4,5 Aylık Bebek Ek Gıda Denemeleri

84 görüntüleme
Z

Zeynep A. B. H.

4 Mart 2026 07:56
Merhaba, oğlum oturma isteği, çiğneme hareketleri yapması, boynunu dik tutmasından dolayı 4 aylık kontrollerinde doktorumuz yavaş yavaş tadım yapabilirsin 3 gün kuralı ile dedi. Kabak tatlı patates havuç gibi gıdaları önerdi 4,5 aylıkken başlayan oldu mu? Süreç nasıl ilerledi ?
N

Necibe N. Ç.

4 Mart 2026 08:39
Bize doktorumuz 5,5 aylıkken başlamamızı önerdi ilk olarak yoğurtla başlayabilirsiniz dedi 3 gün kuralına göre Osman hocanın videosunda bebek kendini hazır hissetmeliymiş öyle diyordu mama sandalyesinde dik durabilmeli kaşığı eline alabilmeli ağzına götürebilmeli falan diyordu
Z

Zeynep A. B. H.

4 Mart 2026 08:41

Necibe Nur Çay

Bize doktorumuz 5,5 aylıkken başlamamızı önerdi ilk olarak yoğurtla başlayabilirsiniz dedi 3 gün kuralına göre

Süt proteini alerjisinden dolayı sebzeler ile başlıyoruz
Afranur K.

Afranur K.

4 Mart 2026 09:22
Osman bey bu konuda çok net konuşuyordu, kendi doktorum da önermedi 4.5 aylıkkken başlamayı. İleride katı gıda reddine sebep oluyormuş, bi de sadece oturma , ilgi duymayı düşünmeyin bağırsak gelişimi de önemki bu noktada.

Bi de ömür boyu zaten katı gıda tüketecekler, neden acele ediyoruz ki 180 günü doldurup beslenmeye de başlayabilirler gerçekten.

Yani ne çok erken ne de geç kalmaya gerek yok.
Betül �.

Betül ..

4 Mart 2026 09:29
4,5 bağırsak gelişimi sindirim açısından çok erken bi vakit.Neden acele ediyorsunuz?
Z

Zeynep A. B. H.

4 Mart 2026 09:43

Afranur Keskin

Osman bey bu konuda çok net konuşuyordu, kendi doktorum da önermedi 4.5 aylıkkken başlamayı. İleride katı gıda reddine sebep oluyormuş, bi de sadece oturma , ilgi duymayı düşünmeyin bağırsak gelişimi de önemki bu noktada.

Bi de ömür boyu zaten katı gıda tüketecekler, neden acele ediyoruz ki 180 günü doldurup beslenmeye de başlayabilirler gerçekten.

Yani ne çok erken ne de geç kalmaya gerek yok.

Afranur Hanım merhaba tekrardan Doktorumuz bu şekilde önerdi ve fikir almak adına foruma yazdım, ek olarak süt protein alerjisi var ve sadece mama ile besleniyor belki bu durum erken başlama konusunu ortaya çıkarmış olabilir doktorum zaten 4. Ayda başka dedi fakat ben hala başlayamadım ne yapmam konusunda kararsızım açıkçası
G

Gül K. ..

4 Mart 2026 09:49
4 ay 11 günlük oturma çabası var doktorumuz 5. Ayda baslayabilirsin dedi ve yoğurtla önce dedi tabi sizin durumunuz farkli
Z

Zeynep A. B. H.

4 Mart 2026 09:49

Betül 🧸

4,5 bağırsak gelişimi sindirim açısından çok erken bi vakit.Neden acele ediyorsunuz?

merhaba tekrardan Doktorumuz bu şekilde önerdi ve fikir almak adına foruma yazdım, ek olarak süt protein alerjisi var ve sadece mama ile besleniyor belki bu durum erken başlama konusunu ortaya çıkarmış olabilir doktorum zaten 4. Ayda başka dedi fakat ben hala başlayamadım ne yapmam konusunda kararsızım açıkçası
G

Gül K. ..

4 Mart 2026 09:53

Zeynep Ayşe Bostancı Hoşhal

merhaba tekrardan Doktorumuz bu şekilde önerdi ve fikir almak adına foruma yazdım, ek olarak süt protein alerjisi var ve sadece mama ile besleniyor belki bu durum erken başlama konusunu ortaya çıkarmış olabilir doktorum zaten 4. Ayda başka dedi fakat ben hala başlayamadım ne yapmam konusunda kararsızım açıkçası

Alerjisi varsa o zaman önce sebzeyle başlayın derim çünkü sıralamayi doktor bana yoğurt sebze meyve şeklinde yap 3 gün kuralına uymaya çalış dedi erken olup olmadığını doktorujuz daha iyi bilir tabiki
Betül �.

Betül ..

4 Mart 2026 09:55

Kilo ve gelişim gayet iyiyse 5,5 da başlamanızı öneririm şahsen.Ha alerjisi varsa doktorunuz söylemiştir zaten hangi gıdaları ön planda tutup başlamanız gerektiğini
Afranur K.

Afranur K.

4 Mart 2026 10:34

Afranur Hanım merhaba tekrardan Doktorumuz bu şekilde önerdi ve fikir almak adına foruma yazdım, ek olarak süt protein alerjisi var ve sadece mama ile besleniyor belki bu durum erken başlama konusunu ortaya çıkarmış olabilir doktorum zaten 4. Ayda başka dedi fakat ben hala başlayamadım ne yapmam konusunda kararsızım açıkçası

Zeynep hanım o zaman şöyle söyleyeyim bizim doktorumuzla planımız şu şekilde, bizde de İSPA vardı ama emzirdiğim için 5. Ayın başında açmaya başladık bir problem şu an yeniden oluşmadı. Sıklıkla da 6. Ayda geçer biz de 6. Ayda başlayacağız dedi.

Katı gıdaya da şu an 2. Kez kontrole gittiğimizde sorun yaşamazsa yoğurtla başlayacağız. Daha sonra aşağı yukarı 10 tane mevsim sebzesi deneteceğim ve yumurta deneyeceğiz. Sadece yoğurt ve yumurta da 3 gün kuralı uygulayacağız diğer sebzelerde uygulamadan ardışık günlerde tüketim yapacağız.

İlk deneme miktarımız bir çay kaşığı olacak, bağırsak problemi yaşamaması için içlerine bir çk kadar zeytinyağı ekleyeceğiz.

bu bizim kendi doktorumuzla başlangıç çizelgemiz, sonrası için de zaten taşımlardan sonra konuşacağız.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir