40 Dakika Emme Süresi Normal mi?

190 görüntüleme
S

Sinem Y.

Premium Üye
1 Eylül 2026 14:32
Merhaba oğlum 49 günlük. Yenidoğanken sarılık olmasın diye sağ sol meme 20 şer dakikadan 40 dakika emzirmeye çalışıyordum. Zamanla çene kasları kuvvetlenir dakikalar azalır diye düşündüm ama hala her iki memeyi o sürelerde emiyor. Tek meme vermeyi deniyorum bitirdikten sonra 2. Teklif ediyorum direkt aç bir şekilde kapıyor hiç reddetmiyor. 40 dakika emme çok yormaya başladı bu durum normal mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Eylül 2026 14:32
haba, 49 günlük bebeklerde emme süresi bir hayli uzun gibi görünüyor. Normalde bebekler 5-20 dakika arasında emebilir. İki meme ile 40 dakika emmesi epey uzun sürdüğü için yorgunluk ve huzursuzluk gibi sorunlar yaşıyorsan bazı şeyleri denemek isteyebilirsin.

1. Bebek doyuyor mu? Bebeğin bezini düzenli olarak kontrol edebilir, doktorun ile görüşebilirsin.
2. Emzirme pozisyonunu dene: Bebeği kucağında emzirme, dik emzirme gibi farklı pozisyonlar denemek isteyebilirsin.
3. Tek meme ile besle: 20-30 dk tek meme ile besleyerek başlayabilirsin.
4. Sütünüzü kontrol edin: Sütünüzün yetip yetmediğini kontrol edebilir, gerekirse takviye edebilirsiniz.
5. Doktor kontrolü: Bebeğin kilo alması, genel sağlık durumu, doktor kontrolü ile takip edilmelidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Busec.

Premium Üye
1 Eylül 2026 17:01
Merhaba benim kizimin aktif emmesi ve cene kaslarinin gelismesi 65. Gunu bulmustu, zamanla emme suresi azalacaktir , zaten 3. Aydan sonra dikkatlerini hersey etkileniyor siz isteseniz bile cok uzun emmedikleri zamanlar geliyor. Eminim suan cok yorucu geliyor ama bu gunler hizlica geciyor. Yutkunma sesini duymak ve kilo artisinin doktor tarafinda sorun yok denmesi asıl onemli kriterler. Belki ilk 10 dk aktif emiyor daha sonra yoruluyor ve sadece yakin olmak icin devam ediyor ve bu cok normal
D

Derya ş.

1 Eylül 2026 17:26
Benm de ilk aylarda yarım saat kadar tutuyordu. zamanla sure azaldı.
R

Rabia

1 Eylül 2026 17:41
Hiç bu doğru mudur o doğru mudur diye düşünmeyin bebeğniz ne kadar emmek istiyorsa emsin
B

Buse N. Y.

Premium Üye
1 Eylül 2026 20:31
Benim bebegimde sürüyordu özellikle geceleri emmeye kalktiğında emzir altını al yatır tam 1 saat sürüyordu. Sonra 5 10 dkya inecek. Siz istedikce verin hala cok minik 勺
S

Sümeyye

Premium Üye
1 Eylül 2026 20:52
Islak bez sayısı normal mi normalse emsin ama az ise emdiği halde belkide aktif ememiyordur bir emzirme danışmanı ile görüşün ama herşey normal sadece emmesi uzunsa o zamanla kısalır sorın olduğunu düşünmüyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir