50dkda Bir Uyanıyor

98 görüntüleme
Z

Zeynep A. T.

25 Temmuz 2025 14:24
Bebeğim 5.5 aylık 3. Aydan beri gece ve gündüz farketmeksizin 50dk da bir ağlayarak uyanıyor. Gündüz bu duruma çok takılmıyorum ama gece beni çok zorluyor. Yenidoğan döneminde bile bu kadar sık uyanmıyordu geceleri artık psikolojim bozuldu uykusunu alamadığı içinde hep huzursuz sürekli ağlama halinde tuvalete bile gidemez bir haldeyim bu durum nasıl geçer ? Uyku gerilemesi bu kadar uzun sürer mi ?
İ

İlke Ö. S.

25 Temmuz 2025 20:19
Uyku danışmanlığı yapıyorum yardımcı olabilirim @uykununilkesi
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

26 Temmuz 2025 05:57
Bebeğinizin 3. aydan beri gece ve gündüz fark etmeksizin yaklaşık 50 dakikada bir ağlayarak uyanması ve bu durumun 5.5 aylıkken hala devam etmesi, gerçekten çok zorlayıcı ve yorucu bir deneyimdir. Kendinizi tükenmiş hissetmeniz, uykusuzluktan psikolojinizin bozulduğunu düşünmeniz ve günlük ihtiyaçlarınızı bile karşılayamamış olmanız çok doğal. Bu durum, "uyku gerilemesi" olarak bilinen, bebeklerin gelişimsel sıçramalar (motor beceri kazanımları, bilişsel farkındalık artışı gibi) yaşadığı dönemlerde sıkça görülen bir durumdur. Ancak bu kadar uzun sürmesi ve sizin üzerinizdeki etkisi kaygı vericidir. Uyku gerilemeleri genellikle geçici olsa da, bu kadar şiddetli ve uzun süreli olması ek destek gerektirebilir. Bebeğinizin ve sizin iyi oluşunuz için, bir çocuk doktoru, psikolog veya uyku danışmanı ile görüşerek bireyselleştirilmiş bir destek planı oluşturmanız önemli olacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir