4.5 Ay Uyku Gerilemesi

386 görüntüleme
M

Merve

2 Ağustos 2026 15:08
Selam kızlar bebegm 3 gundur geceleri saat basi aglayarak uyaniyor. aclik degil emmiyor emzik almyor sadece aglyor uykuya geri dönmesi cok zor oluyor. tam uyutuyorum hooop 1 saat sonra ayni döngü. sabaha kadar 5 6 kez uyanmis oluyor. gaz skntmz var ama kriz yasasa da geceleru mutlaka uyurdu nadiren de olsa 6 saat kesntisiz uyudugunu blyorm en kotu 2 3 saat uyurdu. smdi bu hale geldi. gunduz uykulari da yarm saati gecmyor. bu aylarda bu durumu yasayan var mi? gecyor mu? ne kdar suruyor? gecmesi icin ekstra bseyler yaptnz mı? yasayanlar yazablr mi
E

Elif ..

2 Ağustos 2026 16:48
Benim bebeğimde 4.5 aylık bizde aynı şeyleri yaşıyoruz geceleri uyku içinde ağlıyor sürekli gündüz uykuları kısaldı sürekli bir ağlama hali var üzerinde böyle değildi 3-4 gündür bebeğimi tanıyamıyorum resmen
H

Hülya ..

2 Ağustos 2026 19:11
ne zaman uyku gerilemesi geçiyor acaba tecrübe edinen var mı 4 ay 22 günlük
E

Elif K.

Premium Üye
2 Ağustos 2026 20:14
Ayy bizimki net 1 ay sürdü şuan 6 aylık ve hala eskisi değil uykuları ama daha iyi , Allah sabır versin 🙏🏻
M

Merve

2 Ağustos 2026 21:36
Elif Katırcıoğlu
Ayy bizimki net 1 ay sürdü şuan 6 aylık ve hala eskisi değil uykuları ama daha iyi , Allah sabır versin 🙏🏻
1 ay cokmus ya 3 gunde pertm cikti ;( amin hepimzeeee
M

Merve

2 Ağustos 2026 21:37
Hülya Nas
ne zaman uyku gerilemesi geçiyor acaba tecrübe edinen var mı 4 ay 22 günlük
siz de mi ayni seyleri yasiyorsnz? şuan uyutmaya calsyorm aksam 4 den beri uyumadi cildiriyor iyice
M

Merve

2 Ağustos 2026 21:38
Elif
Benim bebeğimde 4.5 aylık bizde aynı şeyleri yaşıyoruz geceleri uyku içinde ağlıyor sürekli gündüz uykuları kısaldı sürekli bir ağlama hali var üzerinde böyle değildi 3-4 gündür bebeğimi tanıyamıyorum resmen
biz 4 aya kadar gaz krizleriyle bogustuk. gaz da olsa geceleri yine uyuyordu. gaz tam azaldi derken bu basladi. delrecegm artk hayattan sogudum
H

Hülya ..

2 Ağustos 2026 22:11
Merve
siz de mi ayni seyleri yasiyorsnz? şuan uyutmaya calsyorm aksam 4 den beri uyumadi cildiriyor iyice
evet maalesef biz 3.5 ayından beri böyleyiz zaten kolik huysuz bir bebekti 4. ayla beraber her şey mahvoldu tam düzeldi derken tekrar bozuluyor bu dönemde rutin oluşturmaya çalıştım ama aşırı zorlanıyorum desteksiz uykuya alıştırıyorum uyku eğitimine hazırlık için uyku uyanıklık sürelerine dikkat ettikçe 25 40 dkları uzatmış oldum en azından gündüz gece çok sık emmek için uyanıyor sürekli uyanıyoruz ve dalması aşırı zoorr 5 6 da güne başlamak istiyor ve bu arada dönmeyi öğrendiği için habire dönüyor kendini uyandırıyor ben artık perişan haldeyim
Duygu B. B.

Duygu B. B.

2 Ağustos 2026 22:16
merhaba, genelde 19. haftada pik yapıyor sonrasında 20. hafta gibi azalıyor. ancak her bebeğin gelişimi farklıdır. bizimki 14. haftada başladı. şu an 18 haftalığız :( henüz gece uykuları saat başı değil ama aralıksız 6 7 saat uyurdu şimdi 3-4 saatte bir uyanıyor ve gece uyurken çığlık atıyor. gündüz zaten sürekli çığlıklar... gündüz uykuları da epey azaldı. gerçekten ebeveyn olarak zorlanıyoruz ama iyi yanından bakmaya çalışmak lazım bebeklerimiz büyüyor :) ben emziriyorum gündüz uykularında esnemeye başlayınca hemen uzanıyoruz kitap okuyoruz yavaş ve sakin bir tonda. o arada esnemrleri artıyor, yatarken emziriyorum. öyle Bi yarım saat falan uyuyor. bazen 10 15 dk ama bazen de dediğim gibi 30 40 dk sürüyor.
H

Hülya ..

2 Ağustos 2026 22:20
Duygu Bayık Biçer
merhaba, genelde 19. haftada pik yapıyor sonrasında 20. hafta gibi azalıyor. ancak her bebeğin gelişimi farklıdır. bizimki 14. haftada başladı. şu an 18 haftalığız :( henüz gece uykuları saat başı değil ama aralıksız 6 7 saat uyurdu şimdi 3-4 saatte bir uyanıyor ve gece uyurken çığlık atıyor. gündüz zaten sürekli çığlıklar... gündüz uykuları da epey azaldı. gerçekten ebeveyn olarak zorlanıyoruz ama iyi yanından bakmaya çalışmak lazım bebeklerimiz büyüyor :) ben emziriyorum gündüz uykularında esnemeye başlayınca hemen uzanıyoruz kitap okuyoruz yavaş ve sakin bir tonda. o arada esnemrleri artıyor, yatarken emziriyorum. öyle Bi yarım saat falan uyuyor. bazen 10 15 dk ama bazen de dediğim gibi 30 40 dk sürüyor.
ayy evet benimki de sadece bağırıyor inanır mısınız sesi kısıldı bağırmaktan sebepsiz habire mızmızlanıyor uykuya direniyor feryat figan ortalık 56
E

Elif K.

Premium Üye
2 Ağustos 2026 22:42
Merve
1 ay cokmus ya 3 gunde pertm cikti ;( amin hepimzeeee
Evet çok ama ara ara düzelir gibi oluyor , o yüzden dayanıyorsunuz 😅
B

Berivan A.

2 Ağustos 2026 23:27
Biz 19. Haftadayız kiminiz 6-7 saat uyuyor yazmışsınız ama ben hiç kızımın 6-7 saat uyuduğunu bilmem valla en fazla 3-4 saat uyuyor maşallah sizinkilere 😀

Bizim gündüz uykularımız berbat habire bağırıp duruyor 30-40 dakika sürsede yine dayanabiliyorum ama gece uykularına çok fazla direniyor benimki her akşam dışarıda bir hava aldırıyorum eve gelincede bayılıyor beni bu aralar emzik gibi kullanıyor ben pert valla
M

Merve

3 Ağustos 2026 00:19
Duygu Bayık Biçer
yani o kdar uykusuz kaliyorum ki cocugumla duzgn vakit geciremyorm sureklu mucadeleyle geciyor ;(
Duygu B. B.

Duygu B. B.

3 Ağustos 2026 01:59
Berivan Arslan
Biz 19. Haftadayız kiminiz 6-7 saat uyuyor yazmışsınız ama ben hiç kızımın 6-7 saat uyuduğunu bilmem valla en fazla 3-4 saat uyuyor maşallah sizinkilere 😀

Bizim gündüz uykularımız berbat habire bağırıp duruyor 30-40 dakika sürsede yine dayanabiliyorum ama gece uykularına çok fazla direniyor benimki her akşam dışarıda bir hava aldırıyorum eve gelincede bayılıyor beni bu aralar emzik gibi kullanıyor ben pert valla
kız nazar mı ettin  şaka şaka, sanırım bizimki de o döneme giriyor. saat daha 2 ve 3 kez uyandı :( dediğim gibi her bebekte farklı oluyor, bizim ilk gündüz uykuları bozuldu. sonra Çığlıklar başladı, şimdi de sanırım bugünden sonra gece uykuları... hepimize bolca şans ve sabır diliyorum.
B

Berivan A.

3 Ağustos 2026 02:09
Duygu Bayık Biçer
kız nazar mı ettin  şaka şaka, sanırım bizimki de o döneme giriyor. saat daha 2 ve 3 kez uyandı :( dediğim gibi her bebekte farklı oluyor, bizim ilk gündüz uykuları bozuldu. sonra Çığlıklar başladı, şimdi de sanırım bugünden sonra gece uykuları... hepimize bolca şans ve sabır diliyorum.
Çok üzülürüm valla çocuk bakmak bu hayatta yapılacak en zor meslek Allah kolaylık versin inşallah
E

Ebru A.

4 Ağustos 2026 11:57
Benim bebeğim de 4 ay 23 günlük 3 gündür gündür bir türlü uyumuyor uyuyunca da Max 50 falan sürüyor. Geceleri uzun uykuları var fakat bir uyanıyor 2 saat ayakta ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım edin
E

Esra H.

4 Ağustos 2026 12:31
Selam Merve arkadaşım ben yazmıştım 3,5 ay uyumuyor diye cevap vermişsin benimkide aynı demişsin. Biz dün 4 aylık olduk inan benim bebeğimde öyle Allahım uyumaz mı bir çocuk uyumaz. Bende sen gibi aşı ve hastane dışında hiçbir yere gitmedim gidemiyorum çünkü stres olurum ağlarsa susturamam uyumaz emzik almaz. Çok zor çok. Bak sabah 7:45 uyandı daha yeni uyutabildim. Salla topta zıpla meme ver oda oda dolaş yok çok zor atak diyoruz ama benim bebeğim doğduğundan veri böyle belim sırtım kolum boynum her yerim tutulmuş halde kamburum çıktı iyice o kadar kötüyüm ki yaşam enerjim kalmadı 😞
M

Merve

5 Ağustos 2026 05:25
Esra Harman
Selam Merve arkadaşım ben yazmıştım 3,5 ay uyumuyor diye cevap vermişsin benimkide aynı demişsin. Biz dün 4 aylık olduk inan benim bebeğimde öyle Allahım uyumaz mı bir çocuk uyumaz. Bende sen gibi aşı ve hastane dışında hiçbir yere gitmedim gidemiyorum çünkü stres olurum ağlarsa susturamam uyumaz emzik almaz. Çok zor çok. Bak sabah 7:45 uyandı daha yeni uyutabildim. Salla topta zıpla meme ver oda oda dolaş yok çok zor atak diyoruz ama benim bebeğim doğduğundan veri böyle belim sırtım kolum boynum her yerim tutulmuş halde kamburum çıktı iyice o kadar kötüyüm ki yaşam enerjim kalmadı 😞
Allah yardmcimz olsn. saat basi uyaniyor aglyor şuan saat 5.30 bende hal kalmadı
M

Merve

5 Ağustos 2026 05:26
Ebru Ayar
Benim bebeğim de 4 ay 23 günlük 3 gündür gündür bir türlü uyumuyor uyuyunca da Max 50 falan sürüyor. Geceleri uzun uykuları var fakat bir uyanıyor 2 saat ayakta ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım edin
valla herkes ayni cirpinista. ben 4. ayda bnu yasadm ama gecti diyen birileri yazar umut olur bana demistm. hrrkes ayni durumdayms. gecti diyen yok
M

Merve Y.

18 Ağustos 2026 21:18
4 ay 24 günlük yarım saatten fazla gündüz uykusu olmadı daha geceleri cok sık kalkmaya başladı 4 den sonra yarım saatte bir kalkıyor
N

Nehar K.

18 Ağustos 2026 21:36
6 buçuk aya gelince anca geçti bizim sonra diş sancıları başladı cok beter bir dönem kabullenince daha kolay oluyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir