4.ay Ek Gıda

119 görüntüleme
A

Asiye B. D.

21 Haziran 2025 13:33
Kızım 3385 gram 47 cm doğdu anne sütü alıyor. şuan 4 aylık ve 6300 gram 61 cm. Son ay 500 gram aldığı için doktor az buldu. ek gıda yada mama başlamak istedi. Ek gıdayı günde 3 öğün patates ve havuç çorbası,Yoğurt ve elma olarak 6.aya kadar başka birşey vermeden gitmeliymişim. İlk kez böyle bir şey duydum. Ne yapmam gerekiyor?
E

Elif S.

21 Haziran 2025 18:21
katı gıdadan kilo alımı önerilmiyor diye biliyorum, 9. aya kadar kilo alımın sıvı gıda ile karşılamak lazımmış; formül mama desteği alabilirsiniz, günde 8kez emziriyorsanız; 5-6 emzirme sonrası 30cc kadar formül mama verin bence. günlük 120-180cc arası umarım sizi kurtarır 🙏 bu sayede memeden de vazgeçmez bebiş, yine aynı sıklıkta acıkır ve emer.
çocuk hekimlerimiz genellikle mamayı hazırlayın içtiğini içsin, kendi mamadan vazgeçsin diyorlar, biberonda dininde ne kadar kalırsa atarsınız şeklinde. ben doktorumuzdan çok memnunum ama bu söylediğini uygulamadım, hep size söylediğim şekilde mama desteği verdim, sonra mamayı azaltarak kestik 🙏 (ne kadar doğru tartışılır tabi ama, mamayı yedikçe memeye ihtiyaç duymaz, red olur vs vs diyerekten doktorumuzun söylediği şekilde beslenmeyi uygulamadım.. çocuk yiyeceği miktarı kendi belirlesin istyor hekimlerimiz)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir