4.ay Uyku Gerilemesi
140 görüntüleme
S
Selenay G. Ö.
27 Kasım 2025 18:27
Oğlum 4ayı tamamladı ve10 gündür savaş içindeyiz gece uykularımız çok güzeldi 20.30 da uyur gece 03.30-04.00 gibi kalkar emer sabah 06.30 07.00 gibi kalkardık ama şimdi asla uykuya dalmıyor gün içinde hep huysuz durup dururken ağlıyor eşim ve ben bakıyoruz maalesef desteğimiz yok bu dönemde faydasını gördüğünüz şeyleri paylaşır mısınız
B
Burcu B. Ö.
27 Kasım 2025 18:32
Benimki de 4 ay 22 günlük akşam sekizde yatandı sabah sekize kadar uyurdu uykusunda emerdi şimdi hem uyumuyor hem gazı daha çok artmaya başladı bende tek bakıyorum başka ildeyiz iş yüzünden eşim hep nöbette tek çok zor oluyor üstüne bi de meme reddi var iti haftadır yani ağlıyor aç sanıyorum emmiyor kucağa alıyorum yine ağlıyor uyutuyorum ağlayarak uyanıyor uykuya dalma meselesi için de benim işimi yarayan tek şey ayakta göğüs hizasına alıp emzirirken sallıyorum be de pışpış sesi açıyorum internetten iki haftadır hem sadece böyle emiyor hem böyle uyuyor ama aşırı yorucu maalesef kucakta sallayarak uyutmak :(
S
Sinem A.
27 Kasım 2025 18:35
Merhaba uyku gerilemesi ve meme reddi bende çok şiddetli yaşamıştım ve uzun sürmüştü genelde sağım yaparak uykum halindeyken emzirdim öbür türlü sağarak içiyordu ama ben yinede sürekli teklif ediyordum benimde hiç bir desteğim yoktu ve eşim yurtdışına gidip geliyodu 1 hafta bazen daha uzun süren yola çıkmak zorundaydı uyku sorununu gündüz kısa kısa uyuyordu hep gecede kalkıp çok ayakta durduğu oluyordu bende uyku arasında ayılmadan rüya öğünü yapıyordum öyle öyle uzamaya başladı zaten gerileme geçince düzene girmeye başlıyor
A
Asude
27 Kasım 2025 18:39
Kızım 9 aylık oldu.. kolik bir bebekti. Bir koliği unutmam bir de bu 4.ay atağını.. bahsettiğiniz gibi bütün uyku düzeni bozuluyor, tüm uykulara ağlama krizleriyle geçiyordu. Ne yazık ki 6.aya kadar devam etti ancak her çocuk aynı değil tabiki, daha kısa sürenler de var. Ne yaptıysam kar etmedi.. tek ilacı var ZAMAN..eski düzeniniz geri gelmiyor ama yeni bir düzen kuruyorsunuz. Sabredin 🤲🏻
B
Burcu B. Ö.
27 Kasım 2025 18:44
İnşallah geçer meme reddi beni çok zorluyor çünkü benim bebeğim ne emzik ne biberon tutuyor çok çeşit denedim asla kabum etmedi tek çarem emzirmek çok da seviyorum emzirmeye ama bu haftalar bitik durumdayım dışarı çıkamaz oldum emziremem diye sallayarak emdiği içen
A
Ayşe Ş. ..
27 Kasım 2025 19:00
Selenay hanım. 4 ay hepimiz yaşadık gerçekten zor geçiyor sabırlı olun. Bende yanlız bakıyorum oğluma. Şunu bilin geçecek. Siz sabırla önceki rutinlerinizi devam edin. Birde salya artışı varsa dişleri kaşınıyor olabilir. Doktorunuza sorun tetagil başlayın. 3-4 hafta sürmüştü bizimki. Birde gündüz çok uyutmayin. Yoksa gece daha huysuz olur.
S
Selenay G. Ö.
27 Kasım 2025 19:53
Dediğiniz gibi zamanla geçeceğiz bu dönemleri her bebek yaşıyor her anne aynı durumu paylaşıyoruz çok zor tecrübeler bunlar desteksizlik de çok daha zor annem hemen yan evimde ama diğer torunlarıyla ilgilenmeyi tercih ediyor savunduğu şey de “nasıl olsa sen bakabiliyorsun işi de bıraktın “ oluyor ablamın iki çocuğunu da kendisi büyüttü gecesini gündüzüne kattı baktı bana gelince yaşlandı maalesef yani öyle söylüyor :) tabiiki de kimseye güvenerek yapmadım bu çocuğu ama geçmişe dönüp ablama yaptığı fedakarlıkları görünce insan kendinde de bekliyor maalesef..neyse ki tecrübeleri annelerin yazdığı gibi bu zamanlarda geçicek inşallah ….
B
Burcu B. Ö.
27 Kasım 2025 20:04
İnşallah geçer bakarız bebeklerimize tabi ki ama insan gerçekten yanında birini istiyor bazen :(
A
Ayşe Ş. ..
28 Kasım 2025 05:58
Selenay hanım, benim annem başka şehirde ama herkese gitti bana gelemedi işleri vardı. Kime ne diyeceksin ki ' bana mı güvendin yaparken' der. Çok şükür sağlıkları iyi bir sorun yok. Desteksiz bakmak çok zor bunu yaşayanbilir. Tek başına bir bebeğe bakacak kadar güçlü görüyorlar demekki. Allah bu gücü vermiş zaten kadının içine. Sadece sabır hepsi geçecek.