5 Aylık Uyku Düzeni
133 görüntüleme
D
Didem S.
18 Temmuz 2025 18:16
Arkadaşlar bebeğim 5 ay bir haftalık. Saat beşten sonra uyutma gibi birşeyler okudum duydum. Ama bebeğim ancak sekize kadar dayanabiliyor. Çok huzursuz oluyor. Erken uyutsam uyanıyor gece uykusuna çalmakta zorlanıyor bu sefer de. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu hurafe mi yanlış mı yapıyorum. Yada bırakauım uyusun gece uykusu içinde ayrı bişey mi yapayım
B
Beyza A.
18 Temmuz 2025 21:19
merhaba saat 5 ten sonra uyutmamak 5 aylık bir bebek için yapılmamalı bence. benim kızım da 5.5-6 aylık ve ne zaman uykusu geldiğini farkedersem öyle uyutuyorum. belli bi döneme kadar bence istedikleri zaman uyumalılar. zaten bi süre sonra düzene giriyor ama 5 ay bu düzeni sağlamaya çalışmak için bence erken.

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
19 Temmuz 2025 17:10
Didem hanım bebeğinizi daha erken saatte gece uykusuna geçirebilirsiniz, sabah kaçta kalkıyor gün içerisinde kaç uyku yapıyor ve toplam ne kadar uyuyor ?
D
Didem S.
20 Temmuz 2025 21:30
Yani gün içerisinde 3 uyku uyuyor ama toplasan 1-2 saat bile yapmaz hocam. Bir iki hafta boyunca hep en geç dokuz da uyuttum direndim yani oyaladım rutinler ekledim duş masaj yatağında dönencesi var sakin müzik açtım son mamasını içerken uykuya dalıyor.günde beş biberon mama içiyor. Ama bu saat beşten sekize kadar olan süre bana ve ona eziyet gibi geçiyor yani uyutsam ayrı dert uyutmasam ayrı dert o yüzden oyalamaya dışarı çıkarıp bir saat gezinmeye eve gelip karın üstü egzersiz yaptırmaya çalışıyorum. Ama yani gözleri öyle bi bakıyor ki sızlanıyor bide ya allah için az uyut beni der gibi kıyamıyorum bir iki kere uyuttum ama bu sefer de dokuz rutinini geçmek istiyor.
A
Asena A.
21 Temmuz 2025 20:10
Bebeğim tam 6 aylık oldu bu gün ve akşam uykusuna 21:00’da geçiyor. Şimdi 21:00-07:00 uyuyor, 10 civarı 14 civarı ve 17:30 civarı 3 uyku yapıyor. İlk iki uyku 1,5 saat, son uyku 30-40 dk civarı oluyor. Mutluyuz 💐
Fatma U.
Uzman Psikolog
22 Temmuz 2025 06:11
5,5 aylık bebeğinizin saat beşten sonra uyutma gibi söylemlere rağmen en fazla sekiz kadar dayanabilmesi, her bebeğin bireysel uyku ihtiyaçlarının farklı olduğunu gösterir. Bebeğinizin erken uyusa gece uykusuna dalmakta zorlanması, bu durumun biyolojik ritmiyle ilgili olabilir. Bir psikolog olarak, bu tür durumlarda "hurafeler" yerine bilimsel ve bebeğinizin bireysel tepkilerine odaklanmanızı öneririm. Bebeğinizin uyku işaretlerini dikkatlice gözlemleyin (esneme, göz ovuşturma, huysuzlanma gibi) ve yorgunluk belirtileri gösterdiğinde uyutmaya çalışın. Gündüz uykularının kalitesini artırmak, gece uykusunu da olumlu etkileyebilir. Tutarlı bir uyku rutini oluşturmak ve sakin bir uyku ortamı sağlamak önemlidir. Eğer bu durum çok fazla strese neden oluyorsa veya bebeğinizin gelişimini etkiliyorsa, bir çocuk doktoru veya uyku danışmanından profesyonel destek almak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.