40 Günlük Bebek Kaka Sorunu
208 görüntüleme
M
Merv
Premium Üye
29 Haziran 2026 13:31
Bebeğim 40 günlük. Günaşırı ağlayarak kaka yapmaya çalısıyor. Uykusunda bile ıkınıyor ve sürekli uyanıyor, ağlıyor. Masaj, gribe water bunlar yetmedi. Yapmak isteyip yapamadıgı ortada. Ama ne yapacağımı bilemiyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Haziran 2026 14:09
40 günlük bebeğinizin kaka sorunu ve huzursuzluğu konusunda endişe duyduğunuzdan eminim.
Bebeğinizin kaka yaparken ağlaması ve zorlanması normaldir, özellikle de 40 günlükken. Bu yaşta bebekler genellikle bağırsak hareketleri konusunda zorlanabilirler.
Bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olmak için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Anne sütü veya mama: Bebeğinizin beslenmesine dikkat edin. Anne sütü veya mama yoluyla yeterli besin alması önemlidir.
2. Bebek masajı: Denediğiniz masajı devam ettirin. Masaj, bebeğinizi rahatlatmaya ve bağırsaklarını hareket ettirmeye yardımcı olabilir.
3. Gripe water: Denediğiniz gripe water'ı (sıvı) kullanmaya devam edin.
4. Bacak egzersizleri: Bebeğinizin bacaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettirebilirsiniz.
5. Doktor kontrolü: Bebeğinizin doktoruyla konuşun. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.
Umarım bu öneriler yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu önemlidir.
Bebeğinizin kaka yaparken ağlaması ve zorlanması normaldir, özellikle de 40 günlükken. Bu yaşta bebekler genellikle bağırsak hareketleri konusunda zorlanabilirler.
Bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olmak için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Anne sütü veya mama: Bebeğinizin beslenmesine dikkat edin. Anne sütü veya mama yoluyla yeterli besin alması önemlidir.
2. Bebek masajı: Denediğiniz masajı devam ettirin. Masaj, bebeğinizi rahatlatmaya ve bağırsaklarını hareket ettirmeye yardımcı olabilir.
3. Gripe water: Denediğiniz gripe water'ı (sıvı) kullanmaya devam edin.
4. Bacak egzersizleri: Bebeğinizin bacaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettirebilirsiniz.
5. Doktor kontrolü: Bebeğinizin doktoruyla konuşun. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.
Umarım bu öneriler yardımcı olur. Bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu önemlidir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
H
Hatice A.
29 Haziran 2026 15:29
Benim de bebeğim 42 günlük, aynı şekilde yapıyor. Anne sütüyle beslenen bebeklerde 7-8 güne kadar yapmaması normal kabul ediliyor. Ben çok ıkındığı günlerde zeytinyağı veriyorum yarım çay kaşığı ertesi gün rahat yapıyor. Kilo alma döneminde her gün kaka yapmıyorlar içiniz rahat olsun.
Ağlamalara gelince maalesef sebepsiz ağlamaların pik yaptığı dönemdeyiz🤦🏻♀️ size ve kendime sabırlar diliyorum 🙏🏻 ama bu günler de geçecek emin olun 🌷
Ağlamalara gelince maalesef sebepsiz ağlamaların pik yaptığı dönemdeyiz🤦🏻♀️ size ve kendime sabırlar diliyorum 🙏🏻 ama bu günler de geçecek emin olun 🌷

Duygu B. B.
29 Haziran 2026 16:38
Anne baba olarak bebeklerimizi zor durumda bırakmak istemiyoruz. Bu yüzden canlarının yandığını düşünüp çeşitli şekilde çözüm arıyoruz. Bebekler henüz tam olarak hangi kaslarını çalıştırarak ne yapacaklarını bilemedikleri için bu durum çok normal. Sizin yapmanız gereken her beslenme öncesinde açken karnına masaj yapmak ve bağırsak hareketlerini dışarıdan hızlandırmaya çalışmak. Zeytinyağı önerisi her bebek için iyi değil ne yazık ki. Doktorunuzla görüşün. Gazı arttırıp, alerjiye neden olabiliyor. Ben ıkınınca hemen kucağıma alırdım yüzü dışarı bakarken bacaklarını tutup sanki alaturka tuvalete tuvaletini yapar gibi bacaklarını karnına çeker uzatırdım. Yerçekimiyle de biraz daha rahat olurdu.
Yükleniyor...