5 Aylık Bebek Yetersiz Kilo Alımı

142 görüntüleme
R

Rümeysa

24 Mart 2026 20:24
5 aylık kız bebeğim var 3360 gr doğdu şuan 6200 gr. 3. Aydan beri emmek istemiyor sadece uykuluyken bir kaç dakika zorla emziriyorum sütüm de azaldı zaten Sma comfort mama veriyorum ama onu da içerken istekli değil 90 cc mamayı zor içiyor günlük 500-600 cc mama içiyor. Doğduğundan beri çok kusan bir bebek meme emdikten sonra 4-5 defa kusuyor mama da o kadar kusmuyor beslenmeyle arası olmadığı için uykuya da zor geçiyor sallayarak uyutuyorum ama göbeğini öne atıp duruyor yay gibi geriliyor gazlı da bir bebek. Bir önceki doktora çok kusuyor dediğimde fazla geliyordur demişti ama bu defa gittiğim doktor kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi daha çok mama vermek istiyorum ama içemiyor napacağımı şaşırdım
O

Ozlem

24 Mart 2026 20:38
Mamayı değiştirmeyi denediniz mi belki tadını beğenmemiş olabilir
R

Rümeysa

24 Mart 2026 20:41
Doğduğundan beri bu mamayı kullanıyoruz ilk 3 ay güzel içiyordu sonra beslenmeyi reddetmeye başladı o zaman mamadandır belki diyip hipp almıştım gazı iyice artınca bu mamaya geri dönmüştüm sindirimi daha kolay olduğu için bu mamadan devam ettim
S

Sümeye ..

24 Mart 2026 20:45
Biz de kilo olarak hep en alttan ilerliyoruz alerjimiz var mamayı da beğenip içmiyor ama doktorumuz motor becerileri ve boy uzaması iyi olduğu için sadece takip ediyor yani gelişim görevlerini yerine getiriyorsa çok da kafaya takmamak lazım
B

Begüm A.

24 Mart 2026 20:58
Sümeye
Biz de kilo olarak hep en alttan ilerliyoruz alerjimiz var mamayı da beğenip içmiyor ama doktorumuz motor becerileri ve boy uzaması iyi olduğu için sadece takip ediyor yani gelişim görevlerini yerine getiriyorsa çok da kafaya takmamak lazım
Bşzim de aynı şekilde 6 aylık olacaz iştahlı bebek olmadı hiç maalesef ama diğer her şeyi yerinde o yüzden artık takılmamaya çalışıyorum
O

Ozlem

24 Mart 2026 21:07
Rümeysa
Doğduğundan beri bu mamayı kullanıyoruz ilk 3 ay güzel içiyordu sonra beslenmeyi reddetmeye başladı o zaman mamadandır belki diyip hipp almıştım gazı iyice artınca bu mamaya geri dönmüştüm sindirimi daha kolay olduğu için bu mamadan devam ettim
Anladım. Dk3300 5. Ayda 6000 di bizimde sınırdan aldık hep yani ama diğer şeyleri yerinde oldugu için mamaya başlatmadı doktorumuz. İçmeyince içmiyolar maalesef ben hep uykusunda besledim o dönem. Olmayınca olmuyor üzmeyin kendinizi. Acaba reflüden kaynaklı olabilir mi istememesi doktorunuzla görüştünüz mü onlar için sanki özel mama vardı yanlış bilmiyorsam
R

Rabia

24 Mart 2026 21:29
Alın benden de o kadar benim bebeğim neredeyse 5 aylık olacak biz de yaklaşık 3. Aydan beri o sıkıntıyı yaşıyoruz emmiyor doğru düzgün, emince de emzik emer gibi emiyor bu yüzden sütüm bayağı azalmış doktor mama başlattı mamayı da parça parça ne kadar verebilirsem hatta hiç içmiyor diyebilirim sütü sağıp veriyorum günlük toplam süt içtiği miktar sizinki kadardır. Düşünmekten ve ağlamaktan heder oldum. Karnı aç kalmasın diye sürekli ağzına biberon vermekten bebeğimle düzgün vakit geçiremez oldum, emzirmek anne ve bebek arasında önemli bir bağ olduğu için bebeğimden uzaklaşmış gibi hissediyorum. Ama normal sanırım bu yaşadıklarımız, bu dönemde bizim gibi olan çok fazla insan var. Rabbim kolaylaştırsın, bebeklerimiz sağlıklı ve mutlu olsunlar inşallah :)
S

Sümeye ..

24 Mart 2026 23:38
Rabia
Alın benden de o kadar benim bebeğim neredeyse 5 aylık olacak biz de yaklaşık 3. Aydan beri o sıkıntıyı yaşıyoruz emmiyor doğru düzgün, emince de emzik emer gibi emiyor bu yüzden sütüm bayağı azalmış doktor mama başlattı mamayı da parça parça ne kadar verebilirsem hatta hiç içmiyor diyebilirim sütü sağıp veriyorum günlük toplam süt içtiği miktar sizinki kadardır. Düşünmekten ve ağlamaktan heder oldum. Karnı aç kalmasın diye sürekli ağzına biberon vermekten bebeğimle düzgün vakit geçiremez oldum, emzirmek anne ve bebek arasında önemli bir bağ olduğu için bebeğimden uzaklaşmış gibi hissediyorum. Ama normal sanırım bu yaşadıklarımız, bu dönemde bizim gibi olan çok fazla insan var. Rabbim kolaylaştırsın, bebeklerimiz sağlıklı ve mutlu olsunlar inşallah :)
Meme reddi biz de yaşadık çok zor bir dönemdi biberonda almadı sağıp sağıp kaşıkla veriyorduk geçti çok şükür hepsi geçici düzeliyorlar sağlıklı olsunlar da ☺️
R

Rabia

25 Mart 2026 03:48
Sümeye
Meme reddi biz de yaşadık çok zor bir dönemdi biberonda almadı sağıp sağıp kaşıkla veriyorduk geçti çok şükür hepsi geçici düzeliyorlar sağlıklı olsunlar da ☺️
Amin :) neler yaptınız nasıl geçti
S

Sümeye ..

25 Mart 2026 07:56
Rabia
Amin :) neler yaptınız nasıl geçti
emzirmek için kucağıma aldığım an çığlık çığlığa ağlıyordu zıplayarak emziriyordum 😄 yüzüne tülbent örtüp emzirdim sonra yatağın üç kısmında oturup hafif zıplayarak emzirdim yavaş yavaş ortadan kalktı çok şükür
R

Rabia

25 Mart 2026 09:02
Sümeye
emzirmek için kucağıma aldığım an çığlık çığlığa ağlıyordu zıplayarak emziriyordum 😄 yüzüne tülbent örtüp emzirdim sonra yatağın üç kısmında oturup hafif zıplayarak emzirdim yavaş yavaş ortadan kalktı çok şükür
Maşallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir