4 Kilo Üzeri Normal Doğum
721 görüntüleme
D
Derya Ö.
9 Haziran 2026 08:55
Bebeğin 4 kilo civarında olması ya da geçmesi normal doğum ihtimalini azaltır mı?
N
Nazlıcan
Premium Üye
9 Haziran 2026 08:58
Çoğu doktor 3800 sonrası riske girmiyor diye biliyorum, ama kendi doktorunuzla konuşmanız en doğrusu. Tüm şartlar uygunsa belki dener doktorunuz
C
Cansu I.
9 Haziran 2026 09:06
4235 gram doğdu bebeğim, son ultrasonda doktorumuz 3800 gördüğünü ama değişken olabileceğini söylemişti ebe kontrol ettiğinde vücudun kilolu doğuma müsait olduğunu söyledi. Doktoruma da ebemizede güveniyordum normal doğum yaptım ama tabi aklınıza takılan herrr detayı doktorunuza sorun ve cevaplar sizi tatmin ederse ona göre karar verin derim
A
Aslıhan G.
9 Haziran 2026 10:24
Tamamen doktorunuzun yönlendirmesi ile ilerleyebileceğiniz bir süreç . Çoğu doktor riskli diyerek bu riski göze almıyor . Bebeğin geliş pozisyonu sizin kas yapınız da önemli . Fakat yurtdışında yaşayan kuzenim 5 kilo normal doğum ile dünyaya getirdi bebeğini . Örnekleri yok değil elbetteki :)
E
Ece ..
11 Haziran 2026 01:52
Merhabalar, ben vajinal doğum istiyordum benim doktorum vajinal doğumda 4.5 kilo sonrası anneyi zorlayabilir olarak bakabiliriz dedi ama burada pek çok parametre var omuz genişliği bebeğin pozisyonu açıklık gibi gibi, bence nasıl doğacağına anneden daha çok bebek karar veriyor siz süreci akışına bırakın derim. Ben çok ısrarcıydım günün sonunda bebeğimin kalp arışları düştü acil sezaryene alındım sağlıklı bir bebiş şuan 7 aylık çok şükür iyileşme süreci vs çok kolay oldu korkulacak gibi değilmiş
Yükleniyor...