4.ay Uyku Gerilemesinin Anneye Psikolojik Etkileri

121 görüntüleme
Y

Yasmina Y. Ö.

13 Haziran 2025 11:00
4 aylık bebeğim uyumamak için her şeyi yapıyor. Uyumadığı için de çok huysuzlanıyor. Bu sürecin geçici olduğunu biliyorum ama ister istemez sinirleniyorum. Sonra sinirlendiğim için üzülüyorum. Benim gibi olan anneler var mı? Siz bu dönemde neler yaşadınız?
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 11:40
6 aylık oğlum doğduğundan beri böyleyiz. 3. 5 yaşında kızım var birde dişlerim kırılacak sıkmaktan. Kızım da hiç böyle olmamıştı. Saati saatine uyuturdum. Mama veriyorum, emziriyorum, ayakta kucakta beşikte her şekilde deniyorum. Dişleri için soğuk uygulamalar, karanfil kürü, tetagil hepsini yapıyorum. Klima açık, kızımdan ayrı oda da sessiz ortam sağlıyorum. Pişik yok, çiş yada kaka da sıkıntı yok. Hani böyle deli gibi ağlasa bir sıkıntısı var dicem o da yok.
Y

Yasmina Y. Ö.

13 Haziran 2025 11:43
Diş de zorlu bir süreçmiş. Suçluluk hissediyor musunuz peki sinirlenince?
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 11:45
Bazen yarım saatten fazla uyuyor o zaman çok mutlu oluyor. O yüzden uyku problemi olduğunu başka bir derdi olmadığını düşünüyorum. Uyanık olduğunda karınüstü egzersiz yaptırıyorum. Destekli oturtup oyuncaklarla oynuyoruz kitap okuyoruz. Yani bi kenara da bırakmıyorum. Ama bunları yaparken de huzursuz.
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 11:49
Bayramda ziyarete gittiğimiz biryerde tanımadığım biri isminin ağırlığından durmuyor bu çocuk dedi (Aslan). Şahsen ben ikna oldum. Çünkü gerçekten herşeyi yaptım. 😂😂
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 11:56
Tabiiki hissediyorum. Yapı olarak başkalarına bile bişey söylediğimde acaba yanlış mı anladı bozuldu mu falan diye günlerce düşününen biriyim. Konu çocuklarım olunca tabiiki vicdan acabı duyuyor insan. Eşim den başka destek aldığım kimse yok. Eşimde çalıştığı için geç geliyor geldiğinde yorgun oluyor sadece kızımla oyun oynuyorlar. Oğluma hiç bakamıyor babasında bile durmuyor çünkü. Normalde uykuyu seven biri değilim ama hiç uyumamak insanı mahvediyor. Sürekli uykusuzum.çok yorucu
Y

Yasmina Y. Ö.

13 Haziran 2025 11:59
Sanırım anne olmaya o kadar kaptırıyoruz ki insan olduğumuzu unutuyoruz. 🤦🏻‍♀️
F

Fatma S. ..

13 Haziran 2025 12:12
Aynen öyle. İnsanın yemek yemek gibi kahve içmek gibi yada duş almak gibi yaptığı sıradan şeyleri sen fırsat buldukça yapıyorsun. Aslında kızdığımız şey çocuklar değilde yapamadıklarımız bence. Birde çocuk hiç durmayınca daha da katlanıyor. Siz diş ağrısına benim dediklerimi yapın. O biraz rahatlatır onu
A

Ayşenur Ç. ..

13 Haziran 2025 13:09
Benim oğlumda aynı şekilde clinikid markasının yağını aldım ayağının altına avucuna sürdüm dün gece biraz olsun uyudu sadece geceleri 2 saatte bir ya da 1 buçuk saatte bir beslenmek için uyanıyor normalde 12 de yerdi 4 de utanırdı
A

Ayşenur Ç. ..

13 Haziran 2025 13:09
Uyanırdı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir