4.5 Aylık Bebek Gece Uykusu

141 görüntüleme
M

Merve K.

19 Mart 2026 00:01
4.5 aylık bebeğim uyku gerilemesinden kurtulduk. Gündüz uykularını 1,5 saat aralıklarla yapıyor uykuya direnmiyor. Ama gece uykusuna saat kaçta yatarsa yatsın 30-40 dakika sonra uyanıyor. Ve sonrasında şanlıysam 1 saat değilsem 2-3 saat sonrasında uyuyor. Bunu nasıl çözebilirim ne yapmalıyım? Saatlerim nasıl olmalı?
Aslı

Aslı

19 Mart 2026 01:55
Uyku saatlerini yazabilir misiniz ? Sabahtan başlayarak akşama kadar yazarsanız daha güzel yardımcı olabilirim benimki de 5 aylık😇
R

Rabia K. ..

19 Mart 2026 02:24
Bizde de durum aynı 5 aylık kafayı yiycem artik
Ebru K.

Ebru K.

19 Mart 2026 02:38
Benim de bir haftadır öyle geceleri yarım saatte bir ağlayarak uyanıyor gücümün bittiğini hissediyorum yavaş yavaş :(
M

Merve K.

19 Mart 2026 22:41
Aslı
Uyku saatlerini yazabilir misiniz ? Sabahtan başlayarak akşama kadar yazarsanız daha güzel yardımcı olabilirim benimki de 5 aylık😇
Uyuduğu saat sürekli değiştiği için uyandığı saat de değişiyor 🤦🏻♀️ ama genel olarak gündüz uykularımız düzenli örnek olarak size bugünü yazayım:

Uyanış: 10:00

İlk uyku: 11:20-12:20

[2.uyku](2.uyku) : 14:20-16:10

[3.uyku](3.uyku) : 18:00-18:30

Gece uykusu: 21:30

Genelde ikinci uykuyu açık havada yapmasını sağlıyorum bu sayede 1 saat ve bazen daha fazlasını uyuyabiliyor. Son uykudan sonra en az iki buçuk saat geçmeden de uykuya dalması çok zorlaşıyor.
Aslı

Aslı

19 Mart 2026 23:09
Merve Kullar
Uyuduğu saat sürekli değiştiği için uyandığı saat de değişiyor 🤦🏻♀️ ama genel olarak gündüz uykularımız düzenli örnek olarak size bugünü yazayım:

Uyanış: 10:00

İlk uyku: 11:20-12:20

[2.uyku](2.uyku) : 14:20-16:10

[3.uyku](3.uyku) : 18:00-18:30

Gece uykusu: 21:30

Genelde ikinci uykuyu açık havada yapmasını sağlıyorum bu sayede 1 saat ve bazen daha fazlasını uyuyabiliyor. Son uykudan sonra en az iki buçuk saat geçmeden de uykuya dalması çok zorlaşıyor.
Merve hanım, uzman asla değilim yanlış anlamayın sadece uyku eğitimi konusunda çok fazla bilgi toplamış ve çok bilgi edinmiş biri olarak söylüyorum ki çocukların bazı biyolojik saatleri var ve aslında bu saatlere göre bir düzen kurarsak onlarda bizde rahat ediyoruz, birkaç gün benim ilettiğim ideal uyku saatlerini uygularsanız belki fayda görebilirsiniz umarım.Tabi çocuktan çocuğa değişiyor kimi çocuk uykuyu sevmez mesela ama gördüğüm kadarıyla uyumayan bir bebekte değil bebeğiniz, şöyleki güne ne kadar erken başlarsa gece uykusuna o kadar erken geçer aslında temel kural bu, size önerim 8 gibi uyandırmanız olur.Uyuyan çocuk uyandırılır mı derdim hep ama sağlıklı bi uyku düzeni için uyandırmak çok fayda sağlıyor akşam uykusu için en azından. 9:30 gibi ilk uykusunu yaptırın bu durumda 1 saat uyumasına müsade edin 10:30a kadar uyursa harika uyumazsa üzerine 2 saat koyarak 12:30 gibi tekrar uyutun ya da uyandığı saat üzerinden 2 saat koyabilirsiniz. Bu öğlen uzun uyku 1bucuk saat uyumasına müsaade edebiliriz ama fazlası sonraki uykuları azaltır bu sebeple 2 saatten fazla uyumasına müsaade etmemenizi öneririm. 14:00da uyandı diyelim 16:00da tekrar uyutun bu son uykusunda da 1,1bucuk saat uyursa mükemmel bir düzen olur.18:00 sonrası kesinlikle uyutmamanızı tavsiye ederim bu sefer gece uykusuna geçmekte zorlanır bebişler.Kendiniz uykularını uyandırarak kontrol ederseniz eminimki daha sağlıklı bir sonuç elde edeceksiniz.Umarım fayda sağlar 🌞
M

Merve K.

20 Mart 2026 01:10
Aslı
Merve hanım, uzman asla değilim yanlış anlamayın sadece uyku eğitimi konusunda çok fazla bilgi toplamış ve çok bilgi edinmiş biri olarak söylüyorum ki çocukların bazı biyolojik saatleri var ve aslında bu saatlere göre bir düzen kurarsak onlarda bizde rahat ediyoruz, birkaç gün benim ilettiğim ideal uyku saatlerini uygularsanız belki fayda görebilirsiniz umarım.Tabi çocuktan çocuğa değişiyor kimi çocuk uykuyu sevmez mesela ama gördüğüm kadarıyla uyumayan bir bebekte değil bebeğiniz, şöyleki güne ne kadar erken başlarsa gece uykusuna o kadar erken geçer aslında temel kural bu, size önerim 8 gibi uyandırmanız olur.Uyuyan çocuk uyandırılır mı derdim hep ama sağlıklı bi uyku düzeni için uyandırmak çok fayda sağlıyor akşam uykusu için en azından. 9:30 gibi ilk uykusunu yaptırın bu durumda 1 saat uyumasına müsade edin 10:30a kadar uyursa harika uyumazsa üzerine 2 saat koyarak 12:30 gibi tekrar uyutun ya da uyandığı saat üzerinden 2 saat koyabilirsiniz. Bu öğlen uzun uyku 1bucuk saat uyumasına müsaade edebiliriz ama fazlası sonraki uykuları azaltır bu sebeple 2 saatten fazla uyumasına müsaade etmemenizi öneririm. 14:00da uyandı diyelim 16:00da tekrar uyutun bu son uykusunda da 1,1bucuk saat uyursa mükemmel bir düzen olur.18:00 sonrası kesinlikle uyutmamanızı tavsiye ederim bu sefer gece uykusuna geçmekte zorlanır bebişler.Kendiniz uykularını uyandırarak kontrol ederseniz eminimki daha sağlıklı bir sonuç elde edeceksiniz.Umarım fayda sağlar 🌞
Çok teşekkür ederim dikkate alıp cevapladığınız için. Uzun bir süre 18:00’dan sonra uyutmamaya çalıştım, erken uyandırdığım da çok oldu ama yok bebek istemeyince olmuyor diyerek vazgeçmiştim ama tekrar deneyeceğim. Belki bu sefer şans benden yana olur ☺️ bir şey daha sorayım size bir arkadaşım da uykusunun 25.dakikasında bebeğe orada olduğunu hissettir demişti bunu denediniz mi daha önce?
Aslı

Aslı

20 Mart 2026 01:35
Merve Kullar
Çok teşekkür ederim dikkate alıp cevapladığınız için. Uzun bir süre 18:00’dan sonra uyutmamaya çalıştım, erken uyandırdığım da çok oldu ama yok bebek istemeyince olmuyor diyerek vazgeçmiştim ama tekrar deneyeceğim. Belki bu sefer şans benden yana olur ☺️ bir şey daha sorayım size bir arkadaşım da uykusunun 25.dakikasında bebeğe orada olduğunu hissettir demişti bunu denediniz mi daha önce?
Denemedim ama mantıklı olabilir birkaç yerde görmüştüm uyku döngğleri 30dk ve 45 dk olduğu için :) bide baştaki desteği arıyorlar desteği ne kadar az tutabilirsek o kadar iyi.Emzik alan bir bebeğiniz varsa uykuya daha rahat geçip kendi uyumaya alışacaktır.Aslında döngü aralıklarında bebekler ilk başta sunduğumuz desteği arıyorlarmış yani sallama gibi benim bebeğim genelde emziğini düşürüyor kameradan görüp hemen geri takıyorum devam edebiliyor :)
F

Ferdane Y. Ö.

20 Mart 2026 01:42
Benim de 4.5 aylık oğlum var geceleri her 3 ya da 3 buçuk saate beslenmeye kendi ağlayarak uyanıyor ve gündüz uykularımız düzensiz akşam en geç 8 gibi odadayız ve uykuya geçişimiz de bazen kısa oluyor bazen uzuyor ben de çok yoruluyorum ne yapacağımı düşünüyordum
M

Merve K.

21 Mart 2026 20:56
2-3 gündür uyku pencerelerini kaçırmamaya çalışıyorum. Daha erken uyanmaya başladık 2 gündür. Uyku saatimizi de erkene çekebildik uyuttuktan sonra 25-30, dakikada yanına gidip sakince başını okşuyorum. Döngü geçişinde yine uyanıyor ama yatarak emziriyorum kucağıma almak yerine bu şekilde uykusu da çok açılmıyor 1 saate çok uyanmadan yeniden uyuyor biraz daha zamanla bu uyanma da olmayacak diye ümit ediyorum 🙏🏻 yanıtlarınız için teşekkür ederim ☺️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir