5 Aylık Kucakta Uyuyan Bebek
233 görüntüleme
M
Melike Y.
Premium Üye
30 Nisan 2026 20:14
Merhaba bebeğim yakında 5 aylık olacak doğduğundan beri kucakta uyuyor başlarda benim içinde çok güzeldi ama uyumadıkça geriliyorum bazen hızlı sallıyorum kızıyorum aynı durumu yaşayan var mı uyku eğitimi almayı düşünüyorum alıp memnun olan ve önerecek biri var mi
A
Ayşe G.
30 Nisan 2026 20:20
Merhabalar, ben de benzer durumları yaşadım bebeğim 10 aylık, melodi uykudan uyku eğitimi aldım ama ilk 3 gün biraz ağlamalı geçiyordu ve ben buna hazır değildim uygulayamadım, benimle biriyle alıp başlayan arkadaşlarım başarıya ulaştılar, bebekleri birkaç gün tepki verse de sonra alışıp desteksik uyumaya başladılar bi görüşebilirsiniz isterseniz
M
Melike Y.
Premium Üye
30 Nisan 2026 20:22
Merhabalar, ben de benzer durumları yaşadım bebeğim 10 aylık, melodi uykudan uyku eğitimi aldım ama ilk 3 gün biraz ağlamalı geçiyordu ve ben buna hazır değildim uygulayamadım, benimle biriyle alıp başlayan arkadaşlarım başarıya ulaştılar, bebekleri birkaç gün tepki verse de sonra alışıp desteksik uyumaya başladılar bi görüşebilirsiniz isterseniz
A
Ayşe G.
30 Nisan 2026 20:26
Genelde emerken memede uyuyor, memede uyumazsa dizimde sallıyorum. Biraz da bu yüzden sabredemedim zaten eğitime, dizimde salladığımda da uyumasa muhtemelen dişimi sıkar ağlamasına dayanırdım. Bu arada eğitimde çok farklı ve bilinmedik taktikler yoktu, oda loş olsun gece karanlık olsun, uyku saat aralıklarına dikkat edin uyumadan önce rutininiz olsun ve uykuya dalarken kademeli olarak desteği kesin şeklinde ilerliyordu, ayrıntılar var ama ulaşılmaz bilgiler değildi, sadece her zorlukta danışacak birinin olması insana iyi geliyordu
A
Ayşe G.
30 Nisan 2026 20:28
6-7 ay arası gece çok sık uyanıyordu ben o yüzden eğitim almak istemiştim, bu ay uyanmaları azaldı kendiliğinden o yüzden üstüne düşmedim açıkçası, sizin bebeğinizin uykuya direnmesi de muhtemelen haftasıyla alakalıdır
F
Fatma
Premium Üye
30 Nisan 2026 21:16
Genelde emerken memede uyuyor, memede uyumazsa dizimde sallıyorum. Biraz da bu yüzden sabredemedim zaten eğitime, dizimde salladığımda da uyumasa muhtemelen dişimi sıkar ağlamasına dayanırdım. Bu arada eğitimde çok farklı ve bilinmedik taktikler yoktu, oda loş olsun gece karanlık olsun, uyku saat aralıklarına dikkat edin uyumadan önce rutininiz olsun ve uykuya dalarken kademeli olarak desteği kesin şeklinde ilerliyordu, ayrıntılar var ama ulaşılmaz bilgiler değildi, sadece her zorlukta danışacak birinin olması insana iyi geliyordu
A
Ayşe G.
30 Nisan 2026 21:24
Benimkide emerken uyuyor 2.5 aylık uyusun hakkı ama kucağımdan indirdiğim an uyanıyor ne yemek ne ev hiçbirşey yapamıyorum birde memede uyuduğu için açmı yoksa uyuycak ondanmı duruyor anlayamadığım için tummy time çok az yaptırabiliyorum sürekli esniyor
F
Fatma
Premium Üye
1 Mayıs 2026 21:08
Çok iyi anlıyorum sizi gerçekten, ama geçici bu günler merak etmeyin, bir iki ay sonra isteseniz de kucağınızda öyle sızıp kalmayacak. Memede uyuması bence şimdilik iyi bir şey, hiç uyumamasından çok daha iyidir yoksa daha çok zorlanırdınız en azından huzurunuz vardır, yenidoğan döneminde bile memede uyumayıp sallama isteyen bebekler var. Büyüdükçe yatakta uyumaya alışıyor, Tummy time da bu ayda günlük 10 dk yapsa bile yeter, kucağınızda karın üstü durmaları da hala egzersiz sayılır 🌸
S
Sena ..
3 Mayıs 2026 03:16
6-7 ay arası gece çok sık uyanıyordu ben o yüzden eğitim almak istemiştim, bu ay uyanmaları azaldı kendiliğinden o yüzden üstüne düşmedim açıkçası, sizin bebeğinizin uykuya direnmesi de muhtemelen haftasıyla alakalıdır
A
Ayşe G.
3 Mayıs 2026 07:40
5.5 aylığız ve her saat başı uyandığımız oluyor sizin de öyle mi oldu
S
Sena ..
3 Mayıs 2026 08:50
Evet öyle oluyordu, ilk aylarında böyle değildi 3-4 saat aralıkla uyanırdı hatta 7 saati görmüştük hep öyle olacak sanıyordum ama 5. aydan sonra yavaş yavaş bozuldu saat başı uyandı zamanlar oldu, uyku eğitimi almayı denedim ona da ağlamasına kıyamadım başlayamadım bile, 8. ayda düzeldi biraz yine 3-4 saat aralıkla uyanmaya başladı şu an 10 aylık tabiki istisnalar oluyor genelde 1 2 kere uyanıyor geceleri, mesela bu gece 00.30-7.00 arası deliksiz uyudu ama yarın ne olacağını bilemiyorum 😂 benim bebeğim gelişim ataklarına ve keyfine göre durmadan şekilleniyor, her bebek farklıdır sizinki ilk aylarda nasıldı?
Dediğiniz gibi ağlamasına dayanamıyorum. Kucağıma aldığım gibi susup uyumaya devam ediyor ya da emerken dalıyor tekrar napıcam bilmiyorum 🤷🏻♀️
N
Nehar K.
3 Mayıs 2026 09:37
4 buçuk aylık suan kucağımda 4-5 defa yataga koydum uyandi. Bir de sabahlari 5.20 de uyanmaya başladı. Atak haftasıymış. Uyku eğitimi bende düşünüyorum ama bizde emzik yok nasıl olacak bilmem. Siiznki sallaniyor en azindan bizde o da yok sallanmayi sevmiyor hep kucak :)))
M
Melike Y.
Premium Üye
3 Mayıs 2026 16:55
4 buçuk aylık suan kucağımda 4-5 defa yataga koydum uyandi. Bir de sabahlari 5.20 de uyanmaya başladı. Atak haftasıymış. Uyku eğitimi bende düşünüyorum ama bizde emzik yok nasıl olacak bilmem. Siiznki sallaniyor en azindan bizde o da yok sallanmayi sevmiyor hep kucak :)))
Yükleniyor...