4.5 Ay Gündüz Uykuları Bitti

211 görüntüleme
N

Nilay T.

Premium Üye
20 Temmuz 2026 18:03
Bebeğim 4 ay 23 günlük. İlk dişini patlattı sonra 4. Ay aşılarını oldu bu dönemden sonra yaklaşık 3-4 gündür gündüz uykusu yok denecek kadar az bazen 15-20 dk uyuyup uyanıyor ama ben ona uyutmak için en az 30 dk harcıyorum gerçekten çok yorucu bir süreç uyutmaya çalıştığımda çıldırıyor ağlıyor bağırıyor kalkmak istiyor uyutmaktan vazgeçtiğim an normal gülücükler saçıyor 🥲 bebeği iki üç gün babasına bıraktım ve ayakta sallamaya alıştı, ayakta sallayarak uyutuyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Temmuz 2026 18:03
Gündüz Uykuları Azalan Bebekler İçin Öneriler

Bebeğinizin 4.5 ay olduğu dönemde gündüz uykularında azalma olması normaldir. Bu durum, bebeğinizin gelişim sürecinde doğal bir aşamadır. Ancak, bu durum sizin için yorucu olabilir. İşte size bazı öneriler:

1. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin uyuyabileceği rahat bir ortam yaratın. Odanın sıcaklığı, aydınlatması ve sessizliği uygun olmalıdır.
2. Uyku rutinini değiştirin: Bebeğinizin uykudan önce yaptığı aktiviteleri gözden geçirin. Belki de onu fazla uyarıyorsunuzdur. Daha sakin bir rutin oluşturun.
3. Bebeğinizi aşırı yormayın: Bebeğinizin aşırı yorulmasını önlemek için aktiviteleri kısa tutun. Bu, ona uyumak için daha fazla enerji bırakacaktır.
4. Uyutmaktan vazgeçmeyin: Bebeğinizin uykuya ihtiyacı var. Uyutmaya çalışırken sabırlı olun ve onu rahatlatmaya çalışın.

Bebeğinizin diş çıkarma ve aşı süreci de bu döneme denk gelmiş olabilir. Bu durum, onu daha fazla huysuz yapmış olabilir. Eğer sorunuz devam ederse, bir uzmandan tavsiye almayı düşünün.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nazenin

20 Temmuz 2026 18:41
O dönemde bizde de uyku gerilemesi ve uykuya direnme olmuştu sonra 5,5 aylıkken dişi çıktı gece de sık sık uyanıp emdi ama diş sancısı da geçince şükür biraz daha düzeldi. Hem atak hem de dişin aynı anda gelmesi muhtemelen etkiledi sizin bebişi de
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir