4 Aylık Meme Grevi
250 görüntüleme
Ş
Şeyda N. ..
29 Nisan 2026 17:36
İmdaaattt!! Doğduğundan beri emzirmek ip üzerinde cambaz gibi yürümek gibi oldu. Doğum kilosu 2650 gram , her ay 1 kg aldı ama [4.ay](4.ay) kontörlünde 600 gram aldığını görünce doktorumuz bunun alt sınırda normal olduğunu söyledi. Bu zamana kadar savaşarak meme veriyordum zaten çünkü çok gazlı bir bebekti memeyi ağzına alir 5-10 dk sonra ayaklarını karnına çeker sinirlenirdi emerken ama bir şekilde ite kaka [4.aya](4.aya) kadar geldik. 2,5 aylıkta 5-6 olan cisli bez sayısı [3.ayda](3.ayda) 4 e düştü ve şimdi 2-3 gündür meme emmek istemiyor ve çişli bez sayısı 3 e düştü.kafayı yiyeceğim gerçekten bu zamana kadar beşik pozisyonunda emen çocuğu sırf emsin diye inek gibi mememi yukarıdan sarkıtarak emzirmeye çalışıyorum ancak öyle bir kaç dakika alıyor ama sonra onu da bırakıyor ve başını çevriyor istemiyor daha fazla. Bende ısrar edip onu tiksindirmek istemiyorum ama bu şekilde de 3 ıslak bez ile 24 saati tamamlıyor aç kaldığını düşünüyorum. Meme görünce ağlamıyor çok şükür tek iyi tarafı bu hala kurtarabilirim gibi geliyor ama ne yapacağımı bilmiyorum acaba sütümü sağıp ona biberonla versem meme reddi yapar ve kaş yapayım derken göz çıkartır mıyım? Ve bu [4.ay](4.ay) meme reddi ne kadar sürecek tam gazını kendi çıkarmaya başladı derken bu başladı şimdide ..
M
Mervenur E.
29 Nisan 2026 17:44
Merhabalar sorununuz aynısını bende yaşıyorum ve bebeğim 3.5 aylık emzirme danışmanına gittim ondan aldığım bilgileri size aktaracağım öncelikle bende sizin gibi mememi sarkıtıp emzirdim bana söylediği kesinlikle istemiyorsa ısrar etme nasıl yöntem bulduysan ona devam et ve düzenli emmediği için süt sağma pompası aldırdı sütümün bitmemesi için şimdi süt sağıp kaşık biberon kaşık veya enjektörle ver dedi bu şekilde bir haftada 160 gr aldırdım ancak size tavsiyem kesinlikle biberon kullanmayın sağıp kaşıkla enjektörle verin gerekirse emmediği yerde
S
Sultan D. C.
29 Nisan 2026 18:59
Merhaba benim bebeğim ilk haftalarda meme reddini yaşattı bize kaşıkla verdim çok şükür atlattık ama sütüm az gelince emzirme danışmanına başvurdum çok şükür iyiyiz 3 aylık olduk şimdi. Size tavsiyem emzirme danismani ile bağlantı kurmak. Biberona sakın gecmeyin bebek başka bir alternatif olduğunu bilirse memeye döneceği varsa da dönmez. Eds diye bir yöntem var muhtemelen size onu uygulatırlar.
B
Burcu B. Ö.
29 Nisan 2026 19:46
Merhaba bebeğinizde süt alerjisi olabilir mi? Benim bebeğim de çok gazlıydı doğumdan itibaren alerji çıktı gazı olduğu için emmeyebilir bu da çok etkiliyor bi de karanlıkta ve duşta emzirmenizi tavsiye ederim🥹
Ş
Şeyda N. ..
29 Nisan 2026 19:48
Merhabalar sorununuz aynısını bende yaşıyorum ve bebeğim 3.5 aylık emzirme danışmanına gittim ondan aldığım bilgileri size aktaracağım öncelikle bende sizin gibi mememi sarkıtıp emzirdim bana söylediği kesinlikle istemiyorsa ısrar etme nasıl yöntem bulduysan ona devam et ve düzenli emmediği için süt sağma pompası aldırdı sütümün bitmemesi için şimdi süt sağıp kaşık biberon kaşık veya enjektörle ver dedi bu şekilde bir haftada 160 gr aldırdım ancak size tavsiyem kesinlikle biberon kullanmayın sağıp kaşıkla enjektörle verin gerekirse emmediği yerde
Ş
Şeyda N. ..
29 Nisan 2026 19:50
Merhaba bebeğinizde süt alerjisi olabilir mi? Benim bebeğim de çok gazlıydı doğumdan itibaren alerji çıktı gazı olduğu için emmeyebilir bu da çok etkiliyor bi de karanlıkta ve duşta emzirmenizi tavsiye ederim🥹
B
Burcu B. Ö.
29 Nisan 2026 19:53
Bende süt alerjisinden şüphelendim ama alerji belirtileri yoktu bebegimde (mukuslu kaka, döküntü gibi) karanlık ve uyurken bir şekilde idare ediyorum ama duş için ya elimden kayarsa diye korkuyorum sıcak suyun altında. Allah korusun
M
Mervenur E.
29 Nisan 2026 20:05
Öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim 💖 Günde kaç kere ve ne zaman sağım yapıyorsunuz ? Ve bu şekilde kaç kere enjektörle veya kaşıkla vermeliyim?
Yükleniyor...