4.ay Uyku Düzeni Bozuldu

228 görüntüleme
S

Simge K.

Premium Üye
6 Temmuz 2026 05:27
Bebeğim 4 aya gelene kadar düzenli rutini vardı 8de uyur 6 saat sonra uyanır beslenir sonra sabah 8-9 a kadar uyurdu. Ben de uyurdum. Binbir emekle uğraşarak [2.aydan](2.aydan) sonra hep böyle oldu hatta son zamanlar kendi kendine uyumayı da öğretmiştim yine sabırla. Ama şimdi 17. Haftada başlayan dönme isteği yüzünden sürekli geceleri dönmeye çalısıyor, yatakta kendini geri geri atarak kafasını beşiğin başına dayıyor ve gidemeyince sinirleniyor uyanıyor. Sürekli bir dönme isteği var gece bir anda dönerse naparım diye korkmaya başladım. Aynı zamanda beşikte başını koyduğum yerde ayakla karşılaşıyorum yan yan dönüyor. Hatta bazen beşiğin sag köşesine gidip dönmeye çalısıyor sola dönmeye daha eğilimli yüzünü beşik filesine gömüyor kafa yukarda ve sola dönük şekilde. Gündüzleri tummy time sürelerini arttırdım, dönme egzersizleri yaptırıyorum. Bir de artık geceleri uyanıyor ve uyumuyor 1-2 saat gülme oynama istiyor rlini ağzına götürerek konuşmaları başladı bildiğin bağırarak konuşuyor. Rutin falan kalmadı uyku süresi azaldı. Kucağımda da ne yapsam uyumuyor gece paramparça uykulara dönüştü, neredeyse 1 haftadır bu şekildeyiz. Oğlumu artık tanıyamıyorum. Bu süreç geçiyor mu, rutinini kayıp mı etti, birden dönerse ne yapacağım (not: salya el ağızda ama ağzında şişlik ya da dişe dair bir şey yok)
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Temmuz 2026 05:29
Bebeğinizin Uyku Düzeni Değişimi Normal mi?

Bebeğinizin 4. ayda uyku düzenindeki değişim oldukça yaygındır. Bu dönemde bebekler fiziksel ve zihinsel gelişim açısından önemli bir hızla büyümeye devam ederler.

Dönme İsteği: Bebeğinizin 17. haftada başlayan dönme isteği, geceleri uyanmasına ve uyuyamamasına neden oluyor. Bu durum, bebeğinizin motor becerilerini geliştirmesi ve yeni şeyler öğrenmesi nedeniyle normaldir.
Uyku Düzeni Değişimi: Bebeğinizin uyku süresi azaldı ve gece uykuları paramparça oldu. Bu durum, bebeğinizin gelişim sürecinde geçici bir durumdur.

Bebeğinizin Uyku Düzenini Yeniden Kurmak İçin

1. Gündüzleri Tummy Time Sürelerini Arttırın: Tummy time, bebeğinizin fiziksel gelişimini destekler ve gece uykusunu düzenler. Gündüzleri tummy time sürelerini arttırarak bebeğinizin motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
2. Dönme Egzersizleri Yapın: Bebeğinizin dönme egzersizleri, gece uykusunda daha rahat olmasına yardımcı olabilir.
3. Gece Uykusu İçin Uygun Ortam Hazırlayın: Bebeğinizin gece uykusu için uygun bir ortam hazırlayın. Beşiği rahat, sessiz ve karanlık bir odada konumlandırın.
4. Rutin Oluşturun: Bebeğinizin uykusunu düzenlemek için bir rutin oluşturun. Örneğin, her akşam aynı saatte uyumak için hazırlık yapın.

Bebeğinizin Gelişimi ve Gelecek

Bebeğinizin gelişimi bir süreçtir ve her bebek farklı hızlarda büyür. Sabırlı olun ve bebeğinizin gelişimini destekleyin. Eğer bebeğinizin uyku düzeniyle ilgili endişeleriniz varsa, pediatri uzmanınızla görüşün.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Simge K.

Premium Üye
6 Temmuz 2026 05:31
Ai Asistan
Bebeğinizin Uyku Düzeni Değişimi Normal mi?

Bebeğinizin 4. ayda uyku düzenindeki değişim oldukça yaygındır. Bu dönemde bebekler fiziksel ve zihinsel gelişim açısından önemli bir hızla büyümeye devam ederler.

Dönme İsteği: Bebeğinizin 17. haftada başlayan dönme isteği, geceleri uyanmasına ve uyuyamamasına neden oluyor. Bu durum, bebeğinizin motor becerilerini geliştirmesi ve yeni şeyler öğrenmesi nedeniyle normaldir.
Uyku Düzeni Değişimi: Bebeğinizin uyku süresi azaldı ve gece uykuları paramparça oldu. Bu durum, bebeğinizin gelişim sürecinde geçici bir durumdur.

Bebeğinizin Uyku Düzenini Yeniden Kurmak İçin

1. Gündüzleri Tummy Time Sürelerini Arttırın: Tummy time, bebeğinizin fiziksel gelişimini destekler ve gece uykusunu düzenler. Gündüzleri tummy time sürelerini arttırarak bebeğinizin motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz.
2. Dönme Egzersizleri Yapın: Bebeğinizin dönme egzersizleri, gece uykusunda daha rahat olmasına yardımcı olabilir.
3. Gece Uykusu İçin Uygun Ortam Hazırlayın: Bebeğinizin gece uykusu için uygun bir ortam hazırlayın. Beşiği rahat, sessiz ve karanlık bir odada konumlandırın.
4. Rutin Oluşturun: Bebeğinizin uykusunu düzenlemek için bir rutin oluşturun. Örneğin, her akşam aynı saatte uyumak için hazırlık yapın.

Bebeğinizin Gelişimi ve Gelecek

Bebeğinizin gelişimi bir süreçtir ve her bebek farklı hızlarda büyür. Sabırlı olun ve bebeğinizin gelişimini destekleyin. Eğer bebeğinizin uyku düzeniyle ilgili endişeleriniz varsa, pediatri uzmanınızla görüşün.
Önerilerin hepsi yaptığım şeyler zaten. Beni endişelendiren kısımlar için yorum istiyorum.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
6 Temmuz 2026 07:36
Simge Koç
Önerilerin hepsi yaptığım şeyler zaten. Beni endişelendiren kısımlar için yorum istiyorum.
Merhaba, 4. Ay atağı diyorlar biz yarın 20. Haftaya giriyoruz çok şükür sıkıntılı bir durum yaşamadık ancak yeni beceriler dönme, elleri ağızda durumları bizdede çok sık bar. Gece 2 kere hatta biri dün akşam döndü ve uyandı sizin gibi konuşuyor gülüyor ben hiç müdahale etmeden döndürüp yatırıyorum asla konuşmuyorum yataktan almıyor yarım saat 1 saat sonra kendi kendine uykuya geçiyor burada müdahale etmemek önemli. Osman hocamın 4. Ay videosunu izlediniz mi bilmiyorum ama bu ayda uyku regresyonu oluyor bir şeyler aslında düzelmek için bozuluyor bebeğimiz uyku düzeni kendiliğinden oturuyor size tavsiyem asla rutinlerinizi bozmayın ben o şekilde yapıyorum. Gündüz uykuları 3 e düştü mesela ama 1 uzun uyku yapıyorsa takılmıyorum. Gündüzleri bol bol parka götürüyorum. Gece dönme kaygısı bendede var o yüzden elimden geldiğince kıpırdandığında kontrol ediyorum. Bu süreç geçici önemli olan rutinlere sadık kalmak.
S

Simge K.

Premium Üye
6 Temmuz 2026 08:53
Hatice Erol
Merhaba, 4. Ay atağı diyorlar biz yarın 20. Haftaya giriyoruz çok şükür sıkıntılı bir durum yaşamadık ancak yeni beceriler dönme, elleri ağızda durumları bizdede çok sık bar. Gece 2 kere hatta biri dün akşam döndü ve uyandı sizin gibi konuşuyor gülüyor ben hiç müdahale etmeden döndürüp yatırıyorum asla konuşmuyorum yataktan almıyor yarım saat 1 saat sonra kendi kendine uykuya geçiyor burada müdahale etmemek önemli. Osman hocamın 4. Ay videosunu izlediniz mi bilmiyorum ama bu ayda uyku regresyonu oluyor bir şeyler aslında düzelmek için bozuluyor bebeğimiz uyku düzeni kendiliğinden oturuyor size tavsiyem asla rutinlerinizi bozmayın ben o şekilde yapıyorum. Gündüz uykuları 3 e düştü mesela ama 1 uzun uyku yapıyorsa takılmıyorum. Gündüzleri bol bol parka götürüyorum. Gece dönme kaygısı bendede var o yüzden elimden geldiğince kıpırdandığında kontrol ediyorum. Bu süreç geçici önemli olan rutinlere sadık kalmak.
Evet ben de hiç ellemiyorum kendi dönüyor konusuyor bazen kahkaha bile atıyor almıyorum. Dün gece dediğiniz gibi uyudu. Şimdi yeni bir şey öğrendi sızlanma gibi ııııı ıııı diye sesleniyor ve ben de dayanamayıp alıyorum o zaman da oyuna başlıyor😂 dediğiniz gibi müdahale etmemeye çalışayım biraz daha teşekkürler🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir