5 Aylık Parmak Emme

62 görüntüleme
B

Buse Y.

7 Ağustos 2025 10:12
Merhaba emziğe bir türlü alıştıramadım uykuya geçerken kendini rahatlatmak istediğinde baş parmağını emiyor. Çevrede görenler malesef etkileyebilecek yorumlarda bulunuyor yaşayan anneler kendi çocuklarından örnek veriyor bir türlü bıraktıramadım 4 yaşında hala parmak emiyor ya da ortaokuldaymış hala parmak emiyormuş dalga geçmişler gibi.. endişe etmeli miyim ne zaman bıraktırmalıyım bu durumu yaşayan var mı
Ş

Şule G.

7 Ağustos 2025 10:19
Ben doktora sorduğumda elini ağzından çekmenize gerek yok demişti. Uyuduktan sonra elini çekiyorsa ve sürekli parmağı ağzında değilse sorun oluşturmayacaktır. Benim bebeğimde 3 4 aylıkken başladı 8 9 ay gibi bu alışkanlığını bırakmıştı. Şimdi birşey yapmayın yaş ilerledikçe alışkanlık edinecek olursa o zmn bıraktırma için üzerine düşersiniz
B

Buse Y.

7 Ağustos 2025 10:19
Teşekkür ederim
M

Merve Ç.

7 Ağustos 2025 10:24
Bizimki de 5 aylık başlamıştı,aynı sizin gibi emzik reddediyor hala.parmağını emerek uyuyor.uyku harici sürekli emmediği sürece sorun yokmuş.ki zaten bırakıyorlarmış bir süre sonra kendiliğinden.şimdi 6 ayı doldu hala devam ediyor ama gece uykusuna faydası var aksine:)
Şeyma S. .

Şeyma S. ..

7 Ağustos 2025 10:24
Osman bey bir videosunda bu konuyla ilgili aynen şöyle söylemişti

4-6 ay arasında başlayan parmak emme, katı beslenmeye geçiş için belirteç ve aslında bebek açısından gelişiminin doğru şekilde gittiğini gösterir bir durumdur. Bu şekliyle korkmanıza ve müdahale etmenize gerek yok.

4-7 ay arasında da diş çıkarma başladığı için diş gelişimini olumsuz etkileyebileceği görüşü var fakat sizin 12-18 ay arasında bu davranışı engellemeniz gerekiyor.

Yani sorunlar 12 aydan itibaren başlıyor. 9-12 ay arasında parmak besinler ile bunu kolaylıkla azaltıp bıraktırma şansınız var. 12. aydan sonra da bıraktırmanız gerekiyor. 18. aydan sonra da yasak olarak düşünün...
B

Buse Y.

7 Ağustos 2025 10:26
Teşekkür ederim 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir