5 Ay Uyku
193 görüntüleme
N
Nilgün Y.
20 Haziran 2025 08:04
5 aylık bebeğim her akşam uykuya geçişte direniyor ve saatlerce ağlıyor ne yapsam da sakinleştiremiyorum ne emmek istiyor ne kucağımda gezdiriyorum sakinleşmiyor diş ağrısı içindir deyip masaj yapıyorum rahatlatmaya çalışıyorum anlık rahatlıyor yine uyumuyor salıncakta uyutmayı denedim 1 hafta öyle uyuttum şimdi de ona alıştı başka türlü asla uyumuyor sallamak istemiyorum ne yapcağımı şaşırdım gerçekten böyle bir durumda olan var mı denemediğim şey kalmadı

Amine D.
Ebe
21 Haziran 2025 08:58
Gündüz uykularını düzenleyin ve gece uykusu için 7-8 arasında uyutmaya çalışın muhtemelen daha geç bir saate kaldığınız için direniyor
N
Nilgün Y.
21 Haziran 2025 09:56
7 de odaya giriyorum rutin oluşturmaya çalılıyorum 7 de yarım saat uyuyor sonra uyanıyor 11 e kadar ağlamalı bir süreç başlıyor uykuya tekrar geçemiyor
M
Merve C. G.
21 Haziran 2025 11:23
Gündüz uykuları nasıl acaba bebeğinizin? Yani saat kaçta uyuyor kaçta uyanıyor gibi?
N
Nilgün Y.
21 Haziran 2025 11:25
Gece geç yattığı için sabah 9 9 buçuk gibi uyanıyor gün içerisinde de 2 uyku yapıyor 1er saat uyuyodur en fazla bazen yarım saat
S
Semanur Ş.
21 Haziran 2025 11:27
Gündüz uykuları kısaltın benim maksimum 3 yada 4 saat uyuyor gündüz toplam o aylarda öyleydi 8 gibi uykuya geçiriyordum sabah 5 ya da 6 kalkıyordu
S
Semanur Ş.
21 Haziran 2025 11:28
Sabah uyandırın erkenden o zaman akşam uykusunu erkene çekebilirsiniz
N
Nilgün Y.
21 Haziran 2025 11:29
Öyle deneyeyim bir de sallama işini umarım bıraktırabilirim
S
Semanur Ş.
21 Haziran 2025 11:37
6. Aydan sonra uyku eğitimi verebilirsiniz şimdilik nasıl rahat ediyorsa bırakın öyle uyusun
D
Dilan ..
22 Haziran 2025 21:51
Bence uyuyan bebeği uyandırmayın bu çözüm değil. 5. Ayda uyku gerilemesi ve diş ataklarının en yoğun olduğu zamanlardır bende aynı sorunu yaşadım ve şimdi mis gibi uyuyor öyle uyandır uyut kaldır bunlarla olacak iş değil. Sadece son uykusunu 5 den önce yapmış olması yeterli olacaktır. Ve aynı saatlerde rutin oluşturup losyon masaj en önemlisi kıyafet mutlaka değiştirin. Eğer ihtiyaçları karşılanırsa kendi kendine uyku eğitimi bile alabiliyor
N
Nilgün Y.
23 Haziran 2025 06:45
Artık ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum dün gece 12 ye kadar ağladı ne yapsam da sakinleşmiyor sallamaya çalıştık o bile sakinleştirmedi uykusu var uykusuzluktan ağlıyor ama uyuyamıyor kucağımda gezdirdim balkona çıkardım emzirmeye çalıştım hiçbişey fayda etmedi çok ağladı yavrum 1 aydır böyle artık düzelsin istiyorum o ağladıkça napcağımı şaşırıyorum
L
Latife
23 Haziran 2025 13:39
Gece erken uyumasını istiyorsanız sabah en geç 8-8.30 da uyanık olması lazım. Ama bu pat diye bir anda olmaz. Her gün 15 dk erkene çekin uyanma saatini. 9 bucukta uyanıyorsa yarın 9.15te uyandırın diğer gün 09.00 da bu şekilde ilerleyin gece erken uyumasını sağlayacaktır bir süre yapınca alışır. Gece uykusunda büyüme hormonlarını alıyor o yüzden akşam erken uyuması önemli. Erken uyanmasının bir zararı yok
L
Latife
23 Haziran 2025 13:41
Youtube da ilk adımlarım kanalında uyku düzenleme ilgili birçok yayın var onları izleyip destek alabilirsiniz benim bebeğim de 5 aylık doğduğundan beri onları izleyerek denemeye çalışarak biraz düzenleyebildim
D
Diren T. ..
26 Haziran 2025 20:15
Sabah en geç 7-7.5 da uyanmalı ve her uykuya geçeceği zaman arasında 2-2.5 saat olmalı her uykusunu bir saat yapsa duzene giriyor bir kaç güne en geç akşam uykusunu da 7.5-8 gibi yaptırın ben böyle yapıyordum ve zorluk çekmedim kucağımda sallayarak uyutuyorum hala 8aylik olacak
N
Nilgün Y.
26 Haziran 2025 20:18
Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim erken uyandırmaya başladım bakalım inşallah zamanla faydasını görürüm
M
Merve G. Ü.
27 Haziran 2025 04:48
Sabah 6-8 arası günaydın ; akşam ise 7-9 arası iyi geceler saati olmalı. 5 aylık bir bebek gündüzleri 2 ana uyku 1 şekerleme uyku yapmalı. Son uykudan (şekerlemeden) en son 17.30 uyandırılmalı. Ana uykular en az 1 saat , en çok 2 saat uyutulmalı.
Haftasına göre sıçrama haftasında olabilir , kontrol edilmeli. Eğer atak haftasında olan bir bebekse uyku duzeninde sadece sabırlı olmanızı tavsiye edebilirim , çaresiz hissedip destek ekleyebiliyoruz ama bebekler çok çabuk alışkanlık edinebiliyorlar sonrasında o desteği kesmek de yorucu olabiliyor. Destek eklememek için sabırlı olmalısınız ve sürecin geçici olduğunu bilmelisiniz . Kolaylıklar dilerim
Haftasına göre sıçrama haftasında olabilir , kontrol edilmeli. Eğer atak haftasında olan bir bebekse uyku duzeninde sadece sabırlı olmanızı tavsiye edebilirim , çaresiz hissedip destek ekleyebiliyoruz ama bebekler çok çabuk alışkanlık edinebiliyorlar sonrasında o desteği kesmek de yorucu olabiliyor. Destek eklememek için sabırlı olmalısınız ve sürecin geçici olduğunu bilmelisiniz . Kolaylıklar dilerim