4.4 Aylık Bebeğim. Sütüm Neredeyse Kesildi
138 görüntüleme
R
Reyhan F.
4 Nisan 2026 00:50
Bebeğim 4.5 aylık. Sütüm ilk günden beri hep az gibiydi. 2.5 ay anne sütüyle gittim sadece ama hep ağlardı belki açlıktan. Mamaya başladık şimdi de işe başladım. Gündüz emziremediğim için sütüm yok denecek kadar az. Artması için neler yapabilirim? Sadece mama yiyince vicdanen kötü oluyorum. Emzirmek isteyince de az geldiği için sinirlenip reddediyor mama alıyor.
F
Fatmanur N.
4 Nisan 2026 00:53
Serbest sağım pompası alıp sağabilirsin, göğüs ne kadar uyarılırsa o kadar üretir, ayriyeten bestlak gibi süt artırıcı karışımlar da kullanabilirsin, ama en iyisi meme uyarısı

Esra D.
4 Nisan 2026 00:54
Bol su, dere otu, incir, rezene çayı. Süt arttırıcı çaylar. Bunlar bende hep işe yaramıştı. Fırsat bulabilirsenz power pumping ile sağım. İş yerinde sütünüzü sağarken bebeğinizin foto ve videolarına bakın duygusal olarak, süt sağımında faydasını görmüştm onunda.
R
Rumeysa D.
4 Nisan 2026 00:55
Sağım yapmayı illa ki denemişsinizdir. Ama pes etmeyin. Stres sütün düşmanı. Bol su tüketin ve sütünüzün arttığını söyleyin içinizden, olumlamanın vücuda etkisi çok büyük ki zaten süt üretimi hormonla alakalı. Biraz hikaye gelebilir ama inanarak deyin bence. Bir de birlikte olduğunuzda hep emzirmeyi teklif edin belki size çözüm olur naçizane🥰
M
Melike Ş.
4 Nisan 2026 00:56
Bol su stresi olabildiğince azalt uyku sık sık emzirme de sütü çoğaltır onun dışında yiyecek içecek olarak kuru dut kuru incir kaynatıp içip yiyebilirsin semiz otu Bestlak damla kullanabilirsin belki bir yandan yulaf ezmesi çok faydalı hemde süt arttırır yoğurtla yiyebilirsin ince öğütülmüş olanlar daha rahat yeniyor kuru yemiş yeşil yapraklı sebzeler helva doğal beslenme süttünü arttır inşallah stres olma ve kendini rahat bırak iyi bir anne olduğunu unutma öylede böyle de bebeğin büyeyecek
S
Seda S.
4 Nisan 2026 00:56
Öncelikle üzülmeyin hem sütünüz için bebeğinizin mutlu bir anneye ihtiyacı var. Bazen her şey yolunda gitmeyebiliyor benim de sütüm çok az geldi ve doğduğundan bu yana mama vermek zorunda kaldım başta psikolojim çok bozuldu ama bebeğime mutlu bir anne lazım die kendimi toparladım. Bu süreçte emzirme danışmanlığı da aldım. Onun söylediklerini aktarıyorum size. Öncelikle her biberon meme reddi yapabilir biberon kullanımını kaldırmak gerekiyor. Emzirdikten sonra memelere ikinci bebek uyarısı vermek için 15 er dakika masaj modunda sağmak gerekiyor. Sıcak uygulamalar masajlar da etkili elbette en etkilisi bol bol emzirmek özellikle gece 12-6 arası emzirmek ve sağım yapmak çok etkili oluyor. Ve boool su
G
Gözdenur K. Ş. ..
4 Nisan 2026 01:06
Gün aşırı bulgur pilavı yiyin irmik helvası da işe yarar kendinizi asla aç bırakmayın bol su ile destekleyin birde boza için
G
Gül T.
4 Nisan 2026 01:07
Hiç üzülmeyin az da olsa var ve doğru tekniklerle artabilir. Bebeğim doğduğunda 5 gün antiniyotik için hastanede kaldı getirdiğimizde kontrolde az kilo almış mama verin dediler biberon vs derken 1.5 ay hiç memeye gelmedi sonra kendiliğinden emdi şu an 4.5 aylık önemli olan SÜREKLİ DÜZENLİ ŞARJLI TAKILABİLİR GÖĞÜS POMPASI İLE SAĞIM YAPMAK GECELERİ 2-5 ARASI KESİNLİKLE EMZİRME + SAĞIM. SAĞIM OLARAK POWER PUMP YÖNTEMİ HER GECE YAPILMALI FIRSAT OLURSA GÜNDÜZ 1 kez YAPILMALI ANNENİN VİTAMİN DESTEĞİNE DEVAM EDİLMELİ HER GÜN ALTIN SÜT KARIŞIMI (1 kupa ılık süt içine 1tatlı kaşığı zerdeçal ve bal 1 çay kaşığı ucuyla tarçın zencefil varsa lohusa yağı) + 2 inciri kaynar suda yumuşat sonra 2 yemek kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı pekmez 1 su bardağı süt hepsini blandırdan çek smoothie yap iç bunları da sık sık yapmaya çalış MİLKİN TABLET
F
Feyza E.
4 Nisan 2026 01:11
Benim bebeğim rsv nedeniyle yoğun bakımda yattı. O süreçte sütüm kesilmişti neredeyse hiç yoktu. Bol su içtim, bir buçuk saatte bir iki göğsümü de 15er dk sağdım. Geceleri de mutlaka bir sağım yaptım. Bazı geceker power pumping de yaparak tekrar toparladım çok şükür. Pes etmeyin. Düzenli sağın. Süt gelmese bile mutlaka minimum 15 dk göğsü uyarın. Bir hafta on güne ciddi fark görürsünüz. Bunun yemek içmekle hiç alakası yok yani. Bir de benim bebeğim de emmiyor. Ben de sağımla besliyorum. . Zor oluyor ama anne sütü alıyor mu alıyor. Siz de böyle devam edersiniz gerekirse