4 Yaş Başka Çocuklara Karşı Davranış

65 görüntüleme
F

Fatma S. ..

16 Şubat 2026 22:27
Kızım 4 yaşında oyun parkına gittiğimizde bir çocuk ona bununla oynama derse geri çekiliyor.ağlayacak ağlayamıyor yüzünü bir değişik yapıp onun oyununun bitmesini bekliyor.parka gidiyoruz kaydırakta birileri koşup gelince kenara çekiliyor sırasını veriyor.artık üzülüyorum o öyle yaptıkça.bir süre kardeşinden dolayı çok dışarı çıkamadık. Ama yinede oyun parklarına en azından pazar günleri götürdük.hem hafta içi hem hafta sonu çıkarıyoruz ama nasıl öğrenecek bilmiyorum. Böyle söyleyebilirsin gibi bazı cümleler söyledim ona. Evde oyun oynatıyorum öyle davranıyorum mesela bana cevap vermesini bekliyorum banada bişey demiyor.bu yaş grubunda çocuğu olan böyle davranan var mı acaba?
B

BY

16 Şubat 2026 22:37
Merhaba, kızım henüz bir aylık fakat buna bir okul öncesi öğretmeni olarak cevap verebilirim. Yalnızca bu olaydan yola çıkarak tam yorum yapmak zor. Bazı çocuklar mizaçları gereği de biraz daha çekingen olabiliyor. Kızınızın biraz daha atılgan ve sosyal ortamlarda rahat olmasını sağlamak için önce evde ona alan açmalısınız. Özgüvenini yükseltmek için yaşına uygun başarabileceği görevler verebilirsiniz, başarı hissini tattıkça ve ben yapabilirim dedikçe daha rahat hareket etmeye başlayacaktır. Bu esnada onun evde vermiş olduğu kararlara saygı duyarak, karşı çıkmalarını da biraz yüreklendirerek, saygı sınırını aşmadan sorgulama yapabilmesini sağlayarak sesini daha çok duyurmasını destekleyebilirsiniz. Çocuklar sınırlar içinde özgür olmalılar derim velilerime. İlkokul öncesi mutlaka okul öncesi eğitim almasını sağlamanızı öneririm :) aşılabilecek bir sorun.
F

Fatma S. ..

16 Şubat 2026 23:01
Sofra kurar, çamaşır katlar benimle.kardeşine mama vermek istediğinde izin veririm. Evde birçok şeyi yapar ve karışmam.bize gelince istediği yada istendiği şeyleri çok güzel anlatır.sürekli kendi istediği için etkinlik kitabı yapar.okuduğumuz kitapları ezberlediğim için sürekli okur.boyama makasla kesme sürekli birşeylerle uğraşır.kardeşi elinden birşey çekince bile daha bir kere vurduğunu ittirdiğini görmedim.
F

Fatma S. ..

16 Şubat 2026 23:05
Kardeşi(14 aylık)ağzına atar diye kağıt, küçük oyuncak yerde bırakmaz başkalarını bile uyaracak bilinçte bir çocuk.bana bugun kendi cümleleriyle tabi empati kurmam gerektiğini bile anlattı.tek sıkıntımız sanırım bu ve birazda yüksek ses. Ama dediklerinize tekrar dikkat edeceğim teşekkür ederim cevabınız için. Ortalama 84 aylık olduklarına 1. Sınıfa başlatın diyor ya bir çok uzman ordan yola çıkarsak önümüzdeki sene anaokuluna versem 2 sene kadar gitmiş olacak sanırım o nasıl olur sizce?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir