4 Aylık Uyku Gerilemesi
100 görüntüleme
B
Büşra Ü.
7 Temmuz 2025 20:16
Merhaba
Oğlum 1 hafta sonra 4 aylık olacak bugün her zamankinden farklı bir durum yaşadık. Gündüz Uykusundan ağlayarak uyandı akşam vakti gelince yine ağlamalar ve huzursuzluk devam etti. Sürekli gözlerini ovuşturup esnedi uykusu var besbelli ama bir türlü dalamıyor uykuya. Normalde kucakta uykuya dalmayı çok seven bi çocuk ama asla durmadı kucağımda. Sebebi nedir anlayamadım diş mi çıkarıyor? Yoksa uyku gerilemesi mi yaşıyoruz bilemedim.. en son çare beyaz gürültü açarak uyutabildim belki benimle bu durumu yaşayan vardır, normal midir bu durum ?
Oğlum 1 hafta sonra 4 aylık olacak bugün her zamankinden farklı bir durum yaşadık. Gündüz Uykusundan ağlayarak uyandı akşam vakti gelince yine ağlamalar ve huzursuzluk devam etti. Sürekli gözlerini ovuşturup esnedi uykusu var besbelli ama bir türlü dalamıyor uykuya. Normalde kucakta uykuya dalmayı çok seven bi çocuk ama asla durmadı kucağımda. Sebebi nedir anlayamadım diş mi çıkarıyor? Yoksa uyku gerilemesi mi yaşıyoruz bilemedim.. en son çare beyaz gürültü açarak uyutabildim belki benimle bu durumu yaşayan vardır, normal midir bu durum ?
S
Sümeyra S.
7 Temmuz 2025 20:25
Normal olduğu söyleniyor fakat düzelmiyor bizde bitmedi 🥲
B
Büşra Ü.
7 Temmuz 2025 20:32
Ay hiç hazır değildim ya :) ne güzel gece-gündüz uyku düzeni oluşturmuştum. Yorucu günler başlayacak o zaman bugünden sonra 😅

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
7 Temmuz 2025 21:04
Aslında uyku gerilemelerinin en sık sebeplerinden bir tanesi de oral dönemin başlamış olması ve diş sancılarının bebeği rahatsız ediyor olması. Yani diş ihtimalini dışlamak adına temiz içerikli diş sancısı giderme ürünlerini kullanın. Bununla ilgili ayrıntılı bir YouTube videom var. Oradan yardım alabilirsiniz…