5 Aylık Sık Sık Uyanıyor
173 görüntüleme
Z
ZK
3 Şubat 2026 23:09
Oğlum 5 aylık ve gündüz uykuları kısaldı yarım saatte bir uyanıyor hatta bazen 15 dk ya bir. Gece uykusuna çok zor geçiyor, geçse bile 10-15 dk da bir uyanıyor çıldırmak üzereyim var mı böyle olan? Sebebi ne olabilir? Diş kaşınması diye düşünüp zeytinyağı-karanfil kürü de sürmeye başladım bugün
E
Ebrar N. Ö. ..
4 Şubat 2026 00:31
Aynı şeyi yaşıyoruz beş aylık ve uyumuyor. Ben artık böyle yapınca bırakıyorum uykusu gelene kadar yerde ya da yatağında oynamasına izin veriyorum. Uykusunun geldiğini anlayınca uyutuyorum. Am birisi yardım etmediği için sakin kalmak çok zor oluyor
Z
ZK
4 Şubat 2026 00:33
ben de sizin gibi yapıyorum ama uykusu gelse bile uyuttuktan hemen sonra uyanıyor 😢 kesinlikle evde tek başına bu durumla mücadele etmek çok yorucu, sırt ağrısı mental çökkünlük de cabası..
K
Khatıra B. ..
22 Şubat 2026 23:46
Benim kızım 5 buçuk aylık bu ay hep gece sık sık uyandı ve hala devam ediyor yarım saat bı bı saat bı uyanıyor belki gece 1 den 4 kadar kesintisiz uyuyor gazını de çıkartıyorum her emzirdikce oda da çok sıcak değil 20 derece 21 derece oluyor ne yapmalıyım?
S
Selma ..
23 Şubat 2026 00:29
Merhaba ben de aynı sorunu yaşıyorum 5ay 20 günlük kızım gece saat başı ya da 2 saatte bir uyanıyor gündüz uykuları da iyice bozuldu yarım saat uyusa seviniyorum uyku süresini aşmamaya dikkat ediyorum ama nafile kucağımda uyusa bile yatağına koyduğum an ya da 5 dk sonra uyanıyor bazen 2 3 kere tekrar tekrar uyutuyorum desteksiz büyütüyorum ve gerçekten mental olarak zorluyor Alttan 2 dişi çıktı üst de mi geliyor acaba gaz sorunu da devam ediyor ya da bunlardan bağımsız destek mi arıyor ayrılık kaygısı mı çözemedim
Lütfen birisi geçecek desinn 🙏
Lütfen birisi geçecek desinn 🙏
Z
ZK
23 Şubat 2026 00:32
Merhaba biz 6 aylık olduk henüz çıkan dişi olmadı ama ve gündüz uykuları biraz daha uzadı, gece daha az uyanıyor. Zeytinyağı karanfil kürünü buzdolabında en az 10 gün beklettim diş etlerine sürüp kaşıyorum o rahatlatıyor bir de zaman her şeyin ilacı gerçekten az daha sabır biz annelere:)
E
Esra A. ..
23 Şubat 2026 09:41
5 ay 5 günlüğüz kızlar inanın bende de aynı hatta gittikçe düzelmesi gerekirken neden böyle diyorum kendi kendime.. 4. Ay uyku gerilmesi denilen durum 5. Aya sarkmış olabilir mi acaba belki de bu yüzden böyleler ..Bilemiyorum ama inşallah çabuk düzene girer bu durum çünkü çok yoruyor
Y
Yeşim I. E.
24 Şubat 2026 08:32
Bizde 5 aylığız aynı durumdayız. Gece sürekli uyanıyor. Gündüz 20 30 dakika da bir uyanıyor. Gündüz az uyuduğu için gecede uyuyamıyormuş. gündüz uykularını uzatmaya çalışıyorum. Hamak aldım dün ilk kez 2 saat uyuttum gündüz. Bi deneyin isterseniz. Gecede hamakla bi tık kolay geçti gibi. [4.ay](4.ay) atağı uyku gerilemesinden oluyor diyorlar. Umarım bir an önce biter 🙏🏾
N
Nurgül B.
25 Şubat 2026 20:46
Bizim de 5 ayımıza bi hafta kaldı tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz kızlar gece oturup ağladım artık yarım saatte bi uyanıyo ağlıuo desteksiz büyütüyorum bende ne zaman düzelecek bilmiyorum ne yapsam işe yaramadı:(
E
Esra E.
25 Şubat 2026 20:52
Bizim de 5 ayımıza bi hafta kaldı tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz kızlar gece oturup ağladım artık yarım saatte bi uyanıyo ağlıuo desteksiz büyütüyorum bende ne zaman düzelecek bilmiyorum ne yapsam işe yaramadı:(
S
Sefanur T.
25 Şubat 2026 20:54
Bizde 5 aylığız aynı durumdayız. Gündüz uykuları 15-20 dakika. Gece de bazen saat başı bazen 2 saatte bir uyanıyor. Gerçekten tek başına çok zor ağrıları geçtim ben artık mental sağlığımı korumaya çalışıyorum 🥲 elbet geçecek bu günler canları sağ olsun🤗
N
Nurgül B.
25 Şubat 2026 21:03
Bende aynı durumdaydım. Çok zorlandım hem fiziksel hem ruhsal olarak. Her bebek aynı mıdır bilmiyorum ama benimki dönmeye başladığı zaman kendi pozisyonunu buldu ve yetişkinler gibi deliksiz uyumaya başladı. İnşallah sizlerinkiler de öyle olur 🙏
E
Esra E.
25 Şubat 2026 21:24
Ya bizimkiler dönmeye başlayınca daha kötü oldu çünkü uyurken dönüyo bide dizinin üstüne kalmaya başladı yeni yeni dizinin üstüne kalkıyo ağlıyo. Normalde kundaklıyodum eli kolu oynamıyodu 3-4 saat uyuduğu oluyodu .Şuan dönmeye başladı kundakta durmuyor daha kötü oldu :( çok kötüyüm Allah yardımcımız olsun :(
Y
Yeşim I. E.
26 Şubat 2026 19:39
Ya bizimki dönmeye başlayınca daha kötü oldu çünkü uyurken dönüyo bide dizinin üstüne kalmaya başladı yeni yeni dizinin üstüne kalkıyo ağlıyo. Normalde kundaklıyodum eli kolu oynamıyodu 3-4 saat uyuduğu oluyodu .Şuan dönmeye başladı kundakta durmuyor daha kötü oldu :( çok kötüyüm Allah yardımcımız olsun :(