4.5 ay ek gıda
205 görüntüleme
B
Buse N.
30 Mayıs 2025 11:19
Hocam Bebeğim 4.5 aylık canlı destekli oturuyor başını dik tutabiliyor. Sadece mama ile besleniyor . Sizce ek gıdaya ne zaman geçmeliyim. En azından kaşık mama vs verebilir miyim. Boy 62 kilo 7. Sadece mamayla besleyen anneler siz nasıl ilerlediniz
Ö
Özlem D. K. ..
31 Mayıs 2025 12:35
Bizde tıpkı sizin gibiyiz 5. Aya girdigimiz gibi tadım başladık 3 gün kuralı da yok dedi doktor biran önce beslenmeye adapte olsun ve önüne koy dokunsun hissetsin dedi ben önüne koymadım henüz tadım yapıyoruz ama istekli olmasına rağmen diliyle kaşık itiyor muz hariç itti patates havuç yumurta sarısı kabak yoğurt hep itti 15 gündür deniyoruz bakalım
B
Buse N.
31 Mayıs 2025 13:47
Benim bebeğim de aynı şekilde sebzeyi diliyle itti sadece meyve püresi sevdi. En çok da muzu kayısıyla karıştırıp verdim bende artık
Ö
Öykü K.
31 Mayıs 2025 19:04
benim bebeğim de sadece mama içiyordu biz 4.5 aylıkken başladık tadımlara. sebzelerde ve meyvelerde 3 gün kuralı yapmadık ama peynir, yoğurt, yumurta sarısı, tam yumurta ve cevizde yaptık zamanı geldikçe. yumurta sarısında sıkıntı yoksa beyazını da verebilirsin demişti doktorumuz. 7. ayın başında vermeye başladım. şimdi 8 aylık oldu günde 2 öğünümüz ek gıda
A
Ayca S.
1 Haziran 2025 19:36
Benim doktorum patates ve havucu haşla suyundan vermeye çalış ... Sebzelerij kendisi bebek dik durunca dedi ama ben guvenemedim açıkçası ve vermedim
S
Selbi Ç.
4 Haziran 2025 02:00
Bizde şuan 4 aylığız sadece anne sütü aliyo kilosu da 6350 doktor 6. Ay da çok geç kalınıyo dedi ve ek gıdaya baslamami söyledi şuan sadece yoğurt denedi sevdi gibi dili ile ittirme veya öğürme yapmadı doktor meyveler ve elma suyu ile başla dedi ama ben sebzelerle ilerlemeyi düşünüyorum

Ayça K. A.
Hemşire
10 Ağustos 2025 22:51
4.5 ayda bazı hekimler bebeğin durumuna göre sebze sularından tadıma başlatıyor ama meyve tattırmak püre denemek çok yanlış bir uygulama