4 yaş erkek çocuk persentil alt sınırda olması
105 görüntüleme
G
Gamze K.
3 Haziran 2025 22:04
Oğlum 4 yaş 4 aylık şuan 96 cm doğduğunda 48 cm di büyümesi var ama hep alt sınırda ilerliyor yaşıtlarına göre boyu kısa gibi bir sorun olur mu endokrine gitmek gerekir mi babasinin boyu 1.78 annenin boyu 1.57
C
Canan V.
7 Haziran 2025 22:01
Merhaba, benim oğlumda 3 yaş 1 aylık... yemek bebekliğinden beri hep sıkıntıydı hala öyle, hem seçer hem çok az yer... 11,700 kilosu 92 cm boyu. Her doktora götürdüm götürüyorum.. hepsi farklı birşey söylüyor. Endokrin mama verdi, gastroentoloji reflüsü yada başka bir sorubu varsa mamada işe yaramaz endoskopi yapalım dedi, alerji doktoru çok belirgin nir alerjisi yok dedi... bebekliğinden beri takip eden doktoru böyle kabul et dedi, acil doktoru bu cocuk takviye mama almalı dedi... yanii ben hayattan bezdim .. bide ben 1,68 baba 1,78 .. kısada değiliz😪 Tavsiyem kesinlikle endokrine götürün alerji baktırın.. 4 yaş bazı tedavilerin başladıgı sınır yaş.. gerekli birşey varsa geç kalmamak adına götürün derim🙏bellki size iyi doktorlar denk gelir

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
9 Haziran 2025 03:42
Açıkçası büyüme sorunlarını çocuk doktorunuz rahatlıkla izleyebilir ve tedavisini verebilir. Eğer anne ve baba boyuna göre çocuğun izlemleri çok kötü durumdaysa öncelikle sol el bilek Grafisi yaptırarak kemik yaşı hesaplamanızı tavsiye ederim. Sonrasında sorun varsa hormon doktoruna gidebilirsiniz. Hormon doktoruna gittiğiniz zaman o sadece hormon açısından bakacaktır. Yani sorununuzu çocuk doktoru daha doğru şekilde daha geniş bir açıdan izleyebilir. Eksiklik görürse zaten çocuk doktorunuz sizi yönlendirecektir…
G
Gamze K.
9 Haziran 2025 08:39
Hocam takipli doktorumuz boyu alt sınırda ama büyümesi var durmasi yada gerilemesi bizim için sorun olur 5 yaşa kadar bir bakalım eğer hala alt sınırda devam ederse endokrine gidersiniz dedi babasının boyuna ulaşacağını düşünüyorum dedi ama ben endişeleniyorum yinede