4 Gündür İshal 14 Aylık
84 görüntüleme
B
Buse
23 Aralık 2025 18:48
Kızım 4 gündür ishal ama arka arkaya bez değiştirdigim oluyor ortalama 4 kez yapıyor geçen gün 7 kere ishal şeklinde kaka yaptı.
Çok cıvık, yeşil, sümüksü. Normalde korkmam ama bu kadar fazla normal mi ? Hiç katı kaka yapmadı 4 gündür. Ve bugün farkettim yanakları soğuk. Ama kalın giydiriyorum belki karnı ağrıyordyr diye yani üşüdüğü için soğuk olduğunu sanmıyorum. Doktora gitsek mi
Çok cıvık, yeşil, sümüksü. Normalde korkmam ama bu kadar fazla normal mi ? Hiç katı kaka yapmadı 4 gündür. Ve bugün farkettim yanakları soğuk. Ama kalın giydiriyorum belki karnı ağrıyordyr diye yani üşüdüğü için soğuk olduğunu sanmıyorum. Doktora gitsek mi
M
Muvahhide A. ..
23 Aralık 2025 18:53
4 gün ıshal gecmemişse Dr gitmeniz lazım çok sıvı kaymi yaşar yoksa belki serum takarlar bekletmeyin...

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
23 Aralık 2025 18:59
Merhaba bebeğinizin genel durumu ishal sayısı ve miktarından daha önemli halsizlik göz altlarında çökme, deride dudaklarda kuruma iştahsızlık, çok uyuma gibi dehidratasyon belirtileri varsa daha çok sıvı vermeli beslenmeli.eger olmuyorsa muayne olmalısınız
B
Buse
24 Aralık 2025 06:49
Göz altlarında kızarıklık hafif morluk var ama bu durum arada oluyordu. Başka bir belirti yok. Bol su vermeye çalışıyorum ama geçmiyor besinini sadelestirdim bagirsaklari bozmasın diye yine çözüm olmadi. En iyisi doktora gitmek olacak sanırım
B
Buse
24 Aralık 2025 08:07
@Fatma Tanrıöver Probiyotik vermeli miyim? Evde damlası vardı günde 3 damla versem düzenler mi acaba?

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
24 Aralık 2025 08:32
Probiyotik verilebilir ama süreç uzadığı için yine de önce bir muayne olun derim geçmiş olsun
S
Sumeyye B.
24 Aralık 2025 08:47
İshal dışında çişli bez sayısı nasıl. Onu da çok önemsiyor doktorlar. Daha önce bebeğim ishal geçirdi günde 6-7 kez sulu dışkı yaptığı da oldu ve neredeyse 10 gün sürdü. Ama diğer klinik belirtilerinde Bi sorun yoktu. Çişli bez sayısı 5-6, iştahı iyi ekstra huysuzluk durumu yoktu. Doktor sorun yok demişti sonra kendiliğinden yavaş yavaş geçti
S
Sumeyye B.
24 Aralık 2025 08:49
Ama sıvı kaybı ile ilgili ufacık bir şüpheniz varsa ihmal etmeyin tabi
B
Buse
24 Aralık 2025 09:03
@Sumeyye Baldan çisli bezi çok fazla değil, sabah kalktığında biraz dolu oluyor gün içerisinde de üç kez falan alıyorumdur herhalde ona çok dikkat etmedim acikcasi çünkü çiş dolmaya vakit olmadan kaka yapiyordu onu alıyordum hep. Bugün henüz kaka yapmadı bekliyorm yine ishal şeklinde yaparsa götüreceğim doktora. Birkaç gün önce huzursuzluk vardı karninin ağrıdigini düşünmüştüm ishalden kaynaklı şuan genel durumu iyi gibi. Sıvı kaybettiğini halsizlik olduğunda mi anlayacağız. Çok da halsiz değil çünkü hareketli oyunlar oynuyor. Sadece gün öğlen uykusunu 1 saat fazla yaptı
B
Buse
24 Aralık 2025 09:05
@Sumeyye Baldan Şimdi kakasını yaptı yeşilden sarıya dönmüş az ve daha katıydı ama ondan önce iki tane muz püresi yedirmistim. Şimdi de vücudunda yani karnında hafif küçük küçük kırmızıklar var alerji mi oldu acaba başka yerinde yok kırmızilik
B
Buse
24 Aralık 2025 09:06
Ama her zamanki yediği şeylerden farklı birşey vermedim
S
Sumeyye B.
24 Aralık 2025 09:25
Tam bir şey diyemiyorum açıkçası ek gıda olunca biraz daha değişir. Benimki sadece anne sütü alıyordu. Alerjiden de şüpheleniyorsanız içiniz rahat etsin diye götürün yine doktora
B
Buse
24 Aralık 2025 09:40
Evet randevu aldım zaten götüreceğim bugün, teşekkürler
B
Buse
24 Aralık 2025 11:50
İshali geçiyo dediğim için birşey vermedi. Gaita örneği istedi sadece, vücutta ki kızarıklıklar da sıcaktan dedi. Karnı ağrıyorsa diye kalın giydirmistim çünkü. Şükür şimdilik bişey yok bı de gaita sına bakılsın rahatlarm
S
Sumeyye B.
24 Aralık 2025 13:29
İyi çok sevindim. Annelik zor süreç valla Allah kolaylık versin hepimize
B
Buse
24 Aralık 2025 13:49
Amiiin inşallah çok teşekkür ederim