52 Günlük Bebek 5 Günde 1 Kaka
84 görüntüleme
İ
İpek D.
16 Aralık 2025 13:43
Herkese selam. Bebeğim 36+3 te doğdu şuan 52 günlük karma şekilde besleniyor. Mama olarak golden goat kullanıyorum. 5 6 günde kaka yapıyo. Bu şekilde gliserinli fitil desteği ile yaptı kakası sarı cıvık asla kabız değil. Fitili doktorumuz önerdiği için çok az verdim kabız zannettiğim için. yaparken onu kıvrandırıyor bunu nasıl önleyebilirim. Gazı da çok var. Çevremdeki herkes diyor ki mama içtikten sonra su ver. Bende 6 verilmez dendiği için vermiyorum. Sizin deneyimleriniz nelerdir
A
Ayşe Ş. ..
16 Aralık 2025 14:11
Merhaba İpek hanım neden fitil verdiniz ki çok normal kakasını 5-6 günde yapması. Gaz başka birşey gazı varsa damla kullanabilir. Yada gazın kaynağına yönelip onu bulabilirsiniz. Mesela farklı bir mama deneye bilirsiniz belki mama yapıyor olabilir. Su konusuna gelince anne sütü ve mamanın büyük bölümü zaten şu. Hiçbir doktor önermez verilmesini siz bakmayin çevreye.
S
Sema A. ..
16 Aralık 2025 14:41
İpek hanım Osman hoca kabizlik ile ilgili videolarında cocuk kaka yapamadığı için degil bağırsaktaki gaz sıkışmasından dolayı acı çeker demişti. Lütfen bebeğinize su vermeyin bu midesini boş yere doldurup kalori almasını engeller sizinde bildiğiniz gibi. İnanın çevreyle baş etmek cok zor sizi anlıyorum ama biraz daha dayanın. Ben de Ayşe hanım gibi mamayı değişmenizi tavsiye ederim. Beş 6 günde bir kaka anormal degil diyor doktorlar ekstra bir sey yoksa.
İ
İpek D.
16 Aralık 2025 15:13
Merhaba Ayşe hanım. Fitili doktorumuz önerdi o yüzden çocuğum yapmaya çalışıyorken acı çekiyordu bende kabız zannedip verdim. Aptamil prosyneo denedim onunda tadını sevmedi. Sürekli mama değişimi bebekte gaz yapacağı için başka değiştirmedim. Su ver kakasını kolay yapar diyorlar ben asla vermedim tabi. İlk çocuğum olduğu için insan korkuyor ne kadar normal dense de kaka için.
İ
İpek D.
16 Aralık 2025 15:16
Merhaba sema hanım kronik bir kabızlık haline gelmesinden korktuğum için verdim ama inşallah süre bu kadar uzamaz bir daha kolik bir bebek ağrıyı kakanın yaptığını sanmıştım
S
Sema A. ..
16 Aralık 2025 17:18
İnsallah kronik hale gelmez diyelim İpek hanım sizi cok iyi anlıyorum bebek kolikse insan ne yapacağını şaşırıyor haklısınız. Ama gazı çözünce birçok sey düzeliyor.
G
Gizem Ç. A.
19 Aralık 2025 21:12
Benim kızımdada gaz ve kaka çok sıkıntıydı formül mama ve anne sütü karışık beslendi Dr normal demişti birde mamayı değiştirin biz mama değişince rahatlamıştık. Biz dr önerisiyle aptamil prosyno kullanmaya başladık. Keçi sütü hem gaz hemde kabızlığı tetikleyebiliyor. Gün içerisindebir kaç kez gaz masajı yapabilirsiniz.
İ
İpek D.
19 Aralık 2025 21:30
Prosyneo bende kullandım hatta yarısı duruyor kutunun. Çok gaz yaptı ve ağladı bilmiyorum bende ne yapacağımı. Sindirimi kolay olduğu için golden goat aldım. Aslında kızım kabız değil sadece uzun süre sonra yapıyor sarı ve cıvık yani olması gerektiği gibi. Bende ne olduğunu anlamıyorum inşallah geçer kısa zamanda