5.5 Ay Uyku Sorunu

111 görüntüleme
Esra K.

Esra K.

11 Şubat 2026 21:40
Merhaba , bebeğim dogdugundan beri gece gündüz ayrımını biliyor bunda bir sorun yok fakat gün içinde uykuları 40 dk ve kucakta sallayarak çok zor uyutuyorum gece uykusuna 20 civarı geçiyor ama daha zor uyuyor gündüze göre ve 1 saat sonra mutlaka beslenip öyle dalıyor tamamen uykuya derin geçişi 10 u buluyor 2 ye 3 e kadar kesintisiz uyuyor sonra bir daha beslenip 6 da tamamen uyanıyor bu uyku yeterli mi ve desteksiz uyutmaktan nasıl kurtulacağım hamakta uyuyor ama uykuya geçiş orada değil o kadar yıprandım ki uyku eğitimi verecek sabrım tahammülüm yok ne zaman düzeliyor kendiliğinden 1 yaşında falan mı deneyimi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
Tuba

Tuba

11 Şubat 2026 22:07
Hemen hemen aynı durumdayız kucakta pış pışla uyutuyorum bazı zamanlar aglayarak geçiyor uykuya. yeterlilik konusunda bir bilgim yok ama uyku egitimini bende erteledim artık kendi ne zaman isterse. Yıllardır yatılı olarak dadılık yapan donanımlı bir arkadaşım var o bana kararlık içinde hergün banyo masaj hikaye uyku tarzında bi rutin oluşturup kendi yatagına bırakıp yanında durarak çok aglarsa kucakta sakinleştirip yeniden yataga bırakarak şu saatte yatır gibi bi tablo yaptı ama ben [16.gün](16.gün) pes ettim sanırım aşırı tahammül isteyen bir süreç
Esra K.

Esra K.

11 Şubat 2026 22:13

Tuba

Hemen hemen aynı durumdayız kucakta pış pışla uyutuyorum bazı zamanlar aglayarak geçiyor uykuya. yeterlilik konusunda bir bilgim yok ama uyku egitimini bende erteledim artık kendi ne zaman isterse. Yıllardır yatılı olarak dadılık yapan donanımlı bir arkadaşım var o bana kararlık içinde hergün banyo masaj hikaye uyku tarzında bi rutin oluşturup kendi yatagına bırakıp yanında durarak çok aglarsa kucakta sakinleştirip yeniden yataga bırakarak şu saatte yatır gibi bi tablo yaptı ama ben [16.gün](16.gün) pes ettim sanırım aşırı tahammül isteyen bir süreç

Evet bu tahammül beni daha fazla yıpratır ilk kızım hamakta sallanarak uyurdu en azından ona alışsa razıyım kilo aldıkça beni çok zorlamaya başladı
Tuba

Tuba

11 Şubat 2026 22:20

Esra Karadeli

Evet bu tahammül beni daha fazla yıpratır ilk kızım hamakta sallanarak uyurdu en azından ona alışsa razıyım kilo aldıkça beni çok zorlamaya başladı

İlk kızım şuan 20 yaşında o daha beterdi yine bazen şükrettigim oluyor :)
Esra K.

Esra K.

11 Şubat 2026 22:21

Tuba

İlk kızım şuan 20 yaşında o daha beterdi yine bazen şükrettigim oluyor :)

Maşallah size 🧿 annelere rahat uyku yok anlaşıldı 😁
S

Seval Y.

11 Şubat 2026 22:31
Bu yazıyı kendimi yazdim sandım, aynı şeyleri yaşıyoruz. Kızım 5 ay 10 gunluk. Yarın itibari ile kademeli sallama azaltma çalışması yapacağım. Ben bir de hem kucakta memede tutup sallıyorum. Memede de olsa oturduğum an uyaniyor. Asiri yıpratıcı. Uyku eğitmenleri ile görüştüm bence pahalı bir surec ve basarili olamama durumu var malesef.
Deniz T.

Deniz T.

11 Şubat 2026 22:35
Bence her sürüm kendini güncelleyerek geliyor 🤭 21 yaşın da kızım kendi uyurdu sonra [2.cocugum](2.cocugum) oldu kendi başına beyaz gurultu ile uyurdu. 3 cocuk oldu meme destekli uyuyordu suan [4.cocuk](4.cocuk) ve bence o beni ayakta uyutuyor denemedigim posizyon yok resmen meme kucak ayakta gezerek bakalim kim galip gelecek 🤭 ama ne olursa olsun annelik emek buyuduklerinde sizlere bağliliklari ihtiyaclari azaldikca ozluyorsunuz bu gunleri ♥️
Esra K.

Esra K.

11 Şubat 2026 22:37
Yalnız olmadıgımı bilmek bile bana iyi geldi ❤️
D

Damla

11 Şubat 2026 23:05
Biz neredeyse 5 aylık olucaz. Aynı durum bizde de var. Sadece omzumda uyuyor. Yatağa koyunca uyanıyor. Üç gündür gece uykularını beşikte yaptırmayı deniyorum. Önce omzumda sakinleştirip beşiğine bırakıyorum ve orda uyutuyorum. Uyuması 2 saati buluyor. Zamanla sürenin kısılmasını umuyorum. Gündüz uykularıysa hala omzumda devam ediyorum. Geceyi halledebilirsem gündüzde beşikte uyutmaya çalışıcam.
Ş

Şeyda A.

14 Şubat 2026 00:12
Aynı durumları ben de yaşıyorum beşikte uyurdu kimi uyumuyo kucağım da pış pış yapıyorum hiç yapmazdım o şekilde uykuya geçiyo ama uzun sürüyo herkes temas istiyor diyo size 6. Ay atağına girmiş olabilirmiyiz
Esra K.

Esra K.

14 Şubat 2026 06:11
Yani atak mı bilemem ama kolaylaşacağına zorlaştı her şey mesela şu an saat 6 ve 2 saattir ayaktayım 😁

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir