4.ay Gece Uykusu

135 görüntüleme
Ö

Özge İ.

15 Şubat 2026 00:49
Merhabalar bebeğim 4 ay 15 günlük gece uykularında çok huzursuz sürekli kafasını sağa sola döndürüyor ayaklarını havaya kaldırıyor. Sabaha karşıda sürekli memede uyumak istiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum artık. Gündüz uykularımız yok gibi zaten
S

Selin E.

15 Şubat 2026 01:27
Bizde 3.5 aydan beri saat başı kalkıyoruz. Ne zaman bitecek diye bekliyorum
Emel C.

Emel C.

15 Şubat 2026 01:45
Diş olabilir vücut hareketlendiği içinde uykusu bozuluyordur alışmaya çalışıyor hareketli olmaya çok normal zamanla duzelir gündüzde uyku saatlerini takip edin ben çok faydasını gördüm 10 15 dakika uyuyan bebegim 1.5 saat kadar uyuyor ben uyudu uygulamasından takip ediyorum tavsiye ederim sizede
F

Feyzanur G.

15 Şubat 2026 02:25
Bebeğim doğduğu ilk günden uyku eğitimi vermeye başladım ben sakin sessiz ortam gece yatağı başka gündüz yatağı başka, gece uykuya dalmadan önce bezini değiştirirken gece oldu uyuma zamanı diye konuşarak değiştim özellikle gece uykusu öncesi kıyafet değiştirdim çok güzel ilerliyorduk ta ki 4. Aya kadar 4 ay boyunca verdiğim emek bir anda heba oldu sandım, saat 6 da uyuyan çocuk gece yarılarına kadar uyumaz oldu ağlama krizlerine girdi ama en fazla 3 hafta sürdü. Bu dönemde sakin sabırlı olman ve rutin oluşturman yada oluşturduğun bir rutin var ise onunla devam etmelisin. Bu konu ile alakalı osman hocanın videosu var. Atak ayı olduğu için uyku regresyonları yaşanabiliyormuş. Geçiçi bir süreç sabırlı ol 😌🤍
Ilgım G.

Ilgım G.

15 Şubat 2026 02:39
@Özge İnce Hanım çok net 4. Ay atağı yaşıyorsunuz, artık bu forumda da yazanlardan anladığım kadarıyla en zor atak bu i, benim bebeğim de 6 aylık benim için de en zoru oydu. Zihinsel gelişimde sıçrama olduğu için çocuk kendini regüle edemiyor. Çok normal yani sizde bir hata yok, çocuk huy değiştiriyor değil, bir hastalığı var da ondan bu huysuzluğu diyemeyiz (tabii bu her zaman olası). Sadece sabretmek gerekiyor, sabredin geçecek. En fazla 1 hafta daha sürecek, bu aralar eğitim vermeye çalışmayın; yani ben öyle yaptım. Uyumak istediğinde uyuttum, istemediğinde gezdirdim, sabah hava alması ve yürüyüşler iyi geliyor. Temiz hava size de iyi gelecektir. Sabırlar diliyorum 🌸
Ö

Özge İ.

15 Şubat 2026 08:21

Emel Coşar

Diş olabilir vücut hareketlendiği içinde uykusu bozuluyordur alışmaya çalışıyor hareketli olmaya çok normal zamanla duzelir gündüzde uyku saatlerini takip edin ben çok faydasını gördüm 10 15 dakika uyuyan bebegim 1.5 saat kadar uyuyor ben uyudu uygulamasından takip ediyorum tavsiye ederim sizede

Gündüz sadece yarım saat uyuyor bazen daha kısa 😞 uygulamaya bakacağım teşekkür ederim 🙏
Ö

Özge İ.

15 Şubat 2026 08:24

Selin Erçelik

Bizde 3.5 aydan beri saat başı kalkıyoruz. Ne zaman bitecek diye bekliyorum

Bende rutinlerini bozmadan devam ediyorum fakat 3 haftadan uzun sürdü sanki yani bana öyle geldi muhtemelen uyku regresyonu yaşıyoruz sadece gece huzursuz dönüp durması o beni endişelendiriyor
S

Selin E.

15 Şubat 2026 11:11

Özge İnce

Bende rutinlerini bozmadan devam ediyorum fakat 3 haftadan uzun sürdü sanki yani bana öyle geldi muhtemelen uyku regresyonu yaşıyoruz sadece gece huzursuz dönüp durması o beni endişelendiriyor

Bizde neredeyse 1 aydır böyleyiz. Çok yoruldum artık inşalah düzelir bir an önce
Ö

Özge İ.

15 Şubat 2026 14:21

Ilgım Göbekli

@Özge İnce Hanım çok net 4. Ay atağı yaşıyorsunuz, artık bu forumda da yazanlardan anladığım kadarıyla en zor atak bu i, benim bebeğim de 6 aylık benim için de en zoru oydu. Zihinsel gelişimde sıçrama olduğu için çocuk kendini regüle edemiyor. Çok normal yani sizde bir hata yok, çocuk huy değiştiriyor değil, bir hastalığı var da ondan bu huysuzluğu diyemeyiz (tabii bu her zaman olası). Sadece sabretmek gerekiyor, sabredin geçecek. En fazla 1 hafta daha sürecek, bu aralar eğitim vermeye çalışmayın; yani ben öyle yaptım. Uyumak istediğinde uyuttum, istemediğinde gezdirdim, sabah hava alması ve yürüyüşler iyi geliyor. Temiz hava size de iyi gelecektir. Sabırlar diliyorum 🌸

Ayy evet çok zorlanıyorum bende. Her ayın farklı atakları var farklı zorluğu var herhalde sabredeceğiz bakalım. Hava güzel oldukça dışarı çıkartıp gezdiriyorum gezdikten sonra kısa süreli de olsa uyku uyuyor inşallah geçecek bu sırada çok yorulacağım ama çocuğum sağlıklı olsun yeter 🥰 teşekkür ediyorum sağolun ☺️
Ö

Özge İ.

15 Şubat 2026 14:21

Selin Erçelik

Bizde neredeyse 1 aydır böyleyiz. Çok yoruldum artık inşalah düzelir bir an önce

İnşallah Selin hanım sizede kolaylıklar diliyorum ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir