40+6 Pozitif Vajinal Doğum Hikayem :)
201 görüntüleme
B
Burcu T.
22 Haziran 2025 10:43
Merhaba bu benim ilk gebeliğim ve doğumum doktorumum çatı muayenesi yapıp sen 4 buçuk kilo bi bebek bile doğurursun demesi üzerine zaten sezaryen olma korkumun da olmasıyla aksi bir durum gelişmedikçe kendimi akışa bırakıp vajinal doğum için hazırlık yapmaya başladım doğum öncesi neredeyse bir ay yalancı sancı dediğimiz kasılmalarım çok yüksek derecelerde vardı ama hiç açıklığım yoktu sancılarım düzenli gelmeye başlayınca nst çektirdim 1 cm vardı ancak 2 olana kadar evde sancı çekip 40+6 olduğum için kakasını yapma vs durumlarından hastanede takip edilmenin daha doğru olacağını düşündüm akşam 8 de girdiğim odada sabaha karşı 04:50 de doğum yaptım gerçekten çok zordu kimseye kolaydı şöyle mükkemmelidi böyle iyiydi diye güzellemeyeceğim çok kez vazgeçmenin ucuna geldim bayılacağım dediğim anlar oldu ama sıcak suyun o anlarda faydasını çok gördüm açıklığımı birden 3 cm falan yükseltti devamlı gelen bir his var ortada nefes alıyorsun o ağrıyı kabul ediyorsun bebeğinle birlikte yapıyorsun bunu ve sonra bağırıyorsun istemsizce bence bağırmak da bu işin bir parçası gücünü ortaya koyuyorsun tüm vücudun titriyor dudskların çatlamış susuzluktan ama sona çok yaklaşmışsın bebeğin kendini itiyor doğal bir güçle bedenin bir doğumu başlatmaya çalışıyor işbirliği içindesiniz ve sonunda kavuşuyorsun ;) benim bebeğim hiç ağlamadı o an bunu farketmedim çünkü kendimde sağlıkçıyım ağız içinde ki sekresyonu oksijen değeriyle vs herşey normal mi diye ilgilenirken sonrasında düşünüyorumda neden hiç ağlamadı gözleri açıktı karnımın üstüne koydular bana baktı ve bir saniye göz göze geldik hiç unutamıyorum doğduğu andan itibaren hamileliğim ve doğum sürecim ve tüm sancılar bitti onunla birlikte anneliğe doğdum :)
G
Gamze A. ..
22 Haziran 2025 12:02
Okurken tekrar doğum anımı yaşadım resmen :) sağlıkla büyüsün minik
B
Burcu T.
22 Haziran 2025 21:05
Teşekkür ederim sizinki de öyle :)