4.ay Sık Sık Uyanma

46 görüntüleme
H

Hümeyra T.

13 Kasım 2025 06:17
4.ay bitecek bu hafta uyku düzeni alt üst oldu.7-8arası uyumus oluyır doğdugundan beri bu durum böyle. Ama neden bilmiyorum 9da 10da uyanıyır, her şeyi ayarlıyorum nemi, ısıyı, alt temizliği, karık tokluğu, ama 11 e kadar illaki bir ekz kalkıyor, sonra 11 de yiyor 2-4-5-6-7. Saat 4 e kadar tamam ama sonrası çok sık çok yoruldum ne yapmam lazım. Uyandıında gazı oluyor, çığlık çığlığa olduğu için hemen emzirip sakinkeştiriyorum,ayağımda sallıyorum bir dalıyor sonra gazı oluyor alttan gaz çıkarıyor uyuyor,önce derdini çözüp uyutmalı mıyım? Zaten emmiyor öyle sık kalktıgında memeyi ağzında tutuyor. Bu arada beni beslenme sonrası diş kaşıyıcı gibi çekiştiriyor doydugunu anladıgımda bıraktırıyorm. Ne yapmalıyım yaşayan var mı bu durumu
Z

Zülal ..

13 Kasım 2025 06:27
Öncelikle sık uyanma sebebi gaz gibi görünüyor. Gazını alıp uyutmayi deneyin bence. Benim ki de 4 aylık. Benzer sıkıntı yaşadım. Emerken uyuduğunda uyanmasın diye gazını almıyordum ama gece saat başı kalktı bu yüzden.. şimdi ortamdan ziyade bebeği uykuya hazırlıyorum. 3 veya 4 saat uyuduğu oluyor.
G

Gözde K.

13 Kasım 2025 07:00
Aynı sorunu bende 4 ay atağı diye düşünerek sabretmeye çalıştım ama tükendim. Bu sabah artık doktorumuza yazdım. Mama değişikliği önerdi benim bebeğim meeyide bıraktı. Ben mama sebebiyle olduğunu düşünüyodum demek ki anne sütü alan bebeklerde de oluyomuş. Hep uyku hijyenine bağladım ama onunla bir alakası yok gerçekten herşeye dikkat ediyorum bende.bebek kurulmul saat gibi 4ten sonra tamamen huzursuz. Bağırsakları 3ten sonra yavaşlarmış ona bağlıyolar. Ve gazı tamamen çıkarıp en az 20 dk dik tutmamı önerd.sessiz reflü olabilme ihtimali için.
H

Hümeyra T.

13 Kasım 2025 07:19
Teşekkür ederim hepsine dikakt edicem
H

Hümeyra T.

13 Kasım 2025 07:20
Mamadan dolayı depil sanırım sık sık bu tarz sık uyanları duydum 4-5 ay arasında

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir