4 Buçuk Aylık Sulu Kaka
114 görüntüleme
E
Ece Ü. ..
31 Temmuz 2025 19:33
Merhabalar kızım 4 buçuk aylık anne sütüyle besleniyor, aşırı sıcaklar başladığından beri (yaklaşık olarak 2-3 haftadır) kakasının kıvamı değişti daha sulu oldu. Sayısı değişmedi ancak günde 2-3 halâ. Ek bir şikayet yok ateş halsizlik vs. Acaba ishal mi yoksa sulu kaka mı aranızda bu durumu yaşayan var mı?🌸
D
Dilan Ö.
31 Temmuz 2025 19:34
Sulu kaka eşittir ishal
D
Dilan Ö.
31 Temmuz 2025 19:35
İshal olmuştur minnacık muz verin bence
D
Dilan Ö.
Küçük ama yer
D
Dilan Ö.
Tabi siz bilirsiniz 💕
E
Ece Ü. ..
31 Temmuz 2025 19:40
Yaa ishal mi diyorsunuz😟 2 hafta ishal için uzun bir süre değil mi sayısı az olduğu için ishale pek ihtimal vermemiştim açıkçası 🙄

Yasemin İ. K.
31 Temmuz 2025 19:45
Benim bebeğimin hep öyleydi yani ateşi huzursuzluğu yoksa bir şey yoktur. Benimki de 4 aylık. 4bucuk aylık bebeğe Katı gıdaya başlamak(muz vermek) uygun değil yani zaten ishal olduysa bile bu şekilde tedavi edilmez. Sağlıklı günler dilerim🌸
D
Dilan Ö.
31 Temmuz 2025 19:48
Muz yedirmek derken ne anladığınız sizin kapasitenizi kapsar 4 aylıkken doktor tavsiyesiyle ek gıdaya başlayan anneyim ve bebeğim rotavirüs geçiren bi anneyim tavsiyesiniz çok yersiz tedavisi ilaç olmaktansa minnacık bi çay kaşığı ezilmiş muz vermesinden bahsedilmişti orda ilaç önermeyi bende bilirdim sizin gibi

Yasemin İ. K.
31 Temmuz 2025 19:49
Dilan Hanım sadece anne sütüyle beslenen 4aylık bebeklerde sulu Kaka eşit değildir ishale. İshal bir bağırsak enfeksiyondan kaynaklanır ve ateş, kusma, halsizlik, iştahsızlık vs gibi belirtilerle birlikte görülür. Benim bebeğimin doğduğundan beri böyle kakası. Hiçbir doktor sorun olduğunu söylemedi. Her bebek ve her kaka şekli hastalık değildir.
D
Dilan Ö.
31 Temmuz 2025 19:50
Ama tabiki ishal için 2 hafta çok uzun haklısınız onun kakasi sizin anne sütünüz le de iliskilendirilir muhtemelen çok sıvi aldınız sıcaklardan oda biraz sulu yapıyor olabilir tabiki oradaki suluyu biraz daha açmak lazım

Yasemin İ. K.
31 Temmuz 2025 19:51
Siz doktor tavsiyesi ile başlamışsınız, burda doktor olmadığınız halde 4aylık başka bir bebeğe katı gıda verin diye tavsiyede bulunuyorsunuz. Benim ilk bebeğim de rota geçirdi. Rota bir virüstür ve muzla tedavi edilmez. Saygılar dilerim
D
Dilan Ö.
31 Temmuz 2025 19:51
Muhatabım sorunun sahibi yasemin hanım tesekur ederim yine de sağlıklı günler 💕
G
Güzel �.
31 Temmuz 2025 19:52
Merhaba biz de yeni 5 aylık olduk. Geçen ay doktor kontrolünde doktorumuza söyledik her gün bir defa max.2 defa sulu kaka yapiyor doltorumiz önemsemedi ilaç ve ya sorun olduğuna dair bir şey demedi. Ve epey oldu sulu kaka yapması ayrıca ateş halsizlik yok. Şuan okuyunca ben de bir tık korktum yarın 5.ay kontrolümüz var inşaAllah bir sorun çıkmaz

Yasemin İ. K.
31 Temmuz 2025 19:55
Evet ama burda yazdığımız her şeyi birçok anne okuyor Dilan Hanım. Yersiz endişelere veya korkuya, yanlış tedavi yöntemleri denemeye yöneltebilir annelerimizi. Bu sebeple ben sizi de buradaki tüm annelerimiz gibi muhatap aldım ve alırım. Gönlüm rahat etmezdi görüp sessiz kalmaya. Şahsınıza yönelik değil verdiğim cevaplar, size de bebeğinize de sağlıklı günler dilerim🌸
B
Büşra A.
3 Ağustos 2025 21:12
Anne sütü ile beslenen her bebek sulu yapabilir ve bu bir hastalık belirtmez arkadaşlar benim oğlum ek gıdaya geçene kadar fışkırta fışkırta sulu şekilde yaptı. İshal demek bir günde yaptığından çok daha fazlasını yapmak demek. Çok daha erken muz yedirmek için bence. Yine de bir kontrol ettirin derim ama ishal olduğunu düşünmüyorum.
E
Ece Ü. ..
3 Ağustos 2025 21:52
Çok teşekkür ederim değerli yanıtlarınız için, içim biraz rahatladı sayenizde. Sevgiler💜
S
Saziye G.
3 Ağustos 2025 21:54
Bence bebeğiniz ishal değildir sadece anne sütü alıyorsa. Benim bebeğimde öyleydi herhangi bir sorun görmemişti doktorumuz