5 Aylık Bebek Emzirmeyi Bırakma
195 görüntüleme
P
Pınar K.
19 Haziran 2026 19:14
Bugün tam 5 aylık erkek bebeğim var . Dördüncü ay beslenme reddinden dolayı zorlu geçti . Bu süreçte zaten az olan sütüm 3 saatte 1 sağdığımda 100 ccye kadar düştü (emzirme öncesi ) . Mama verdiğimde 130 -160 cc gibi içiyor yetmiyor iyice doymasına . Sağmaktan çok bıktım . Nasıl bi yol izlemeliyim gün içinde biberon reddini yenmek için sağarak da çok veriyordum
Ş
Şeyda N. ..
19 Haziran 2026 19:33
Pınar hanım muhakkak biliyorsunuzdur ama özellikle gece emmeleri en kıymetli olan emmeler. Gece (saat 2 ile 6 arasında ) ekstra olarak sagim yapın. Örneğin 2-4-6 da üç kez sagim veya en azından saat 3-5 de iki kez sagim yapın. Önce emzirin sonra sagim yapın. Süt ancak bol su içmek ve bol emzirmekle veya emzirmeyi taklit eden sagim ile artar. Tabi stresten de uzak durmak gerekir azalmasını engellemek için. Bunun geçici bir durum olduğunu unutmayın siz rahatladıkça bebeğiniz de rahatlayacaktır. Buna rağmen bir değişiklik olmuyorsa Bebeğiniz ek gıdaya başlama dönemine yaklaşmış doktorunuzun onayıyla ek gıdaya da hafiften başlayabilirsiniz . Tabi yine de ana öğünün anne sütü/mama olduğunu unutmayın bebeği 1 yaşından önce ek gıda ile doyurmuyoruz.
P
Pınar K.
19 Haziran 2026 19:55
Yani aslında ufaktan tadımlara başladım beslenme reddini bu sekılde yenebildim baya zıorladı bizi 30 cc den fazla içmiyordu tadım arkasından teklif ettiğimde meme ya da biberon o zaman güzel beslendi . Yani 200 300 cc sağımları görünce ben boşuna mı emziriyorum 100 cc ile diyorum
N
Nur ..
19 Haziran 2026 20:13
Pınar hanım 20 cc bile olsa anne sütü çok kıymetli. Bu süreç geçici bir süreç meme reddiniz azaldıkça sütünüz de artar siz de bebeğiniz de daha rahat edersiniz sadece birazcık diş sıkmak gerekiyo 🌸
B
Betül ..
19 Haziran 2026 20:28
Emzirmeyi bırakma zaten genelde 4-5. aylarda oluyor bu 4. aydaki meme reddi ve süt azalması yüzünden bizde de öyle oldu mamaya başladık ancak bebeğimin süt alerjisi mama içmesine engel oldu ve ben mecbur emzirmeye devam ettim ve iyi ki de öyle olmuş. Meğer pes etmeyip emzirmeye devam edince eskiye geri dönüyorsun bebek emmeye başlıyor süt de artıyor çok şükür yani lütfen pes etmeyin
Yükleniyor...