiyor yarısı boşa gidiyor. Yani gerçekten kilo alımı azsa doğru düzgün mama da içmiyor ben nasıl kilo aldıracağım bebeğime 😔 böyle bir süreçten geçen var mı?
G

Gdkmc

12 Aralık 2025 16:41
Merhaba bence az değil doğum kilosunun 2 katına ulaşmış mamaya devam edin tabi ama eğer az içiyorsa az verin sütle destekleyin ve bu çocuk ek gıdaya geçecek o zamanda kilo alır hiç kafanıza takmayın
Sinem T.

Sinem T.

21 Aralık 2025 20:12
5.ay kontrolümüzde benim bebeğim de 6100 gr geldi ve dr bizim de kilo alımımızın az olduğunu söyledi. 6600 gr olması gerekiyormuş. Yarım kilo gerideydik. Gece beslemesini bırakmıştık. Tekrar gece beslemeye başladık bakalım ay sonu tekrar gideceğiz kontrole. Ama bana sanki hiç kilo almıyor gibi geliyor.
Aysel K.

Aysel K.

21 Aralık 2025 20:22
Doğduğu kilodan bu yana ayda 500 gram almış gibi bakabiliriz normal de az ama bagzı aylar çok bagzı aylar az almış az aldığı aylar ne oldu hastalandı mı bence hemen sorun yapmayın başka biberon deneyin
S

Sıla Ö. K.

21 Aralık 2025 20:52
İnanın her türlü beslenme yolunu denedik en son şu an mamayı da sütü de tasa döküp çay kaşığı ile içiriyoruz. Memeyi de çok iştahsız emiyor dikkatini asla toplamıyor. Doğduğu günden bugüne 1 kere bile hastalanmadı çok şükür umarım böyle de devam eder. Ama genel yapısı biraz iştahsız o yüzden böyle oluyor. Gece beslenmesini kesmedim ben bu arada. Gece 2 kere emiyor o zamanlar uykulu olduğu için güzel emiyor ama gün içinde çok zayıf emiyor ve zorla mama içiyor. Umarım yakın zamanda toparlarız. Derdim asla ve asla kilolu olması değil. Yeterli beslenemeyip bunun sağlığını etkileyebilme ihtimali. Yoksa motor becerileri sosyal becerileri ayına göre gayet yeterli ve sağlığı da çok şükür yerinde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir