5 Aylık Bebeğim Uyku Problemi

120 görüntüleme
E

Esra A.

30 Ocak 2026 12:31
Bebeğim 2 gün sonra 5 aylık olacak. Düne kadar gündüz ve gece uykularıma geçişte diretmiyordu. Emziği verince gözlerini yumuyordu 1 2 dakika ayakta sallayınca uyuyordu. 2 gündür emziği eliyle çıkarıyor ellerini sokuyor ağzına ve uykuya direniyor. Uyusa bile 30 dk yı geçmiyor. Atak mı diş mi anlayamadım. 5. Ayda uykuları daha düzenli olacak diyorlardı bizde ters mi tepti acaba 😢
Ş

Şeyda A.

30 Ocak 2026 12:51
Aynı durumu bende yaşıyorum ne olduğunu çözemedim
B

Buket ..

30 Ocak 2026 12:58
Uyku düzeni 6. Aydan sonra düzene giriyor. Benim bebeğimde 5-6 ay civarı öyleydi uyku desteğini değiştirdim normalde memede uyuyordu sonra ayakta sallamaya başladım ondan da sıkıldı kucakta pışpışlayarak uyutmaya başladım 3-4 aydır gece uykusuna kucakta geçiyor
E

Esra A.

30 Ocak 2026 13:01
Diş olsa belli olur diye düşünüyorum. Ellerini inatla ağzına sokuyor hırslı hırslı
E

Esra A.

30 Ocak 2026 13:03
@Buket bizde başta hep kucakta salladık yorulduk 1 aydır tamamen ayağa geçmiştik ama en fazla 5 dk ya uyuyordu emzikle tabiki. Şimdi biz veriyoruz o atıyor emziği
E

Esra A.

30 Ocak 2026 13:08
@Şeyda Arı bebeğiniz dönmeye başladı mı ? Benim bebeğim daha dönemiyor ve eğilimi de yok. Canım ona da sıkılıyor
G

Gülşah K.

30 Ocak 2026 13:47
Uykular hiç düzelmiyor, düzeliyor diyenlere de hayranım, muhtemelen diş, diş süreci bebekler için de çok zor 😢 biz 8 aya girdik hala 30 dk üzerinde uyumuyor, emziği çıkarıyor, emzik dışında herşeyi ağzına götürüyor. Ben geçmesini beklemeyi bıraktım alıştım artık.
G

Gülşah K.

30 Ocak 2026 13:48

Esra Akçay

@Şeyda Arı bebeğiniz dönmeye başladı mı ? Benim bebeğim daha dönemiyor ve eğilimi de yok. Canım ona da sıkılıyor

Dönme egzersizleri yaptırın isterseniz zamanla dönüyorlar endişeniz çok ise takipli doktorunuza danışabilirsiniz
S

Seval Y.

30 Ocak 2026 13:58
Gece zorla 11 buçuk 12 gibi uyuya biliyor. Brown gürültü dinletiyorum ki uyanmasın diye sabaha kadar nerede ise. Son 1 haftadır çözümü böyle bulabildim. Gündüz uykularında hiç sorun yok ama akşam 7 buçukta başlayan uyku rutinimiz malesef hala oluşmadı. Artik vazgeçtim gündüz uykusuna ne kadar uyursa uyusun bırakıyorum. Benim bebeğimle 4 ay 28 gunluk. Iki günde disten uyuyamadı ağrı kesici verdik 10 dk sonra iki hafif sallamada kendiliğinden geçmişti uykuya. Bu arada ne yatirdiysamda hala kendi dönmüyor ben destekle döndürmeye çalışıyorum. Bugün doktor kontrolu var. Umarım dönmemesi vs altta yatan bir sorundan kaynakli değildir.
Ş

Şeyda A.

30 Ocak 2026 14:57

Esra Akçay

2 gün önce bi anda döndü ve şuan sürekli dönmeye çalışıyo hiç durmuyor
E

Esra A.

30 Ocak 2026 21:52
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Sanırım birçoğumız yaşıyoruz bu süreçleri

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir