5 Buçuk Aylık Bebeğime Ek Gıda
66 görüntüleme
P
Polatlar ..
22 Kasım 2025 19:25
5,5 aylık bebeğime ek gıda başlamalı mıyım yoksa 6 ay dolmasını mı beklemeliyim ilk ek gıdası ne olmalı
B
Büşra T.
22 Kasım 2025 19:32
Bebegınızın yemeklere ılgısı var mı ısteklı mı gozlemınız doğrultusunda verebilirsiniz meyve sebze püresi ile olabılır günde bı öğün zaten ilk 15 gün sonra 2 öğün seklınde oluyor
B
Büşra T.
22 Kasım 2025 19:33
3 gün kuralı ile alerjı durumunu test edersiniz bırcok kural var arastırın bence

Özge D.
22 Kasım 2025 19:54
Bir de tam oturmaya başladı mı buna da dikkat etmemiz gerektiğini söylüyor doktorlar yani mesela mama sandalyesinde desteksiz oturabiliyor mu ben önce sebzeler sonra meyveler olarak tadım yaptırmıştım
S
Sezgi Ö.
22 Kasım 2025 20:07
Hocamızın bunlarla ilgili çok açıklayıcı videoları var YouTube dan izlemenizi tavsiye ederim
A
Arzu.G
22 Kasım 2025 20:59
Mama sandalyesinde rahat oturabiliyor mu? Siz yerken istekli davranıyor mu yiyeceklere ? Evetse minik minik tadimlara baslayabilirsiniz. Zaten cay kaşığı tatlı kaşığı yemek kaşığı gidim gidim ilerleyeceksiniz bagirsaklarinin alışması için.oncelik sebzeler olmalı patates kabak havuç gibi risksiz sebzeler en azından 1er gun deneyip sonra ikili karışımlarla devam edebilirsiniz. Yogurt deneyebilirsiniz 2-3 gun. Sonra meyvelere geçin portakal gibi asıtliler hariç. Minik muz parçası gibi. Hazırladığınız tadimlara bir cay kaşığı zeytinyağı eklerseniz kabızlık için kucuk bir onlem de almış olursunuz.7-8 aya kadar et dusunmeyin o aylarda kuzu kiymayla baslarsiniz.yumurta da sebze tadimlari bitince sari beyaz ayırmadan deneyebilirsiniz. Bal haricinde bir kısıtlama yok 1yaşına kadar. Tadimlara başlayınca az miktarda su da teklif edin her tadimdan sonra. Sabahları yapin tadimlari tok olmasın reddedebilir.son olarak blender degil de haslayip ezerek vermelisiniz
G
Gdkmc
22 Kasım 2025 21:20
Tam 180 gün bitince öneriliyor. Yoğurt ve sebzeleri tadarak ilerleyin.