5. Ayda Ek Gıda

142 görüntüleme
Tülay S.

Tülay S.

14 Mayıs 2026 00:14
Sürekli yatarken kafasını kaldırmaya çalışıyor beni etrafında geziyor oturmak mı istiyor ? Bir de yemek yerken bizleri izleyip ağzını şapırdatıyor kafasını dik tutabiliyor destekli oturtmaya çalışıyorum başlasam bir şey olur mu
T

Tuğçe A. ..

14 Mayıs 2026 00:16
Hazır gibi duruyor ama Benim doktorum 5.5 ayda başlattı. Doktora sormadan yapmayın bence içiniz rahat etsin
Elif T.

Elif T.

14 Mayıs 2026 00:17
Benim kızım da 5 aylık söyledilerinizin hepsini o da yapıyor ufak ufak vermeye başlamıştık bugün ilk defa yoğurt yedirdim 1 çay kaşığı kadar doktorunuzla görüşecek ilerleyin kendi fikrimce
E

Ebru

14 Mayıs 2026 00:21
4. Ay kontrolünde doktorumuz destekli oturtun 5.5 ay gibi 5. Ayın sonlarına doğru tadımlara başlayıp 6. Ayda 2 öğün olacak şekilde ilerleyin demişti. Benim kızım 5.5 aylık oldu 3 gündür tadım yapıyoruz. Hazır olduğunu düşünüyorsanız başlayın ilk gün öğürebilir ağzını açmayabilir kaşığı itebilir ertesi gün yeniden denersiniz.
Tülay S.

Tülay S.

14 Mayıs 2026 00:21
Elif Tuğçe
Benim kızım da 5 aylık söyledilerinizin hepsini o da yapıyor ufak ufak vermeye başlamıştık bugün ilk defa yoğurt yedirdim 1 çay kaşığı kadar doktorunuzla görüşecek ilerleyin kendi fikrimce
Bizim doktorumuz biraz bu konuda katı 6. Ayı doldurmadan asla diyor ama kızıma da kıyamıyorum gerçi her doktor farklı
Tülay S.

Tülay S.

14 Mayıs 2026 00:22
Ebru
4. Ay kontrolünde doktorumuz destekli oturtun 5.5 ay gibi 5. Ayın sonlarına doğru tadımlara başlayıp 6. Ayda 2 öğün olacak şekilde ilerleyin demişti. Benim kızım 5.5 aylık oldu 3 gündür tadım yapıyoruz. Hazır olduğunu düşünüyorsanız başlayın ilk gün öğürebilir ağzını açmayabilir kaşığı itebilir ertesi gün yeniden denersiniz.
Teşekkür ederim 🤍
Tülay S.

Tülay S.

14 Mayıs 2026 00:23
Tuğçe Arapoğlu
Hazır gibi duruyor ama Benim doktorum 5.5 ayda başlattı. Doktora sormadan yapmayın bence içiniz rahat etsin
2 hafta kadar daha bekleyeyim 5. Ay kontrolümüz olacak sorarım teşekkürler
Elif T.

Elif T.

14 Mayıs 2026 00:23
Tülay Sandal
Bizim doktorumuz biraz bu konuda katı 6. Ayı doldurmadan asla diyor ama kızıma da kıyamıyorum gerçi her doktor farklı
Bizim doktorumuza kalsa 4. Ayda da başlayabilirdik :)
Tülay S.

Tülay S.

14 Mayıs 2026 00:25
Elif Tuğçe
Bizim doktorumuza kalsa 4. Ayda da başlayabilirdik :)
Sırf başlamak için başka bir doktora götüreceğim kızımdan çok ben istekliyim 😂
Elif T.

Elif T.

14 Mayıs 2026 00:26
Tülay Sandal
Sırf başlamak için başka bir doktora götüreceğim kızımdan çok ben istekliyim 😂
Açıkçası 4 ay dediğinde ben çok tedirgin oldum o yüzden bekledim ama çocuk yemek istiyor yani belli ediyor kendini 5 ay 5 günlükken pes ettim 
Elif T.

Elif T.

14 Mayıs 2026 00:27
Elif Tuğçe
Açıkçası 4 ay dediğinde ben çok tedirgin oldum o yüzden bekledim ama çocuk yemek istiyor yani belli ediyor kendini 5 ay 5 günlükken pes ettim 
Pes ettim :)
E

Ece ..

14 Mayıs 2026 00:31
Ek gıdaya başlamak için;

Bebeğin başını dik tutabiliyor, destekli oturabiliyor olması,

Doğum kilosunun 2 katına çıkmış olması,

Beslenmeye, gıdaya istekli olmasını şart koşuyorlar.

Bu şartlar oluşuyorsa ek gıdaya başlatıyor doktorlar, ben zaten ömrü boyunca gıda alıcak diye hiç acele etmedim [6.ay](6.ay) itibari ile tadımlara başladım.
Tülay S.

Tülay S.

14 Mayıs 2026 00:35
Ece
Ek gıdaya başlamak için;

Bebeğin başını dik tutabiliyor, destekli oturabiliyor olması,

Doğum kilosunun 2 katına çıkmış olması,

Beslenmeye, gıdaya istekli olmasını şart koşuyorlar.

Bu şartlar oluşuyorsa ek gıdaya başlatıyor doktorlar, ben zaten ömrü boyunca gıda alıcak diye hiç acele etmedim [6.ay](6.ay) itibari ile tadımlara başladım.
Oturmaya çok hevesli sürekli sırtını kafasını kaldırıyor resmen oturt der gibi ama daha oturtmuyor beli ağrır falan diye doğum kilosunun 2.5 katı oldu başını dik de tutuyor yemeye de hevesli gibi görünüyor ağzımıza bakıyor sürekli
Tülay S.

Tülay S.

14 Mayıs 2026 00:36
Elif Tuğçe
Sanırım sizin gibi olacağım 🫣
Elif T.

Elif T.

14 Mayıs 2026 00:39
Tülay Sandal
Sanırım sizin gibi olacağım 🫣
Yine de doktorunuz dan görüş alın bence :)
Tülay S.

Tülay S.

14 Mayıs 2026 00:40
Elif Tuğçe
Yine de doktorunuz dan görüş alın bence :)
Teşekkür ederim:))
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir