5 Aylık Öksürük
71 görüntüleme
A
Arzu S.
31 Ocak 2026 00:46
Bebeğim kaç gündür çok kötü öksürüyor doktor şurup verdi ama geçmedi evde ne versem iyi gelir parolda kullanıyorum
N
Nilay D.
31 Ocak 2026 00:56
Doktorun verdiği şurup ne şurubu? Çocuğun öksürüğü alerjiye mi bağlı hastalığa mı? Gereksiz ilaç kullanımından kaçının bence çocuğunuz daha çok küçük. Parol sadece ağrı kesici öksürük ile alakalı bir ilaç değil. Geçmiş olsun Allah şifa versin
A
Arzu S.
31 Ocak 2026 00:58
@Nilay Demirel alerji bir durumu yok öksürük şurubu da doktor verdi kullanmayayım mı parol da aynı şekilde.
N
Nilay D.
31 Ocak 2026 01:06
Yani öksürük için genelde hava verilir. Öksürük şurubu diye bir şurup yok bence siz başka bir doktora daha gösterin bebeğinizi ve gereksiz ilaç yükünden kurtulun. Şuan anlattığınıza göre Faydası olmadığı gibi zararı var.
A
Arzu S.
31 Ocak 2026 01:09
@Nilay Demirel haklısınız çok teşekkür ederim
M
Meltem G.
31 Ocak 2026 01:34
Alerji şuruplarını öksürük şurubu diye veriyorlar
A
Arzu S.
31 Ocak 2026 01:36
@Meltem Güneş yani ne oluyor anlayamadım tam olarak
H
Hilal S.
31 Ocak 2026 03:02
düzenli burnunu yıkayıp hava verin bence ilaç kullanmaktansa naçizane

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
31 Ocak 2026 05:10
Serum fizyolojik buhar verip sırtına pat pat vurun bebeklere oksuruk şurubu genellikle önerilmez ama durumu ayrıntılı bilmek gerekir . Eğer bebeğinizin astımı varsa astım buharı kullanmalı bronsiolitse sık sık burnunu açıp serum fizyolojik verip sırtına vurmalı ya da alerjikse alerji ilacı ya da boğazında geniz akıntısı varsa duruma yönelik gerekirse antibiyotik gibi tekrar muayne olmanızda fayda var