40+2 Vajinal Doğum Hikayem

144 görüntüleme
S

Si̇bel S.

1 Temmuz 2025 06:37
Hamileliğimin en başından beri normal Doğum yapmayı çok istedim hep onu düşündüm(normal dogumdan korkup sezaryen olan kan görünce tutulan arkadaşlarım vardi) ama ben aksini düşünmedim en azından ilk Doğum için bunu yaşamak istedim. Bana da doktorum hersey normal ilerliyor diyordu ama 38 bitince doktor birkaç gün daha bekleyelim hastaneye yatisini vereyim doğumu biz başlatalım olursa normal olmazsa sezaryen yaparız demişti hatta sana prenses Doğum yaptircam demişti ama bizde söyle birsey vardi ben yaşadığım şehrin araştırma hastanesine gidiyordum o zaman da dogumhane tadilattaydi aylardır doktorum da bana sen doğurana kadar açılır diyordu ama ben cuma günü şehir hastanesine gittim suyum geldiği için (araştırma hastanesinin dogumhanesi de p.tesi açıldı) neyse sabaha doğru tuvalete kalktım suyup geldi daha önceden Doğum eğitimi aldığım için sakın ve sabırlı davrandım zaten herseyim hazır arabadaydi hemen bir duşa girdim sonra giyinip bekledim kasilmalarim cok sıklaşinca 6 ya doğru hastaneye gittik ultrasonla baktılar muayene yaptılar acilmam 3cm yoktu ama suyum geldiği için yatış verdiler 1 saatten fazla nstye bağladılar sonra dogumhane katına aldılar 5 saat kendi sancimi çektim acilmam cok yavaş olduğu için suni verdiler 7 saat de suni çektim benim için çok zordu çünkü odaya ne eş ne aileden birisi kimseyi almiyorlardi duygusal anlamda çok yalnız ve eksik kaldım eğer birisi alsaydı belki de daha kolay olacaktı çünkü kafamı dagitacagim konuşacağım kimse yoktu düşündüğüm tek sey biran önce doğurup sancimin bitmesiydi aksam 5.30 gibi doğuma aldılar 6.30 gibi doğum yaptım ikin falan derken 1 saat sürdü ama Allah sana o gücü veriyor dayanıyorsun ben yaşadığım herseyi unuttum yine olsa vajinal Doğum yaparım diyorsun bu arada iğne falan yapmadılar ağrıyı kesmek için şehir hastaneleri yapmiyormus 3.500 kg 47 cm bi kızım oldu şimdi geriye dönüp bakınca ne yaşarsan yaşa ne şekilde Doğum yaparsan yap hepsini unutuyorsun çocuğunun yanında olması herseye değer. Rabbım herkese sağlıcakla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin. Kimseyi dinlemeyin kulak asmayın icinizden geleni yapın anne içgüdüsünü dinleyin.

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir