4.ay Atağında Uyku Rutini

205 görüntüleme
B

Betül E.

1 Ağustos 2025 07:15
Bu atak döneminde uyumak istemiyor sebepsiz ağlıyor ne memede duruyor ne kucakta birkaç gündür böyleyiz Osman bey videosunda uyku rutinlerine devam edin dedi ama olmuyor uyumak istemiyor akşamları duş masaj emzirme şeklinde uyutuyordum 2 buçuk saat sürüyor uyuması nasıl yapıyorsunuz nasıl yapmalıyım lütfen fikir verin
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

1 Ağustos 2025 07:52
Evet gerçekten çok zor bir ay haklısınız. Sabrı tükeniyor insanın. Ciddi bir uyku gerilemesi oluyor. Benim kızım da gündüzleri kısacık uyuyup kalkıyor. O kısacık uyku için o kadar uğraşıyorum ki… farklı hiçbir şey yapmayacağız yani akşam 20:00da gece uykusuna geçiyorsa mecbur o saatte odaya gireceğiz. Benimki de 22-22:30ları buluyor uykuya geçmesi. Sesten hiç etkilenmeyen bebeğim en ufak seste uyanır oldu. Sıcaklar da etkiliyor. İlk bebeğimde 2 hafta sonra kendiliğinden düzelmişti. Bir de 8 ve 9.aylar vardı ilk bebeğimde. O tam bir faciaydı 😂 neyse neyse büyüyecekler böyle 😃 yalnız değilsiniz🌸
B

Betül E.

1 Ağustos 2025 07:54
Aşırı zorlanıyorum bazen çok sinirleniyorum yoruluyorum sonra kızıyorum kendime stresli ve zor bir süreç
E

Esra G.

1 Ağustos 2025 09:52
Ben de aynı durumdayım gece saat başı uyanıyoruz ve emmeden asla geri uykuya dönmüyor gerçekten son bir haftadır çok yoruldum gecemiz gündüzümüz karıştı rutinlere sıkı devam ediyorum ama onda bile ağlamalar başladı
B

Betül E.

1 Ağustos 2025 10:00
Ne kadar sürecek bu süreç :(
Z

Zeynep A. T.

1 Ağustos 2025 12:06
3.5 aylıkken başkadı 5.5 aydan seslenşyorum gündüz uykularımız düzeldi fakat gece saat başı uyanmalarımız düzelmedi artık psikolojim bozuldu
R

Rukiye E. Ö.

1 Ağustos 2025 12:11
4 ay 3 haftalik bebegim benim butun ruh sagligim bitti bebisler saglikli olsun da ne diyim🥲
B

Betül E.

3 Ağustos 2025 06:16
Of neden geceleri düzeltmedi doktorla görüştünüz mü diş filan mı acaba
B

Betül E.

3 Ağustos 2025 06:16
Evet bazen ağlamak istiyorum inşallah iyi olurlar toparlarlar da biz de toparlarız
R

Rukiye N.

3 Ağustos 2025 21:33
Aynı sorunlar bizde de var ve maalesef anne olarak bende tükenmiş durumdayım 🥲
E

Esra İ.

4 Ağustos 2025 03:42
Benim ikizlerim var 4 aylıklar o kadar yoruldum ki artık rutin falan hiçbir şey kar etmiyor Allah yardımcımız olsun
B

Betül E.

4 Ağustos 2025 06:08
Allah yardımcımız olsun en azından şunu biliyoruz yalnız değiliz hepimiz yaşıyoruz inşallah geçecek bugünler 🙏en hızlı bir şekilde güzelce atlatacağız inşallah
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

4 Ağustos 2025 10:01
Bebeğinizin içinde bulunduğu atak dönemi, uykuya direnç göstermesi, sebepsiz ağlamalar ve rutinlerin uzaması gibi durumlar oldukça yıpratıcı olabilir. Bu tür dönemlerde bebekler yeni gelişimsel beceriler kazandığı için uyku düzenleri geçici olarak bozulabilir. 2.5 saat süren uykuya dalma süreci, hem sizin hem de bebeğiniz için yorucu hale gelmiştir.
Uyku rutinlerinizi mümkün olduğunca kısa ve net tutmaya çalışın (yaklaşık 20-30 dakika). Bebeğinizin aşırı yorulmasını engellemek adına uyanıklık sürelerine dikkat edin. Uykuya geçişte zorlandığını gördüğünüzde, ortamı tamamen sakin ve karanlık hale getirerek dış uyaranları minimuma indirin. Rutinlere devam etmek önemlidir, ancak esneklik göstermeyi de unutmayın. Bebeğinizi yatağına sakinleşmeye başladığında bırakarak kendi kendine uykuya dalma becerisini desteklemeyi deneyin.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir