5. Ayda Ek Gıda
142 görüntüleme

Tülay S.
14 Mayıs 2026 00:14
Sürekli yatarken kafasını kaldırmaya çalışıyor beni etrafında geziyor oturmak mı istiyor ? Bir de yemek yerken bizleri izleyip ağzını şapırdatıyor kafasını dik tutabiliyor destekli oturtmaya çalışıyorum başlasam bir şey olur mu
T
Tuğçe A. ..
14 Mayıs 2026 00:16
Hazır gibi duruyor ama Benim doktorum 5.5 ayda başlattı. Doktora sormadan yapmayın bence içiniz rahat etsin

Elif T.
14 Mayıs 2026 00:17
Benim kızım da 5 aylık söyledilerinizin hepsini o da yapıyor ufak ufak vermeye başlamıştık bugün ilk defa yoğurt yedirdim 1 çay kaşığı kadar doktorunuzla görüşecek ilerleyin kendi fikrimce
E
Ebru
14 Mayıs 2026 00:21
4. Ay kontrolünde doktorumuz destekli oturtun 5.5 ay gibi 5. Ayın sonlarına doğru tadımlara başlayıp 6. Ayda 2 öğün olacak şekilde ilerleyin demişti. Benim kızım 5.5 aylık oldu 3 gündür tadım yapıyoruz. Hazır olduğunu düşünüyorsanız başlayın ilk gün öğürebilir ağzını açmayabilir kaşığı itebilir ertesi gün yeniden denersiniz.

Tülay S.
14 Mayıs 2026 00:21
Benim kızım da 5 aylık söyledilerinizin hepsini o da yapıyor ufak ufak vermeye başlamıştık bugün ilk defa yoğurt yedirdim 1 çay kaşığı kadar doktorunuzla görüşecek ilerleyin kendi fikrimce

Tülay S.
14 Mayıs 2026 00:22
4. Ay kontrolünde doktorumuz destekli oturtun 5.5 ay gibi 5. Ayın sonlarına doğru tadımlara başlayıp 6. Ayda 2 öğün olacak şekilde ilerleyin demişti. Benim kızım 5.5 aylık oldu 3 gündür tadım yapıyoruz. Hazır olduğunu düşünüyorsanız başlayın ilk gün öğürebilir ağzını açmayabilir kaşığı itebilir ertesi gün yeniden denersiniz.

Tülay S.
14 Mayıs 2026 00:23
Hazır gibi duruyor ama Benim doktorum 5.5 ayda başlattı. Doktora sormadan yapmayın bence içiniz rahat etsin

Elif T.
14 Mayıs 2026 00:23
Bizim doktorumuz biraz bu konuda katı 6. Ayı doldurmadan asla diyor ama kızıma da kıyamıyorum gerçi her doktor farklı

Tülay S.
14 Mayıs 2026 00:25
Bizim doktorumuza kalsa 4. Ayda da başlayabilirdik :)

Elif T.
14 Mayıs 2026 00:26
Sırf başlamak için başka bir doktora götüreceğim kızımdan çok ben istekliyim 😂

Elif T.
14 Mayıs 2026 00:27
Açıkçası 4 ay dediğinde ben çok tedirgin oldum o yüzden bekledim ama çocuk yemek istiyor yani belli ediyor kendini 5 ay 5 günlükken pes ettim
E
Ece ..
14 Mayıs 2026 00:31
Ek gıdaya başlamak için;
Bebeğin başını dik tutabiliyor, destekli oturabiliyor olması,
Doğum kilosunun 2 katına çıkmış olması,
Beslenmeye, gıdaya istekli olmasını şart koşuyorlar.
Bu şartlar oluşuyorsa ek gıdaya başlatıyor doktorlar, ben zaten ömrü boyunca gıda alıcak diye hiç acele etmedim [6.ay](6.ay) itibari ile tadımlara başladım.
Bu şartlar oluşuyorsa ek gıdaya başlatıyor doktorlar, ben zaten ömrü boyunca gıda alıcak diye hiç acele etmedim [6.ay](6.ay) itibari ile tadımlara başladım.

Tülay S.
14 Mayıs 2026 00:35
Ek gıdaya başlamak için;

Tülay S.
14 Mayıs 2026 00:36
Açıkçası 4 ay dediğinde ben çok tedirgin oldum o yüzden bekledim ama çocuk yemek istiyor yani belli ediyor kendini 5 ay 5 günlükken pes ettim

Elif T.
14 Mayıs 2026 00:39
Sanırım sizin gibi olacağım 🫣

Tülay S.
14 Mayıs 2026 00:40
Yine de doktorunuz dan görüş alın bence :)
Yükleniyor...