5 Aylık Diş Çıkarma

105 görüntüleme
Aslı

Aslı

5 Mart 2026 08:48
Herkese merhabalar, kızım 5 aylık, sürekli elini ağzına sokuyor salyası geliyor ve çok huysuz 4-5 gündür damaklarına baktığımda şişlik görmedim ama ne bulursa ağzına götürüp kaşımaya çalışıyor sanki bugün hafif bi ateşi var 37.6 kadar.Acaba dişi mi çıkıyor ? Kesin olarak nasıl anlayabilirim , ya da onu rahatlatmak için ne yapabilirim ?
G

Gamze M.

5 Mart 2026 17:24
Baktığınızda beyazlık var mı ve ellediğinizde sertlik? Benim kızımda 2-3 aylıkken başlamıştı ellerini yemeye bende acaba diş mi dedim doktorumuz baktığında hareketlenmeler başlamış demişti ama 5.ayı geçti hala çıkmadı yerleri belli oluyor. Ayrıca dünyayı ilk olarak elleri ve ağızlarıyla keşfetmeye çalışıyorlar onun için de her şeyi hop ağza götürüyorlar. Diş konusında zeytinyağı karanfil kürünü duymuştum dr.a sordum bir yemek kaşığı zeytinyağına 1 damla karanfil yağı damlatıp dişlerine sürebilirsin dedi hatta bende tazesini alıp ezenlerde var deyince oranını bilemezsiniz çocuğun ağzı uyuşur bu sefer beslenme reddi olabilir demişti bir de biz diş kaşıyıcıları buzdolabına koyup soğuk olarak ısırtıyoruz anlık o da rahatlayor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir