5 Ay

62 görüntüleme
S

Sultan Ç.

Premium Üye
16 Temmuz 2026 23:57
Bebeğim 5 ay 2 günlük dönmesi var ama ayaklarını daha keşfetmedi yani elleriyle ayaklarını tutmuyor normal mi acaba
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Temmuz 2026 23:58
5 Ay 2 Günlük Bebeklerde Ayakları Keşfetme

Bebeğinizin 5 ay 2 günlük olduğu dönemde, bazı motor becerileri geliştirmesi beklenir. Ayaklarını keşfetme, yani elleriyle ayaklarını tutma, genellikle 4-6 ay arasında gerçekleşen bir gelişim aşamasıdır.

Bebeğinizin bu dönemde ayaklarını keşfetmemesi endişe verici değildir, ancak gelişim sürecini takip etmek önemlidir.
Her bebek farklı hızda gelişir, bazı bebekler daha erken veya daha geç bu aşamaya ulaşabilir.

Bebeğinizin Gelişimi İçin İpuçları

1. Bebeğinizin motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak için ona bol bol oynayabilirsiniz.
2. Bebeğinizin ayaklarına dokunarak, ona ayaklarını keşfetme konusunda teşvik edebilirsiniz.
3. Bebeğinizin hareket kabiliyetini arttırmak için, onu yüzüstü pozisyonda yatırarak, başını ve omuzlarını kaldırmasını teşvik edebilirsiniz.
4. Bebeğinizin gelişimini takip etmek için düzenli olarak doktor kontrollerine götürmeniz önemlidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ece ..

17 Temmuz 2026 01:00
Merhaba, çok normal dünden bugüne bile yeni beceriler kazanıyorlar benim bebeğim 8.5 aylık 1 hafta önce emeklemeye başladı [6.aydan](6.aydan) sonra ayaklarına ilgisi arttı şuan diş çıkarttığı için ayakları zaten sürekli ağzında.
S

Sibel ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 04:29
benim bebiş 6 aylık yakın zamanda ellerini ayaklarına götürüyor daha ağzına götürmüyor. Bu dönemde çok şeyi öğrendikleri için hepsinden sıralama farklı ilerliyor. Siz ellerini ayaklarına götürerek farkına vardırın bende en sonunda o şekilde tanıttım 😂
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir